Toimituskulujen ja -alueiden määrittäminen Shopify Collective -myyntikanavassa

Voit määrittää mukautettuja toimituskuluja ja ‑alueita Shopify Collective ‑tilauksillesi. Voit valita, minne toimitat tuotteitasi ja paljonko veloitat jälleenmyyjiltä tilausten toimittamisesta heidän asiakkailleen. Kun olet asentanut Shopify Collective ‑myyntikanavan, oletustoimituskulusi määritetään automaattisesti. Voit määrittää toimituskulut ja ‑alueet suoraan Shopify Collectivessa.

Jos käytät Shopifyn Collectiven automaattisia maksuja, mukautetut toimituskulusi lisätään automaattisesti jälleenmyyjien maksuihin jokaisesta Shopify Collective ‑tilauksesta. Jälleenmyyjät, joiden kanssa teet yhteistyötä, saavat tietää heiltä toimituksesta veloitettavan summan tarkastelemalla toimituskulujasi Shopify Collectivessa.

Huomioitavaa toimituskulujen määrittämisessä Shopify Collectivessa

Ennen kuin aloitat myynnin Shopify Collectiven avulla, sinun on huomioitava seuraavat seikat:

• Jos et käytä Shopify Collectiven automaattisia maksuja, sekä sinun että jälleenmyyjän on sovittava, miten käsittelet Shopify Collective -tilausten toimituskulut. Voit esimerkiksi hallinnoida maksuja Shopifyn ulkopuolella lähettämällä laskun tai suoran pankkisiirron avulla.
  • Jälleenmyyjille, jotka ovat asentaneet Shopify Collective ‑sovelluksen 3. huhtikuuta 2023 jälkeen, luodaan heidän kaupassaan mukautettu toimitusprofiili ensimmäisellä kerralla, kun he tuovat tuotteitasi ja heiltä veloitetaan toimituskulut, jotka vastaavat Shopify Collectivessa ilmoitettuja toimituskulujasi. Näitä toimituskuluja ei synkronoida, mutta jälleenmyyjille ilmoitetaan sähköpostitse, jos muutat niitä. Toimituskuluja, jotka jälleenmyyjän asiakkaat valitsevat kassalla, ei ilmoiteta sinulle.

Toimituskulujen ja alueiden määrittäminen Shopify Collectivessa

Määrittämiäsi toimituskuluja sovelletaan kaikkiin jälleenmyyjiin, joiden kanssa toimit Shopify Collectivessa.

Voit lisätä mukautettuja toimituskuluja seuraaville toimitusalueille:

• Yhdysvallat
  • Kanada
  • Muu maailma

Voit käsitellä kunkin alueen toimituskuluja eri tavalla Shopify Collectivessa. Voit veloittaa kiinteän toimitushinnan, käsitellä toimituskulut Shopify Collectiven ulkopuolella tai olla toimittamatta tuotteita tietylle alueelle.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Supplier).

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Collective (Supplier) -myyntikanavasta Asetukset.

5. Klikkaa Toimitusalueet ja -maksut -kohdassa Muokkaa sen toimitusalueen vierestä, jonka haluat ottaa käyttöön.

6. Valitse aluetta varten yksi seuraavista toimituskulujen käsittelytavoista:

• Jos haluat veloittaa kiinteän toimitushinnan, valitse Käytä kiinteää hintaa (suositeltu) ja syötä sen jälkeen toimituskulu.
    • Jos haluat käsitellä toimituskulut Shopify Collectiven ulkopuolella, valitse Veloita toimituskuluja Collectiven ulkopuolella ja valitse sen jälkeen, miksi haluat käsitellä toimituskulut Shopify Collectiven ulkopuolella.
    • Jos et toimita tälle alueelle, valitse En toimita tälle alueelle.
  7. Klikkaa Tallenna.