Voorraadaanpassingen

Stocky helpt je je productvoorraad bij te houden, zodat je weet wanneer de voorraad van specifieke producten laag is, welke producten opnieuw moeten worden besteld of naar andere locaties moeten worden overgedragen.

Voorraadaanpassingen

Voorraadaanpassingen zijn een goede manier om kleine wijzigingen in je voorraadniveaus bij te houden.

Mogelijk moet je een voorraadaanpassing doen om een van de volgende redenen:

• Je hebt een defect product in je magazijn
  • Je hebt producten weggegeven op Facebook of voor PR-doeleinden
  • Je hebt voorraad over van een promotie
  • Je hebt voorraad naar het fulfilmentcentrum van Amazon gestuurd

Voer een voorraadaanpassing uit

1. Klik in Stocky op Voorraad > Voorraadaanpassingen > + Voorraadaanpassing.
  2. Selecteer de producten die je wilt aanpassen met behulp van het zoekveld.
  3. Stel de hoeveelheid in die je wilt aanpassen. Positieve waarden verhogen je voorraadniveaus en negatieve waarden verlagen het voorraadniveau.
  4. Klik op Aanpassing uitvoeren.
  5. Optioneel: leg de reden vast voor de aanpassing en de medewerker die de aanpassing heeft uitgevoerd.

Voorraad laag

Het tabblad Varianten met lage voorraad in de Stocky-app biedt een overzicht van productvarianten die niet op voorraad zijn of niet meer op voorraad zullen zijn binnen de doorlooptijd. Producten die niet op voorraad zijn, worden in het rood weergegeven en producten die binnenkort niet meer op voorraad zijn, worden in het oranje weergegeven.

Productvarianten worden gesorteerd op omzetverlies per dag. Dit is het bedrag aan inkomsten dat je verliest wanneer de productvariant niet op voorraad is. Dit wordt berekend met behulp van het gemiddelde verkooppercentage gedurende de voorbeeldperiode. De voorbeeldperiode is standaard ingesteld op de afgelopen dertig dagen.

De kolom ROP is het automatisch berekende bestelpunt voor elke productvariant. Bestelpunten worden berekend met behulp van de geschatte doorlooptijd en het aantal verkopen per dag. Als je bijvoorbeeld vijf paar blauwe sokken per dag verkoopt en de doorlooptijd van je leverancier tien dagen is, wordt de waarschuwing voor een lage voorraad geactiveerd zodra je nog vijftig paar blauwe sokken op voorraad hebt.

Als je de automatische ROP in de Stocky-app wilt overschrijven, klik je op Instellingen > Bestelpunten.

Om de doorlooptijd per verkoper te wijzigen, ga je naar de verkoperspagina en klik je op Instellingen > Doorlooptijd en herbevoorrading.

De kolom Behoefte bevat de hoeveelheid voorraad die nodig is om de doorlooptijd voor elke productvariant te dekken.

De kolom Uitputting bevat het geschatte aantal dagen totdat de productvariant niet meer op voorraad is.

Weinig producten op voorraad

De pagina Producten met lage voorraad is een overzicht van artikelen die een lage voorraad hebben of niet op voorraad zijn, gegroepeerd op product.

Deze pagina wordt gesorteerd op omzetverlies per dag. De producten waarbij je de meeste inkomsten verliest, staan bovenaan.

Lage voorraad verkopers

De pagina Verkopers met lage voorraad geeft je een indicatie van de verkoper waarbij je nu producten moet bestellen op basis van twee methoden:

• Alleen niet op voorraad

• Welke verkopers momenteel inkomsten verliezen op basis van wat op dit moment niet op voorraad is.
  • Binnen doorlooptijd

• Welke verkopers hebben geen voorraad meer en verliezen omzet aan de hand van de levertijden van hun leverancier. Als verkoper A bijvoorbeeld een levertijd van 10 dagen heeft en product B heeft, dat over 8 dagen niet meer op voorraad is, dan wordt de verloren omzet van product B ook in dit rapport vermeld.

Voorraadoverdrachten

Met de functie voor meerdere locaties van Shopify kun je voorraadoverdrachten binnen Stocky maken, zodat je voorraad tussen locaties kunt verplaatsen.

Stappen

1. Klik in Stocky op Voorraad > Nieuwe voorraadoverdracht.
  2. Selecteer de bron- en bestemmingslocatie en klik vervolgens op Aanmaken.
  3. Selecteer elke variant en de hoeveelheid die je wilt overdragen:

1. Kies in de zoekbalk voor producten een variant met beschikbare voorraad op de bronlocatie.
    2. Stel in het veld hoeveelheidskiezer de hoeveelheid voorraad in die je wilt verplaatsen.
    3. Klik op Toevoegen.
  4. Optioneel: Voeg aanvullende informatie over de voorraadoverdracht toe, inclusief notities, een trackingnummer, de naam van de medewerker en een reden.

5. Klik op Verzenden wanneer de voorraadoverdracht gereed is. De status van elke variant wordt gewijzigd in Onderweg.

6. Wanneer de overdracht op de bestemmingslocatie is aangekomen, open je de voorraadoverdracht door op Voorraad > Voorraadoverdrachten te klikken en vervolgens op het voorraadoverdrachtsnummer te klikken.

7. Klik op Acties > Alle artikelen ontvangen om het voorraadniveau op je bestemmingslocatie te verhogen. De status van elke variant wordt gewijzigd in Ontvangen.