Producten toevoegen aan het Shopify Fulfillment Network

Voordat je een product naar het Shopify Fulfillment Network (SFN) kunt verzenden voor het afhandelen van bestellingen, voeg je het product eerst aan SFN toe vanuit het Shopify-beheercentrum of de SFN-app. Voeg alleen producten toe aan SFN waarvan je wilt dat SFN de fulfilment voor je doet en die voldoen aan SFN's productcriteria.

Productvarianten kunnen vanuit je winkel op de volgende manieren aan SFN worden toegevoegd:

• door producten afzonderlijk of bulksgewijs toe te voegen van het tabblad Voorraad in de SFN-app;
  • door één product of variant toe te voegen vanaf de productpagina in het Shopify-beheercentrum.

Producten afzonderlijk of in bulk toevoegen in de SFN-app

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Network.
  2. Klik op Voorraad > Producten toevoegen.
  3. Selecteer de productvarianten die je aan SFN wilt toevoegen.
  4. Klik op Geschiktheid controleren.
  5. Als er varianten zijn zonder SKU of barcode of met dubbele SKU's of barcodes, kun je het probleem als volgt oplossen:

1. Klik op Nakijken in de bulk-editor en werk de productgegevens bij.
    2. Klik opnieuw op Geschiktheid controleren.
  6. Controleer of de producten tot een van de vermelde categorieën behoren.

7. Als producten tot de vermelde categorieën behoren, verwijder je die producten.

8. Klik op Producten toevoegen.

Losse producten aan SFN toevoegen vanuit het Shopify-beheercentrum

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.
  2. Klik op het product dat je wilt toevoegen.
  3. Als het product meerdere varianten heeft, klik je op Bewerken naast de variant die je wilt toevoegen.
  4. Klik in de sectie Fulfillmentgegevens op Fulfillmentgegevens toevoegen.
  5. Voer in de sectie Bijvullingsmeldingen in hoeveel dagen er nog zijn voordat je producten niet meer op voorraad zijn, en dat je hierover een melding wilt krijgen, zodat je meer producten naar SFN kunt verzenden.
  6. Optioneel: selecteer in de sectie Speciale behandeling eventuele kenmerken voor verzending en afhandeling.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Optioneel: voeg meer varianten toe.

Kenmerken voor speciale afhandeling voor SFN

Door kenmerken voor speciale afhandeling toe te voegen, leren SFN-medewerkers hoe ze je producten moeten verwerken wanneer ze aankomen bij een SFN-fulfilmentcentrum. Wanneer je afhandelingsgegevens aan je producten toevoegt, kun je de volgende kenmerken voor speciale afhandeling selecteren:

• Dit product is breekbaar - het product is breekbaar en moet met zorg worden afgehandeld.
  • Dit product heeft beperkte houdbaarheid - het product is bederfelijk en moet worden gevolgd met behulp van de barcode en SKU.
  • Dit product is partij-gecontroleerd - het product wordt gevolgd en moet worden geïdentificeerd in het geval van een terugroeping.