Producten toevoegen aan het Shopify Fulfillment Network

Je kunt pas producten naar het Shopify Fulfillment Network (SFN) verzenden voor orderverwerking, nadat je ze aan SFN hebt toegevoegd. Je kunt producten toevoegen in de SFN-app bij het aanmaken van een binnenkomende overdracht of rechtstreeks vanaf het tabblad Voorraad.

Kijk na of producten die je aan SFN toevoegt voldoen aan de geschiktheidsvereisten voor producten van SFN en of je deze producten via SFN wilt afhandelen.

Bij het selecteren van producten kunnen de volgende tags worden weergegeven in de kolom Tags:

• Populair, als de SKU een van je 300 best verkopende producten is in de afgelopen 30 dagen.
  • SKU in gebruik, als de SKU al wordt gebruikt voor een product dat door SFN is afgehandeld.
  • Nieuw toegevoegd, als je de SKU in de afgelopen 30 dagen hebt aangemaakt.

Producten toevoegen via een binnenkomende overdracht in de SFN-app

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op Shopify Fulfillment Network.
  3. Klik op App openen.

4. Klik op Binnenkomende overdrachten en vervolgens op Binnenkomende overdracht aanmaken.

5. Klik op Nieuwe producten toevoegen.

6. Selecteer de productvarianten die je aan SFN wilt toevoegen en klik vervolgens op Volgende.

7. Als er varianten zijn die je niet aan SFN kunt toevoegen, wordt een lijst weergegeven met de varianten met problemen. Los eventuele problemen op of klik op Alle producten met problemen verwijderen om door te gaan.

8. Klik op Volgende.

9. Bevestig dat de geselecteerde producten in aanmerking komen om door SFN te worden afgehandeld door de checklist af te gaan.

10. Klik op Volgende om je producten aan SFN toe te voegen.

11. Klik op Volgende om een binnenkomende overdracht aan te maken om producten naar SFN te verzenden.

1. Selecteer de herkomst waarvandaan je producten worden verzonden.
    2. Optioneel: schakel het selectievakje Hoeveelheid aftrekken van de voorraad van deze locatie uit als je niet wilt dat de voorraadaantallen van de locatie wordt gewijzigd.
    3. Klik op Producten selecteren om handmatig de producten te kiezen die je naar SFN wilt verzenden, of klik op Importeren uit CSV om een CSV-bestand van de producten die je wilt verzenden, te importeren.
    4. Nadat je je producten hebt geselecteerd, kies je de hoeveelheid die je wilt verzenden.
    5. Klik op Volgende.
  12. Bevestig dat je producten barcodelabels hebben.

1. Als je producten geen barcodes hebben, klik je op Producten hebben geen barcodes en klik je vervolgens op Barcodelabels downloaden.Anders klik je op Producten hebben al een barcode.
    2. Klik op Volgende.
    3. Klik op Doorgaan om je producten voor deze overdracht te bevestigen. Na de bevestiging kun je geen producten meer toevoegen aan deze overdracht.
  13. Bereid de dozen en labels voor.

1. Klik als je de dozen zelf wilt labelen.
    2. Bevestig hoe je de dozen verpakt, als je ze zelf labelt. Je kunt dozen verpakken met een enkele SKU of met meerdere SKU's per doos.
    3. Als je ze zelf labelt, breng je het label met de inhoud van de doos aan op de buitenkant van de pallet of doos.
    4. Klik op Volgende.
  14. Voer verzendgegevens in; je kunt Klein pakket of Vracht selecteren en voer de verzendgegevens in:

• Met Klein pakket kun je je eigen labels leveren of labels kopen bij Shopify.
    • Met Vracht kun je je vervoerdersgegevens invoeren of vracht boeken vanuit Shopify.
  15. Klik op Volgende om de binnenkomende overdracht te bekijken en in te dienen.

16. Klik op Volgende om je binnenkomende overdracht af te ronden.

Producten toevoegen vanaf het tabblad Voorraad in de SFN-app

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op Shopify Fulfillment Network.
  3. Klik op App openen.

4. Klik op Voorraad en klik vervolgens op Producten toevoegen.

5. Selecteer de productvarianten die je aan SFN wilt toevoegen en klik vervolgens op Volgende.

6. Als er varianten zijn die je niet aan SFN kunt toevoegen, wordt een lijst weergegeven met de varianten met problemen. Los eventuele problemen op of klik op Alle producten met problemen verwijderen om door te gaan.

7. Klik op Volgende.

8. Bevestig dat de geselecteerde producten in aanmerking komen om door SFN te worden afgehandeld door de checklist af te gaan.

9. Klik op Volgende om je producten aan SFN toe te voegen.

10. Klik op Volgende om een binnenkomende overdracht aan te maken om producten naar SFN te verzenden.

1. Selecteer de herkomst waarvandaan je producten worden verzonden.
    2. Optioneel: schakel het selectievakje Hoeveelheid aftrekken van de voorraad van deze locatie uit als je niet wilt dat de voorraadaantallen van de locatie wordt gewijzigd.
    3. Klik op Producten selecteren om handmatig de producten te kiezen die je naar SFN wilt verzenden, of klik op Importeren uit CSV om een CSV-bestand van de producten die je wilt verzenden, te importeren.
    4. Nadat je je producten hebt geselecteerd, kies je de hoeveelheid die je wilt verzenden.
    5. Klik op Volgende.
  11. Bevestig dat je producten barcodelabels hebben.

1. Als je producten geen barcodes hebben, klik je op Producten hebben geen barcodes en klik je vervolgens op Barcodelabels downloaden.Anders klik je op Producten hebben al een barcode.
    2. Klik op Volgende.
    3. Klik op Doorgaan om je producten voor deze overdracht te bevestigen. Na de bevestiging kun je geen producten meer toevoegen aan deze overdracht.
  12. Bereid de dozen en labels voor.

1. Bevestig hoe je de dozen verpakt, als je ze zelf labelt. Je kunt dozen verpakken met een enkele SKU of met meerdere SKU's per doos.
    2. Als je ze zelf labelt, breng je het label met de inhoud van de doos aan op de buitenkant van de pallet of doos.
    3. Klik op Volgende.
  13. Voer verzendgegevens in; je kunt Klein pakket of Vracht selecteren en voer de verzendgegevens in:

• Met Klein pakket kun je je eigen labels leveren of labels kopen bij Shopify.
    • Met Vracht kun je je vervoerdersgegevens invoeren of vracht boeken vanuit Shopify.
  14. Klik op Volgende om de binnenkomende overdracht te bekijken en in te dienen.

15. Klik op Volgende om je binnenkomende overdracht af te ronden.