Lägga till produkter i Shopifys distributionsnätverk

Innan du kan skicka dina produkter till Shopifys distributionsnätverk (SFN) för att distribuera ordrar måste du lägga till dina produkter i SFN. Du kan lägga till produkter i din SFN-app antingen när du skapar en inkommande överföring eller direkt från fliken Lager.

När du lägger till produkter till SFN måste du se till att dessa produkter uppfyller SFNs produktbehörighetskrav och att du vill distribuera dessa produkter via SFN.

När du väljer produkter kan följande taggar visas i tagg-kolumnen:

• Populär, om SKU är en av dina 300 mest sålda produkter efter försäljning under de senaste 30 dagarna.
  • Lagerhållningsenhet används, om lagerhållningsenheten redan används för en produkt som distribueras av SFN.
  • Nyligen tillagd, om du har skapat SKU under de senaste 30 dagarna.

Lägg till produkter via en inkommande överföring i din SFN-app

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Fulfillment Network.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Inkommande överföringar och klicka sedan på Skapa inkommande överföring.

5. Klicka på Lägg till nya produkter

6. Välj de produktvarianter som du vill lägga till i SFN och klicka sedan på Nästa.

7. Om några varianter inte kan läggas till i SFN visas en lista över varianter med problem. Lös eventuella problem eller klicka på Ta bort alla produkter med problem för att fortsätta.

8. Klicka på Nästa.

9. Bekräfta att utvalda produkter är berättigade för SFN att distribuera genom att fylla i checklistan.

10. Klicka på Nästa för att lägga till dina produkter i SFN.

11. Klicka på Nästa för att skapa en inkommande överföring för att skicka dina produkter till SFN.

1. Välj ursprunget där dina produkter levereras från.
    2. Valfritt: Avmarkera kryssrutan Dra av kvantitet från den här platsens lager om du inte vill att lagerkvantiteten ska ändras för platsen.
    3. Klicka på Välj produkter för att manuellt välja de produkter du vill skicka till SFN eller klicka på Importera från CSV för att importera en CSV-fil med de produkter som du vill skicka.
    4. När du har valt dina produkter väljer du den kvantitet du vill skicka.
    5. Klicka på Nästa.
  12. Bekräfta att dina produkter har streckkodsetiketter.

1. Om dina produkter inte har streckkoder klickar du på Produkter utan streckkodsetiketter och klickar sedan på Ladda ner streckkodsetiketter.Annars klickar du på Produkter har redan streckkodsetiketter.
    2. Klicka på Nästa.
    3. Klicka på Fortsätt för att bekräfta dina produkter för denna överföring. Efter att ha bekräftat kan du inte lägga till fler produkter till denna överföring.
  13. Förbered dina lådor och etiketter

1. Klicka om du ska självmärka lådor.
    2. Om du utför etiketteringen själv, bekräfta hur dina lådor packas.Lådorna kan packas med en enda lagerhållningsenhet per låda eller med flera lagerhållningsenheter per låda
    3. Om du etiketterar själv fäster du lådans innehållsetikett på pallens eller lådans utsida.
    4. Klicka på Nästa.
  14. Ange leveransuppgifter, du kan välja Litet paket eller Frakt och ange leveransuppgifterna:

• Litet paket låter dig leverera dina egna etiketter eller köpa etiketter från Shopify.
    • Frakt låter dig ange dina transportörsuppgifter eller boka frakt från Shopify.
  15. Klicka på Nästa för att granska och skicka in din inkommande överföring.

16. Klicka på Nästa för att slutföra din inkommande överföring.

Lägg till produkter från fliken Lagerförteckning i din SFN-app

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Fulfillment Network.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Lagerförteckning och sedan på Lägg till produkter.

5. Välj de produktvarianter som du vill lägga till i SFN och klicka sedan på Nästa.

6. Om några varianter inte kan läggas till i SFN visas en lista över varianter med problem. Lös eventuella problem eller klicka på Ta bort alla produkter med problem för att fortsätta.

7. Klicka på Nästa.

8. Bekräfta att utvalda produkter är berättigade för SFN att distribuera genom att fylla i checklistan.

9. Klicka på Nästa för att lägga till dina produkter i SFN.

10. Klicka på Nästa för att skapa en inkommande överföring för att skicka dina produkter till SFN.

1. Välj ursprunget där dina produkter levereras från.
    2. Valfritt: Avmarkera kryssrutan Dra av kvantitet från den här platsens lager om du inte vill att lagerkvantiteten ska ändras för platsen.
    3. Klicka på Välj produkter för att manuellt välja de produkter du vill skicka till SFN eller klicka på Importera från CSV för att importera en CSV-fil med de produkter som du vill skicka.
    4. När du har valt dina produkter väljer du den kvantitet du vill skicka.
    5. Klicka på Nästa.
  11. Bekräfta att dina produkter har streckkodsetiketter.

1. Om dina produkter inte har streckkoder klickar du på Produkter utan streckkodsetiketter och klickar sedan på Ladda ner streckkodsetiketter.Annars klickar du på Produkter har redan streckkodsetiketter.
    2. Klicka på Nästa.
    3. Klicka på Fortsätt för att bekräfta dina produkter för denna överföring. Efter att ha bekräftat kan du inte lägga till fler produkter till denna överföring.
  12. Förbered dina lådor och etiketter

1. Om du utför etiketteringen själv, bekräfta hur dina lådor packas.Lådorna kan packas med en enda lagerhållningsenhet per låda eller med flera lagerhållningsenheter per låda
    2. Om du etiketterar själv fäster du lådans innehållsetikett på pallens eller lådans utsida.
    3. Klicka på Nästa.
  13. Ange leveransuppgifter, du kan välja Litet paket eller Frakt och ange leveransuppgifterna:

• Litet paket låter dig leverera dina egna etiketter eller köpa etiketter från Shopify.
    • Frakt låter dig ange dina transportörsuppgifter eller boka frakt från Shopify.
  14. Klicka på Nästa för att granska och skicka in din inkommande överföring.

15. Klicka på Nästa för att slutföra din inkommande överföring.