Shopify Fulfillment Network-inzichten

In het Shopify-beheercentrum heb je toegang tot rapporten die waarmee wordt gevolgd hoe Shopify Fulfillment Network (SFN) van invloed is op het bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld een rapport uitvoeren om de prestaties op het vlak van beloofde bezorging of de bezorgsnelheid te volgen. Met deze inzichten kun je ervoor zorgen dat klanten een betrouwbare bezorgervaring krijgen. Met SFN-inzichten krijg je een overzicht van hoe je presteert op het vlak van fulfilment en bezorging.

SFN-inzichten bekijken

Als je het SFN-kanaal hebt geactiveerd, kun je informatie vinden over het effect van SFN op het bedrijf.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.
  3. Klik op App openen.
  4. Klik op Overzicht.

De inzichtenbalk wordt weergegeven bovenaan de overzichtspagina. Met de pijl van de vervolgkeuzelijst kun je inzichten van de afgelopen 30, 60 of 90 dagen selecteren. De inzichtenbalk bevat de volgende gegevens:

• inzichten van de afgelopen 30, 60 of 90 dagen
  • aantal afgehandelde bestellingen
  • percentage tijdige bezorgingen
  • percentage tijdige verzendingen

Inzichtenpagina

Klik op de inzichtenbalk voor gedetailleerdere gegevens voor elk inzicht dat er wordt weergegeven, evenals de beloofde bezorgsnelheden. Inzichten worden weergegeven als grafieken en bevatten ook een overzicht van de belangrijkste statistieken, percentages en labels. Je kunt met de muis over een grafiek of titel gaan voor meer informatie over een specifiek inzicht.

Verschillende inzichten begrijpen

Afgehandelde bestellingen

Met het inzicht in afgehandelde bestellingen kun je het aantal bestellingen vinden dat bij klanten is bezorgd binnen een tijdsbestek van 30, 60 of 90 dagen.

Beloofde bezorgsnelheden

Als je Shop Promise hebt geactiveerd, kun je het inzicht in de beloofde bezorgsnelheden gebruiken om het percentage bestellingen te vinden dat is afgehandeld en een verwachte leverdatum van een, twee, drie, vier of meer dagen heeft. De Shop Promise-badge wordt weergegeven voor in aanmerking komende bestellingen op productpagina's, bij de checkoutervaring van klanten en in de Shop-app. Hier vind je meer informatie over Shop Promise.

Als je Shop Promise hebt gedeactiveerd, wordt het inzicht in de beloofde bezorgsnelheden berekend door SFN met behulp van service level agreements (SLA's) die SFN aan de bestellingen heeft toegewezen.

Tijdige verzending

Met het inzicht in tijdige verzending kun je een tijdstip waarop een klant werd gezegd dat een bestelling zou worden verzonden vergelijken met het tijdstip waarop de bestelling echt is verzonden. Verzending wordt beschouwd als tijdig wanneer een bestelling wordt verzonden op of vóór de verwachte verzenddatum.

Je kunt het percentage tijdige verzendingen berekenen aan de hand van de volgende formule:

Tijdige verzending = totaal aantal bestellingen verzonden op of vóór de verwachte verzenddatum x 100 / totaal aantal verzonden bestellingen

Tijdige bezorging

Met het inzicht in tijdige bezorging kun je volgen of je je aan het beloofde tijdstip van bezorging hebt gehouden. Een bezorging wordt beschouwd als tijdig wanneer een bestelling is bezorgd op of vóór de verwachte leverdatum.

Als een bestelling bijvoorbeeld naar verwachting tegen 20 juni wordt bezorgd, wordt deze als tijdig beschouwd als deze tussen 17 en 20 juni wordt bezorgd. Als de bestelling na 20 juni wordt bezorgd, wordt deze als laat beschouwd.

Je kunt het percentage tijdige bezorgingen berekenen aan de hand van de volgende formule:

Totaal aantal bezorgingen dat is aangekomen op of vóór de verwachte leverdatum x 100 / totaal aantal bezorgde bestellingen

Een bezorging kan te laat aankomen om redenen zoals problemen met voorraadbeheer, problemen met de fulfilment van bestellingen, vertragingen van vervoerders of problemen met een bezorging. Doe het volgende om te voorkomen dat bestellingen te laat aankomen:

Dekkingskaart

Met de dekkingskaart kun je de bezorgingsdekking in de Verenigde Staten op een geselecteerde snelheid te bekijken. De dekkingskaart geeft de verwachte tijdlijnen voor bezorging weer voor één product. Ga met de muis over de dekkingskaart om specifiekere inzichten in de bezorging van een product voor een specifieke staat te krijgen.

Als je bijvoorbeeld veel klanten in de staat Virginia hebt, wil je bestellingen misschien binnen twee dagen bezorgen. Je kunt de dekkingskaart gebruiken en met de muis over Virginia gaan om te controleren of je dekking voor twee dagen hebt voor alle county's in Virginia.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.
  3. Klik op App openen.
  4. Klik op Voorraad.
  5. Klik op het product waarvoor je de dekking qua verzending wilt bekijken.