Shopifyn fulfillment Network -tiedot

Shopify adminissa voit tarkastella raportteja, jotka seuraavat, miten Shopifyn fulfillment Network (SFN) vaikuttaa liiketoimintaasi. Voit esimerkiksi tuottaa raportin, jolla voit seurata toimituslupauksesi tehokkuutta tai toimitusnopeutta. Näiden tietojen avulla voit varmistaa, että asiakkaasi saavat luotettavan toimituskokemuksen. Käyttämällä SFN:n tietoja saat yleiskuvan siitä, miten jakelusi ja toimituksesi toimii.

Tarkastele SFN:n tietoja

Jos olet aktivoinut SFN-kanavan, voit lukea lisää siitä, miten SFN vaikuttaa liiketoimintaasi.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.
  2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Fulfillment Network.
  3. Klikkaa Avaa sovellus.
  4. Klikkaa Yhteenveto.

Tietopalkki näkyy Yhteenveto-sivun yläosassa. Pudotusvalikon avulla voit valita tietoja viimeisten 30, 60 tai 90 päivän ajalta. Tietopalkki sisältää seuraavat tiedot:

• tiedot viimeisiltä 30, 60 tai 90 päivältä
  • jaeltujen tilausten määrä
  • oikea-aikaisten toimitusten prosentuaalinen osuus
  • oikea-aikaisten toimitusten prosentuaalinen osuus

Tiedot-sivu

Voit napsauttaa Tieto-palkkia nähdäksesi yksityiskohtaisempia tietoja jokaisesta tietopalkissa näkyvästä tiedosta sekä luvatut toimitusnopeudet. Tiedot esitetään kaavioina, ja ne sisältävät myös erittelyn tärkeimmistä mittareista, prosentuaalisista osuuksista sekä tarroista. Saat lisätietoja tietystä tiedosta viemällä hiiren kaavion tai otsikon päälle.

Eri tietojen ymmärtäminen

Jaellut tilaukset

Jaeltuja tietoja koskevista tiedoista näet, kuinka monta tilausta on toimitettu asiakkaillesi 30, 60 tai 90 päivän kuluessa.

Luvatut toimitusnopeudet

Jos olet aktivoinut Shop Promise -palvelun, voit käyttää luvattuja toimitusnopeustietoja selvittääksesi niiden tilausten prosenttiosuuden, jotka on jaeltu ja joiden odotettu toimituspäivä oli yksi päivä, kaksi päivää, kolme päivää, neljä päivää tai enemmän. Oikeutetun tilauksen osalta Shop Promise -tunnus näkyy tuotesivuilla ja koko asiakkaan maksukokemuksen ja Shop-sovelluksen ajan. Lue lisää Shop Promise -palvelusta.

Jos olet deaktivoinut Shop Promise -palvelun, SFN laskee luvatut toimitusnopeudet käyttämällä palvelutasosopimuksia (SLA), jotka SFN on määrittänyt tilauksillesi.

Oikea-aikainen toimitus

Voit käyttää oikea-aikaisten toimitusten tietoja, kun haluat vertailla sitä, mitä asiakkaalle kerrottiin siitä, milloin hänen tilauksensa toimitetaan verrattuna siihen, milloin tilaus todellisuudessa lähetetään. Toimitus katsotaan oikea-aikaiseksi, kun tilaus lähetetään odotettuna toimituspäivänä tai sitä ennen.

Voit laskea oikea-aikaiset toimituskulusi seuraavalla kaavalla:

Oikea-aikainen toimitus = odotettuun toimituspäivään mennessä tai sitä ennen toimitettujen tilausten kokonaismäärä x 100 / lähetettyjen tilausten kokonaismäärä

Oikea-aikainen toimitus

Voit käyttää oikea-aikaisia toimitustietoja toimitusten vaatimustenmukaisuuden seuraamiseksi. Toimitus katsotaan oikea-aikaiseksi, kun se on toimitettu odotettuna toimituspäivänä tai sitä ennen.

Jos tilauksen oletetaan olevan toimitettu esimerkiksi kesäkuun 20. päivään mennessä, sitä pidetään oikea-aikaisesti toimitettuna, jos se toimitetaan 17.6.–20. kesäkuuta. Jos tilaus toimitetaan 20. kesäkuuta jälkeen, sitä pidetään myöhästyneenä.

Voit laskea oikea-aikaiset toimituskulusi seuraavalla kaavalla:

Odotettuna toimituspäivänä tai sitä ennen saapuneiden toimitusten kokonaismäärä x 100 / toimitettujen tilausten kokonaismäärä

Toimitus voi viivästyä esimerkiksi varastonhallintaongelmista, tilausten jakeluun liittyvistä ongelmista, kuljetuspalvelusta johtuvista viiveistä tai toimitusongelmista. Voit estää myöhässä saapuvien tilausten määrän seuraavasti:

Kattavuuskartta

Kattavuuskartan avulla voit tarkastella toimituskattavuuttasi Yhdysvalloissa valitsemallasi nopeudella. Kattavuuskartassa näkyy yhden tuotteen ennustettu toimituksen aikajana. Vie hiiri kattavuuskartan päälle, jotta saat tarkempia tietoja tietyn osavaltion tuotteiden toimituksesta.

Jos sinulla on esimerkiksi useita asiakkaita Virginian osavaltiossa, haluat ehkä toimittaa tilaukset kahden päivän sisällä. Voit käyttää kattavuuskarttaa ja hiiren osoitinta Virginian päälle, jotta voit tarkistaa, onko sinulla kahden päivän kattavuus kaikista Virginian piirikunnista.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.
  2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Fulfillment Network.
  3. Klikkaa Avaa sovellus.
  4. Klikkaa Varasto.
  5. Klikkaa tuotetta, jonka toimitusvakuutusta haluat tarkastella.