App compatibility

Apparna är inte byggda för att fungera i alla butiker. Vissa appar är utformade för att fungera med specifika butiksinställningar. För att förhindra att du installerar appar som inte fungerar i din butik kan apputvecklare ställa installationskrav för sina appar.

Om dina butiks inställningar inte uppfyller en apps installationskrav markeras appen som Inte kompatibel i Shopify App Store. På applistans sida för en icke-kompatibel app kan du se vilka installationskrav som din butiks inställningar inte möter. Du kan inte installera appen om inte dessa inställningar ändras. På sök- och kategorisidorna kan du dölja inkompatibla appar genom att välja Se endast kompatibla appar.

Om en app som du redan har installerat blir inkompatibel med din butik, får du en app-avisering i Shopify-administratören som förklarar vilka butiksinställningar som är inkompatibla med appen.

Installationskrav är associerade med butiksinställningar som är svåra att ändra, såsom din företagsplats eller de länder du levererar till. I de flesta fall rekommenderar vi att du hittar alternativa appar som fungerar för din butik, såvida du inte planerar att ändra din affärsinställning.

Obs: Om du gör ändringar i din butik för att uppfylla en apps krav kan det ta upp till en timme innan du kan installera appen. Under denna tid fortsätter appen att visa knappen märkt Inte kompatibel.

Det finns 5 typer av installationskrav som en app kan ha:

Webbutik : Appen fungerar med butiker som har Webbutik-kanalen.

Försäljningsplats: Appen fungerar med butiker som har Shopify Point of Sale-kanalen.

Fraktländer: Appen fungerar med butiker som levererar till minst ett av de angivna länderna. Länderna du levererar till ställs in av dina fraktzoner.

Valuta : Appen fungerar med butiker som säljer i minst en av de valutorna som appen stöder.

Företagsadress: Appen fungerar med butiker som har en primär företagsadress i ett land som appen stöder.