Visa dina butikspolicyer och annan juridisk information

OBS! denna vägledning är relevant för Merchants som säljs i Japan.

Handlare som bedriver försäljning i Japan lägger ofta till sidor för att visa de juridiska policyerna för sina butiker. Sedan lägger de till länkar till dessa sidor i butikens sidfotsmeny.

Du måste skapa dina egna butikspolicyer. Kontakta en lokal juridisk expert för hjälp.

Lägg till butikspolicyer för att Visa juridisk information

Du kan skapa sidor för följande butikspolicyer i Shopify admin:

• Juridiskt meddelande (特定商取引法に基づく表記)
  • Användarvillkor
  • Försäljningsvillkor

Steg:

1. Från din Shopify admin går du till Inställningar ≫ juridiskt.

2. Ange dina butikspolicyer.

3. Klicka på Spara.

När du lägger till dina butikspolicyer länkas de automatiskt i sidfoten på dina kassasidor.

Lägg till anpassade sidor för att Visa juridisk information

Om du lägger till butikspolicyer läggs en länk till på dina kassasidor automatiskt. Att skapa nya sidor för juridiska policyer och länka till dem från din sidfot gör dock att kunderna kan se komma åt dem från alla sidor i din webbutik.

Steg:

1. Från din Shopify admin går du till Webbutik > sidor.

2. Klicka på Lägg till sida.

3. Ange en titel i textrutan. Klistra in dina juridiska policyer i textrutan Innehåll.

4. Klicka på Spara.

Lägga till länkar till juridiska policyer i din webbutik

När du har skapat de juridiska policyerna och gjort nya sidor för dem kan du lägga till länkar till dessa i sidfoten i din webbutik. Detta gör det möjligt för kunder komma åt dessa juridiska policyer utanför kassasidorna.

1. Från din Shopify admin, gå till Webbutik > Navigation.

2. På sidan Navigering klickar du på din sidfotsmeny.

3. Klicka på Lägg till menyobjekt.

4. Ange titel på din sida för juridiska policyer.

5. Klicka i fältet Länk och välj sedan Sidor.

6. Välj den sida som dina juridiska policyer är på.

7. Klicka på Spara-menyn.