Anslut din tredjepartsdomän till Shopify manuellt

Du kan ansluta din domän till Shopify manuellt om du har köpt den från en domänleverantör annan än Google Domains, GoDaddy eller 1&1 IONOS, och uppfyller deras krav.

Innan du börjar

För att slutföra den här proceduren måste du ha följande information:

• din inloggningsinformation för ditt tredjeparts domänleverantörskonto
  • domänleverantörens krav
  • Shopifys IPv4-adress 23.227.38.65
  • Shopifys IPv6-adress 2620:0127:f00f:5::
  • CNAME-posten www shops.myshopify.com.

Du kan bara ha en A-post och en www-CNAME-post kopplad till din domän. Om din domän redan har en A-post eller www-CNAME-post måste du ändra dessa poster så att de pekar mot Shopify. Du kan ha flera CNAME-poster kopplade till din domän men var och en måste ha ett unikt namn, till exempel www eller shop.

Steg 1: Ändra dina DNS-poster i ditt tredjeparts domänleverantörskonto

1. Logga in till ditt konto på domänleverantörens webbplats.
  2. Leta upp DNS-inställning eller område för domänhantering.
  3. Ändra följande poster:

1. Rikta A-posten till Shopifys IPv4-adress 23.227.38.65.
    2. Ändra namnet för Värd till @-symbolen vid behov.
    3. Radera övriga A-poster på domänen om det finns några.
    4. Peka AAAA-posten till Shopify IPv6-adressen 2620:0127:f00f:5::.
    5. Ändra namnet för Värd till @-symbolen vid behov.
    6. Radera övriga AAAA-poster på domänen om det finns några.
    7. Rikta CNAME-posten med namnet www till shops.myshopify.com.. Se till att du inkluderar punkten i slutet av domänen.
  4. Spara dina ändringar.

Steg 2: Anslut din domän till Shopify

1. Gå till Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Anslut befintlig domän.
  3. I fältet Domän, ange din domän, som till exempel johns-apparel.info, och klicka sedan på Nästa.
  4. Klicka på Anslut domän.

Det kan ta upp till 48 timmar för din domän att verifieras. När den har verifierats är din domän listad i avsnittet Domän på sidan Domäner med status Ansluten.

Nästa steg

Gör följande när du har anslutit din domän till Shopify: