Riktmärken för reklamkampanjer

Shopify Audiences använder sig av riktmärken för att jämföra resultaten för din butiks annonskampanjer i förhållande till andra Shopify-butiker. Data inkluderar resultat från alla dina kampanjer under den tiden, inte bara de som är inriktade på Shopifys målgruppslistor.

I avsnittet om riktmärken finns följande information:

• En riktmärkessammanfattning: rullande 30 dagar med din kampanjprestanda.
  • En riktmärkestrendrapport: en rapport med upp till 1 års tidigare kampanjriktmärkesdata.

Riktmärkesdata från består av andra användare av Shopify Audiences-appen som har aktiverat datadelning och anslutit sina annonsplattformskonton. Du kan jämföra dina data med hjälp av Liknande butik eller Branschriktmärken.

Tillgängliga riktmärkesmätvärden

Riktmärkesdata är tillgängliga för följande mätvärden:

Shopify Audiences riktmärkesdefinition
Mätvärden Definition
Genomsnittligt ordervärde Försäljning delat med antalet lagda ordrar som kan tillskrivas en annons.
Klickfrekvens Antalet klick på dina annonser delat med antalet visningar.
konverteringsnivå Antalet ordrar som tillskrivs en annons, delat med antalet klickningar annonsen fick.
Kostnad per 1 000 visningar Den genomsnittliga kostnaden du har betalat för 1 000 visningar på dina annonser.
Kostnad per klick Den genomsnittliga kostnaden du har betalat för varje klick på dina annonser.
Kostnad per förvärv Den genomsnittliga kostnaden du har betalat för varje order som tillskrivs till dina annonser.

Riktmärken för liknande butiker

Kohorten Liknande butik genereras samtidig automatiskt för din butik, och detta inkluderar en utvalda grupp handlare. Dessa riktmärken skapas baserat på Shopify-butiker som liknar din. När likheten definieras beaktas följande faktorer:

• Genomsnittligt ordervärde för butikerna
  • Typer av sålda produkter

För att jämföra dina resultat med liknande butiker väljer du Liknande butiker i växlingsavsnittet. Du kan visa en 30-dagarssammanfattning eller klicka genom en rad i tabellen för att visa en trendrapport för upp till 1 år tidigare.

Branschriktmärken

Branschriktmärken består av Shopify-handlare som säljer produkter inom definierade kategorier.

Det finns 16 branschkategorier tillgängliga:

• Djur och tillbehör till husdjur
  • Kläder och accessoarer

• Kläder
    • Smycken
    • Skor
  • Mat och dryck

• Livsmedel
    • Drycker
  • Möbler

• Skönhet och hälsa

• Kosmetika
    • Hårvård
    • Fitness och näringslära
  • Hem och trädgård

• Sportartiklar

• Fordon och delar

Lägg till branscher

För att jämföra dina resultat med specifika branscher väljer du de branscher som du säljer i. Du kan när som helst ändra dina valda branscher.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Audiences.

3. Klicka på Öppna app.

4. Navigera till avsnittet Meta.

5. Välj Branscher på växlingsknappen i avsnittet för riktmärken.

6. Lägg till branscher och välj branscher som din butik säljer i och klicka på Spara. Dina branscher sparas så att du snabbt kan komma åt dem när du använder Shopify Audiences.

7. Växla mellan dina utvalda branscher genom att klicka på branschrullgardinsrutan.

Du kan visa en 30-dagarssammanfattning eller klicka genom en rad i tabellen för att visa en trendrapport för upp till 1 år tidigare.

Filtrera efter genomsnittligt ordervärde (AOV)

Varje branschkategori har flera AOV-band. Dessa band, som du kan använda för att filtrera dina data, varierar beroende på AOV i butikerna inom varje bransch.

AOV kan avsevärt påverka dina målannonseringsstatistik. Om dina produkter till exempel har en högre prisnivå, vilket resulterar i en högre AOV, är det troligt att din kostnad per förvärv också kommer att vara högre.

Filtret kommer automatiskt att vara standardinställt på det band som din butik omfattas av, om det finns tillgängligt. Du kan dock manuellt välja vilket tillgängligt AOV-band som helst för att jämföra din prestanda mot butiker med andra AOV.

Trendrapporten ger inblick i hur din butiks annonsprestanda har utvecklats över tid jämfört med liknande butiker. Data tillhandahålls månadsvis och kommer att visa upp till ett års tidigare data. Luckor i data kan visas i trendrapporten om du inte har uppfyllt alla krav under den perioden.

Klicka på en rad i tabellen i riktmärkesavsnittet för att visa en trendrapport. I rapporten kan du välja olika mätvärden för att visa prestandan.

Läsa trenddiagrammet

I varje mätvärde för riktmärken ingår tre siffror som jämför din butik med liknande butiker. Dessa siffror är: median, 25:e percentilen och 75:e percentilen.

Läsa trenddiagrammet
Villkor Definition
Median Värdet som representerar mittpunkten för butiker. Värdet överträffas av 50 % av kohorten.
25:e percentilen Värdet som representerar den 25:e percentilen av butiker. Detta värde överträffas av 75 % av kohorten.
75:e percentilen Värdet som representerar den 75:e percentilen för butiker. Värdet överträffas av 25 % av kohorten.

Ett högre genomsnittligt ordervärde, klickfrekvens eller konverteringshastighet ger en högre percentilrankning. För dessa mätvärden kommer den 75:e percentilen vara högre och den 25:e percentilen kommer att vara lägre i grafen.

Däremot kommer en lägre kostnad per 1 000 visningar, kostnad per klick eller kostnad per förvärv att ge en högre percentil rankning. För dessa mätvärden kommer den 75:e percentilen vara lägre och den 25:e percentilen kommer att vara högre i grafen.

Krav för riktmärken

Butikens mätvärden för annonseringsriktmärken visas om följande villkor gäller:

• Du har anslutit ditt Meta-konto för mer än 48 timmar sedan.
  • Du har minst 20 konverteringar som tillskrivs Meta-annonser under de senaste 30 dagarna.
  • Du har inte pausat din nuvarande annonskampanj under de senaste 30 dagarna.
  • Det finns tillräckligt många liknande butiker i din riktmärkeskohort för att du ska kunna få ett meningsfullt riktmärke. Det kan hända att ett riktmärke inte är tillgängligt om det inte finns tillräckligt med liknande butiker.

Rapportera problemet med hjälp av det här formuläret om du anser att du uppfyller dessa kvalifikationer men inga riktmärken visas.