Shopify Audiences-rapportering

Du kan använda informationen i rapporterna för att spåra effekterna av Shopify Audiences på ditt företag. Använd informationen i rapporterna för att hjälpa dig att optimera annonskampanjens resultat. Data för rapporterna baseras på UTC-tid och uppdateras dagligen.

Få tillgång till rapporter

Du kan komma åt översiktsrapporten och detaljerade rapporter i appen Shopify Audiences.

Få tillgång till översiktsrapporten

1. Från din Shopify-administratör går du till Appar.

2. Klicka på appen Shopify Audiences i avsnittet Installerade appar.

3. Klicka på Översikt.

4. Valfritt: Klicka på datumväljaren för att välja ett annat datumintervall.

5. Valfritt: Klicka på Jämför med tidigare period för att jämföra informationen från det valda datumintervallet med information från tidigare period.

Få tillgång till en detaljerad rapport för en målgrupp

1. Från din Shopify-administratör går du till Appar.

2. Klicka på appen Shopify Audiences i avsnittet Installerade appar.

3. Klicka på Översikt.

4. Klicka på den publik för vilken du vill visa detaljerad rapport.

5. Valfritt: Klicka på datumväljaren för att välja ett annat datumintervall.

6. VValfritt: För att se antalet icke-relaterade beställningar som är exkluderade från målgruppsbeställningarna och försäljningsstatistiken, håll muspekaren över Ordrar och klicka sedan på Se mer.

7. Valfritt: Om du vill visa ordrar som överlappar andra målgrupper klickar du på Andra målgrupper i avsnittet Åtgärdad överlappning.

Typ av rapporter

Följande rapporter är tillgängliga för Shopify Audiences:

• En översiktsrapport för att hjälpa dig att förstå den övergripande inverkan som Shopify-målgrupper har på ditt företag.
  • En detaljerad rapport för att hjälpa dig att förstå effekterna av varje målgrupp på ditt företag.

Översiktsrapport

Översiktsrapporten innehåller det totala antalet ordrar och den totala försäljningen som tillskrivs exporterade målgrupper för det valda datumintervallet.

Mätvärdena i rapportöversikten definieras som följande.

Översiktsdefinition för Shopify Audiences-rapport
Mätvärden Definition
Totalt antal ordrar Det totala antalet beställningar som gjorts av kunder från alla målgrupper, inklusive arkiverade målgrupper. De totala beställningarna för varje målgrupp visas i målgruppslistan.
Omsättning Den totala försäljningen från ordrar som gjorts av kunder från alla målgrupper. Total försäljning för varje publik visas i målgruppslistan.

Det totala försäljningsvärdet beräknas med hjälp av följande formel: Total försäljning = bruttoförsäljning (exklusive presentkortsförsäljning) - rabatter - monetära returer + skatter + fraktkostnader

Detaljerade rapporter

Följande viktiga mätvärden finns tillgängliga för att mäta resultaten för var och en av dina målgrupper:

• Ordrar
  • Försäljning
  • Genomsnittligt ordervärde
  • Nya kunder
  • Sålda topprodukter

Eventuell orderöverlappning löses när ordern läggs. Om en order läggs av en kund som befinner sig i mer än en målgrupp, fördelas ordern och försäljningsbeloppet mellan varje målgrupp. Om en kund till exempel är i fyra målgrupper och lägger en order kommer varje målgrupp att tillskrivas en kvarts av ordern och försäljningsbeloppet.

Mätvärdena i den detaljerade rapporten definieras som följande.

Uppgifter om mätvärden för Shopify Audiences
Mätvärden Definition
Ordrar Det beräknade antalet ordrar som gjorts av kunder som finns i den valda målgruppen. Ordrar inkluderas om de läggs medan en annonskampanj körs och upp till sju dagar efter att kampanjen slutar.
Försäljning Beräknad mängd försäljning från ordrar som gjorts av kunder som finns i den valda målgruppen. Försäljning ingår om de läggs medan en annonskampanj körs och upp till sju dagar efter att kampanjen slutar.

Försäljningsvärdet beräknas med hjälp av följande formel: Total försäljning = bruttoförsäljning (exklusive presentkortsförsäljning) - rabatter - monetära returer + skatter + fraktkostnader
Genomsnittligt ordervärde Försäljningsbelopp delat med antalet ordrar som gjorts av kunder som finns i den valda målgruppen. Försäljning och ordrar inkluderas om de läggs medan en annonskampanj körs och upp till sju dagar efter att kampanjen slutar.
Nya kunder Det beräknade antalet nya kunder i din butik som finns i den valda målgruppen.
Sålda topprodukter De produkter som köps mest av kunder som finns i den valda målgruppen.

Orderattribut

En unik tillskrivningsmodell används för att tillhandahålla resultatrapportering för dina annonskampanjer som använder exporterade målgrupper. Målgruppsresultat spåras genom att matcha kundens e-postadress från ordrar i din butik till e-postadresser till köpare i exporterade målgrupper som kan ha köpt dina produkter efter att ha presenterats en annons. För att undvika vanliga begränsningar i annonsspårning, till exempel spårning över enheter, använder rapporter inte en visnings- eller klickningsattributmodell.

En order tillskrivs en målgrupp när en köpare som finns i den exporterade listan lägger en order medan annonser som använder målgruppslistan körs och upp till 7 dagar efter att annonskampanjen slutar.

Om en order läggs av en köpare som är i en exporterad publik, men köparen inte sannolikt lade ordern som ett resultat av att du ser din annons, tillskrivs ordern inte en målgrupp. Dessa ordrar benämns som orelaterade ordrar och kan nås i de detaljerade rapporterna. Orelaterade ordrar beräknas genom en uppskattning av antalet ordrar som köpare i en målgrupp troligtvis skulle ha gjort utan att rikta sig till den målgruppen i en annonskampanj.