Översikt över hantering av kassasystemspersonal

Gör det enklare att driva din verksamhet genom att ställa in olika nivåer av kassasystemsåtkomst för personalen. Du kanske vill att personalen ska ha åtkomst till vissa kassasystemsplatser, men inte till andra. Du kanske också vill att vissa medarbetare ska kunna utföra vissa kassasystemsåtgärder, men inte andra.

Hur mycket kontroll du har över personalens åtkomstnivåer beror på din POS-prenumeration.

Lägga till personal med kassasystemsåtkomst

När du lägger till personal ska du fundera över vilka områden i din verksamhet du vill att de ska ha åtkomst till.

Du kan ha följande typer av personal med åtkomst till Shopify kassasystem:

• Personal som har åtkomst till både kassasystemsappen och Shopify-admin, där kassasystemskanalen ingår. Dessa medarbetare kan logga in på både POS Pro- och POS Lite-platser i kassasystemsappen, samt komma åt din Shopify-admin.
  • Personal som endast har åtkomst till Shopify kassasystemsappen, men inte har åtkomst till din Shopify-admin eller kassasystemskanal. Personal som endast har åtkomst till kassasystemsappen är endast tillgängligt för handlare som använder Shopify POS Pro, och de kan endast logga in på POS Pro-platser.

Anpassa åtkomst med kassasystemsroller

Om dina kassasystemsplatser finns i POS Pro-prenumerationen kan kassasystemspersonalens åtkomst anpassas med hjälp av kassasystemsroller. Kassasystemsroller är en namngiven uppsättning behörigheter som du kan använda för att välja vilka medarbetare som kan utföra olika åtgärder i din kassasystemsapp.

Roller gör det lättare för dig att tilldela flera medarbetare samma behörighetsuppsättning. Du kan inte tilldela kassasystemspersonalen enskilda behörigheter. Du måste tilldela en roll. Varje kassasystemsmedarbetare måste ha en tilldelad roll.

Begränsningar i kassasystemsroller

Kassasystemsroller gäller endast personal när de är inloggade på POS Pro-platser.

Om medarbetare kan logga in på både POS Pro- och POS Lite-platser, gäller deras kassasystemsroll endast när de är inloggade på POS Pro-platser. Om du till exempel har gett en medarbetare åtkomst till både POS Pro- och POS Lite-platser, och du har tilldelat den medarbetaren en kassasystemsroll utan behörighet att behandla returer, kommer medarbetaren inte att kunna behandla returer när hen är inloggad på POS Pro-platser, men kommer att kunna behandla returer när hen är inloggad på POS Lite-platser.