Ställ in hämtning för onlineordrar

Du kan ställa in alternativet för kunder att hämta sina onlineordrar i din detaljhandelsbutik, på trottoaren eller på vilken plats som helst som du väljer.

För att göra det, aktivera alternativet lokal upphämtning för varje plats där kunden kan hämta upp sin order.

Fraktkostnaden för lokal upphämtning är inställd på Gratis och kan inte ändras.

Varje upphämtningsorder kräver att du eller en anställd verifierar att varje artikel finns i lager. Efter att du har verifierat varje artikel kan du skicka en avisering till kunden om att ordern är klar. Du kan även skriva ut en följesedel att bifoga till ordern.

När en kund kommer för att hämta sin order måste du ändra orderstatusen i Shopify från ej distribuerad till distribuerad. Detta signalerar till dig och dina medarbetare att ordern har hämtats och att ingen ytterligare åtgärd krävs.

Du kan lägga till instruktioner för upphämtning och leverans genom att hantera inställningarna för upphämtningsplatser. Du kan till exempel använda hämtning för att erbjuda utkörning av ordern till trottoarkanten. När en kund lägger en order online och den anländer till din butik kan de ringa till dig och sedan kan du köra ut ordern till dem.

Behörighet

För att använda det lokala upphämtningsalternativ måste din butik uppfylla följande krav:

Kontakta Shopify-support om du har frågor om behörighetskrav.

Kassaupplevelse

När du har aktiverat alternativet lokal upphämtning kan dina kunder välja mellan Leverera och Upphämtning i avsnittet Leveransmetod i din kassa. När de väljer Hämta upp kan de välja den plats där de vill hämta upp sin order.

Kunderna ser alternativet Upphämtning endast om de uppfyller följande krav:

• Alla produkter i varukorgen är berättigade till att hämtas upp.
  • Alla produkter finns i lager vid en upphämtningsplats.
  • Kunden väljer inte en snabbkassametod som inte stöds. Om kunden väljer något av följande i det första steget i kassan är hämtningsalternativet inte tillgängligt.

• Apple Pay
    • Google Pay
    • Amazon Pay
    • Paypal

Shop Pay är en stödd snabbkassa-hämtningsmetod. Om en kund använder Shop Pay får de hämtningsalternativet.

En kund kan inte välja att få vissa varor levererade och vissa varor upphämtade på samma order. Istället ska kunden lägga två separata ordrar.

Innan du ställer in lokal upphämtning

Du måste slutföra följande innan du kan erbjuda lokal upphämtning:

Ställ in alternativet lokal upphämtning

Du måste aktivera alternativet lokal upphämtning för varje plats där kunden kan hämta upp sina order.

I konfigureringen ingår aktivering av lokal upphämtning, att välja uppskattad upphämtningstid som kunden ser i kassan, samt att ange valfria upphämtningsinstruktioner i aviseringen Order redo för upphämtning.

Hantera inställningar för lokal upphämtningsplats

I inställningarna för varje lokal upphämtningsplats ingår följande:

• Aktivering eller inaktivering av lokal upphämtning.
  • Att ange eventuella instruktioner eller information relaterad till upphämtningen, som exempelvis butikens öppettider eller en påminnelse till kunden om att ta med sig en kopia orderbekräftelsen. Informationen kommer att ingå i aviseringen som du skickar när du förbereder en order för upphämtning.
  • Val av uppskattad upphämtningstid att visa när kunden kommer till kassan. Du kan till exempel välja Vanligen redo inom 2 timmar.

Anpassa e-postaviseringar för lokal upphämtning

Som en del av den lokala upphämtningen skickas automatiskt e-postmeddelanden till kunderna om statusen för deras order.

Du kan anpassa standardtexten för varje avisering.

Kunder som väljer att hämta sina order får följande e-postaviseringar:

• Orderbekräftelse
  • Ordern är klar för upphämtning
  • Order upphämtad

Skräddarsy avisering om orderbekräftelse

Exempel på bekräftelse via e-post

Skräddarsy aviseringen Ordern är redo för upphämtning

Exempel på e-postmeddelande för klar för upphämtning

Du kan skräddarsy innehållet i aviseringen Ordern är redo för upphämtning för varje plats.

Skräddarsy aviseringen Orden upphämtad

Exempel på e-postmeddelande för order upphämtad