Vanliga frågor om fakturering

Hitta svar på några vanliga frågor om Shopify-fakturor.

Vilka betalningsmetoder accepteras för min Shopify-faktura?

Du kan betala för dina Shopifyräkningar (engångsavgift eller återkommande) genom att använda PayPal eller ett giltigt kreditkort från MasterCard, Visa eller American Express. Ditt kreditkort måste tillåta återkommande betalningar. För tillfället kan du inte använda betalkort för att betala för Shopify. Du kan använda PayPal-saldo, bankkonton, betalkort eller kreditkort som är kopplade till ditt PayPal-konto när du betalar för dina fakturor via PayPal.

Obs! Om du är baserad i USA kan du iför tillfället inte använda PayPal för att betala dina Shopify-räkningar.

De flesta av de avgifter som Shopify debiterar är återkommande betalningar. Återkommande betalningar sker under en regelbunden cykel. Dessa faktureringscykler varierar och synkroniseras inte, om du till exempel inte påbörjar en plan med 30-dagars fakturering och installerar alla dina appar på samma dag.

För mer information, se betalningsmetoder för dina Shopify-fakturor.

Varför avvisades min betalningsmetod?

Kontrollera följande möjligheter:

• Din betalningsmetod kan avvisas om du inte använder ett giltigt kreditkort från Mastercard, Visa eller American Express för att betala dina Shopify-fakturor.

• Du kan inte använda vanliga betalkort även fast du kan betala för dina Shopify-räkningar (engångsavgift eller återkommande) med ett giltigt kreditkort eller ett betalkort från MasterCard, Visa eller American Express.

• Ditt kreditkort måste tillåta återkommande betalningar i USD.

Vad ska jag göra om min betalningsmetod avvisas?

Vänligen kontakta din bank och be om hjälp om din betalningsmetod avvisas och du använder ett giltigt kreditkort från Mastercard, Visa eller American Express.

Vad ska jag göra om min fakturabetalning misslyckas?

Om din fakturabetalning misslyckas kan du prova det igen genom att gå till sidan Faktureringsinställningar och klicka på Betala fakturan. Om du behöver uppdatera din betalningsmetod kan du göra det från sidan Faktureringsinställningar. Om du fortfarande har problem med att behandla betalningen ska du kontakta din bank för att få hjälp.

Vilken valuta gäller för min Shopify-faktura?

Av redovisningsskäl blir du fakturerad i amerikanska dollar även om din butik är belägen utanför USA. Om din butik är belägen i Kanada måste du betala kanadensisk skatt även om vi fakturerar dig i amerikanska dollar.

Hur debiteras jag om jag väljer en prenumerationsplan hos Shopify under min provperiod?

Om du väljer en plan under din kostnadsfria testperiod så får du din första faktura den dag som din kostnadsfria testperiod utlöper. Om din kostnadsfria testperiod redan har löpt ut så kommer du att få din första faktura den dag som du väljer en Shopify-prenumerationsplan. Betalningen sker automatiskt, och du behöver inte göra någonting efter att du har valt din plan. Avgifter i Shopify-fakturor visas på ditt kreditkortsutdrag som: Shopify * <bill number>.

Obs! Om du vill avsluta din butik måste du pausa eller stänga din butik. Om du vill avsluta din butik under din kostnadsfria testperiod och du inte har valt en prenumerationsplan, behöver du inte vidta några åtgärder. Ditt konto fryser i slutet av din testperiod och du debiteras inte.