Shopify-scripts og Script Editor

Shopify Scripts er små stykker kode, der giver dig mulighed for at oprette tilpassede oplevelser for dine kunder i indkøbskurven og ved betaling.

Når du opretter (eller redigerer) et script, skal du vælge, om det kun skal køre i din webshop eller både i din webshop og nedenstående apps:

Du kan bruge scripts til at oprette rabatter, der anvendes på en indkøbskurv afhængigt af varerne i den samt andre egenskaber for indkøbskurven. Du kan også bruge scripts til at tilpasse de leverings- og betalingsmuligheder, der er tilgængelige for dine kunder.

Du kan skrive scripts ved hjælp af Shopify Scripts API, som bruger en begrænset version af Ruby-programmeringssproget. Du kan skrive, redigere, administrere og udgive scripts ved hjælp af Script Editor. Script Editor har skabeloner, som kan hjælpe dig med at skrive scripts samt et fejlretningsprogram, der kan hjælpe dig med at teste dem.

Når du har udgivet et script, kan du opdatere dine Liquid-skabelonfiler, så din webshop følger ændringerne i dine scripts.

Eksempler på scripts

Følgende liste indholder eksempler på den type rabatter og tilpasninger, som du kan lave med scripts:

• rabat på produkter med bestemte tags for at tilbyde procentvis (%) eller faste ($) rabatter, eller en kombination af begge
  • køre kampagner med enkel eller kompleks logik (køb én og få én gratis (BOGO); køb to og få 10 % rabat, køb fire og få 20 % rabat)
  • tilbyde dynamiske priser med mængdebaserede prisintervaller
  • redigere, skjule eller genbestille leveringsmuligheder og priser
  • redigere, skjule eller genbestille betalings-gatewaymetoder

Du kan oprette nedenstående typer scripts:

• Varelinjescripts – Disse scripts påvirker varelinjerne i en indkøbskurv: De kan ændre priser og give rabatter. Disse scripts kører hver gang en vare lægges, fjernes eller redigeres i indkøbskurven.
  • Leveringsscripts – Disse scripts interagerer med levering: De kan ændre leveringsmetoder og give rabatter på leveringsomkostninger. Disse scripts kører, hver gang din kunde går ind på siden med leveringsmuligheder ved betaling.
  • Betalingsscripts – Disse scripts interagerer med betalinger: De kan omdøbe, skjule og ændre rækkefølgen af betalingsgateways. Disse scripts kører, hver gang din kunde går ind på siden med betalingsmetoder ved betaling. Betalingsscripts interagerer ikke med betalingsgateways, som f.eks. PayPal Express eller Apple Pay, der vises for dine kunden inden betaling.

Scriptskabeloner

Script Editor indeholder skabeloner til almindelige scripts. Når du opretter et script, kan du vælge en skabelon og redigere den efter din butiks behov. Nedenstående liste indeholder eksempler på skabeloner, som du kan tilpasse:

• procentrabat (%) på et produkt
  • fast rabat ($) på et produkt
  • procentrabat (%) og beløbsrabat ($) på et produkt
  • mængderabatter
  • køb én, og få én gratis (BOGO)
  • rediger prisen for leveringsomkostninger
  • rediger navn på leveringsomkostning
  • skjul leveringsomkostninger
  • genbestil leveringsomkostninger
  • rediger navnet på betalings-gateway
  • skjul betalings-gateway
  • omarranger betalings-gateways

I dette afsnit

Script API Shopify Scripts API er en forenklet udgave af Ruby og indeholder de metoder, der skal bruges til at skrive scripts.
Krav og begrænsninger Scripts kan ikke gøre det hele. Her er nogle ting, som du kan overveje, når du bygger scripts til din butik.
Oprettelse af scripts Oprettelse og aktivering af scripts ved hjælp af Script Editor.
Eksempler på scripts Eksempler på scripts, der kan oprettes med Script Editor.
Flere valutaer Opret scripts, der understøtter salg i mere end én valuta.
Opdater Liquid-skabeloner Opdater dine Liquid-skabelonfiler for at udnytte dine scripts.
Offentliggørelse Brug Script Editor til at udgive og annullere udgivelsen af dine scripts for din butik.
Fejlfinding af scripts Brug fejlfindingsfunktionerne i Script Editor til at teste og rette fejl i dine scripts.