Overførsel af et tredjepartsdomæne til Shopify

Hvis du allerede ejer et tilpasset domæne og vil administrere alle dine domæneindstillinger fra din Shopify-administrator, kan du overføre dit domæne til Shopify. Når du har overført dit domæne til Shopify, behøver du ikke længere at bruge domænetjenesten fra den tredjepart, hvor du oprindeligt købte domænet.

Krav og overvejelser i forbindelse med overførsel af et domæne til Shopify

Gennemgå følgende krav og overvejelser, før du går i gang:

• Du skal eje det domæne, du vil overføre. Hvis du ikke ejer domænet, og det er tilgængeligt til at blive registreret, kan du købe det.
  • Hvis du vil overføre dit domæne, skal du vente 60 dage, efter du har registreret dit domæne, overført dit domæne til en anden domæneudbyder eller foretaget ændringer af dine registratoroplysninger. Få mere at vide under Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).
  • Du skal betale registreringsgebyret for at forny dit domæne i yderligere 12 måneder. De 12 måneder lægges til dit domænes aktuelle udløbsdato.
  • Der kan være yderligere omkostninger forbundet med overførsel af dit domæne. Kontakt din domæneudbyder for at få mere at vide om omkostningerne ved overførsel.
  • Du skal have adgang til din oprindelige konto hos domæneudbyderen samt den mailadresse, som bruges til at logge ind på den.
  • Du skal sørge for, at din mailadresse ikke tilhører det domæne, du vil overføre. Under domæneoverførslen skal du svare på mails, som du modtager på denne mailadresse. Hvis din aktuelle mailadresse er knyttet til dit domæne, vil den blive deaktiveret under overførslen. Hvis du f.eks. vil overføre domænet johns-apparel.com, skal du undgå at bruge mailadressen info@johns-apparel.com.
  • Du skal overvåge og besvare bekræftelsesmails for at fuldføre overførselsprocessen.
  • Du skal bruge en mailhostingtjeneste fra tredjepart med videresendelse af mails fra Shopify. Shopify tilbyder ikke mailhostingtjenester, men tilbyder i stedet ubegrænsede konti til videresendelse af mails.
  • Det kan tage op til 20 dage at overføre dit domæne. Dit domæne fungerer fortsat under overførselsprocessen.

Inden du begynder

Inden du påbegynder overførslen af dit domæne, skal du kontrollere, om dit domæne er kvalificeret til at blive overført til Shopify. Du skal også gennemgå din domæneudbyders overførselspolitik.

Kontrollér, at dit domæne er kvalificeret til overførsel

Du kan kontrollere, om dit domæne er kvalificeret til overførsel, i din Shopify-administratoren. Nogle domæner, såsom .ca- og .co.uk-domæner, er ikke kvalificeret til en overførsel.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Tilknyt eksisterende domæne.
  3. Klik på Overfør dit domæne på siden Tilknyt eksisterende domæne.
  4. Angiv det domæne, som du vil overføre til Shopify, i dialogboksen Overfør domæne. Medtag ikke www. i begyndelsen af domænet.
  5. Klik på Næste.

Hvis domænet ikke er kvalificeret til en overførsel, vil du se et banner, som fortæller, at din domæneudvidelse ikke understøttes på nuværende tidspunkt. Du vælge at knytte dit tredjepartsdomæne til Shopify i stedet.

Gennemgå din domæneudbyders overførselspolitik

Inden du påbegynder overførselsprocessen, skal du gennemgå din domæneudbyders overførselspolitik for at sikre dig, at domæneoverførsler understøttes. De fleste domæneudbydere understøtter overførsler af domæner, men det er ikke alle, der gør det. Du kan finde din domæneudbyders overførselspolitik ved at søge efter transfer domain i deres hjælp:

Trin 1: Knyt dit domæne til Shopify

Du skal knytte dit domæne til Shopify for at undgå afbrydelser af tjenesterne. Hvis du ikke tilknytter dit domæne, før du overfører det, vil besøgende på dit domæne muligvis opleve forbindelsesfejl under overførselsprocessen.

Trin 2: Forbered dit domæne til overførsel

Du skal låse op for dit domæne og få en autorisationskode til overførsler af din domæneudbyder, før du kan overføre dit domæne til Shopify.

Når du overfører et domæne til Shopify, angives domænets A-post og CNAME-post til Shopifys standarddomæneposter. Hvis der er yderligere poster på dit domæne forud for overførslen, skal du tage en kopi af disse poster og føje dem til afsnittet Domæner i Shopify-administratoren, når du har afsluttet overførslen. Du skal f.eks. muligvis tilføje en MX-post for at knytte dit domæne til mailhostingtjenesten igen.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på din konto hos din tredjepartsudbyder af domæner.
  2. Bekræft, at den mailadresse, der er knyttet til din konto, er opdateret og ikke tilhører det domæne, du vil overføre.
  3. Tag en kopi af eventuelle domæneposter, du muligvis skal bruge til at konfigurere dit domæne efter overførslen.
  4. Klik på Lås op ud for det domæne, du vil overføre. Du skal muligvis godkende dette valg ved at klikke på et link i en bekræftelsesmail.
  5. Klik på Overfør dette domæne, Overfør ud eller lignende for at få en autorisationskode til overførslen fra din udbyder.

Trin 3: Overfør dit domæne til Shopify

Når du har forberedt dit domæne til overførslen, kan du påbegynde overførselsprocessen for domænet i din Shopify-administrator.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Webshop > Domæner i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Overfør domæne.
  3. Angiv det domæne, som du vil overføre til Shopify. Medtag ikke www. i begyndelsen af domænet.
  4. Klik på Næste, og klik derefter på Bekræft domæne.
  5. Afhængigt af hvilken besked der vises, skal du gøre et af følgende: - Hvis DOMÆNE LÅST OP vises, skal du klikke på Næste for at fortsætte.

6. I dialogboksen Bekræftelseskode skal du indtaste den autorisationskode eller EPP-kode, som du har fået af domæneudbyderen.

7. Klik på Næste.

8. Klik på Køb og overfør.

9. Kontrollér den mailkonto, der er knyttet til dit domæne. Du har muligvis en mail, der beder dig om at bekræfte disse ændringer (dette afhænger af din domæneudbyder). Mailbeskeden varierer, men du skal godkende domæneoverførslen ved at klikke på et link, som f.eks. Bekræft overførsel eller Godkend overførsel.

Det kan tage op til 20 dage, før dit domæne er blevet overført. Når det er blevet overført, vil du modtage en bekræftelsesmail fra Shopify, og du kan få adgang til dine domæneindstillinger fra siden Domæner i Shopify-administratoren. Hvis overførslen af domænet mislykkes, får du refunderet betalingen for fornyelsen for 1 år.

Trin 4: Administrer dine præferencer vedrørende samtykke til databrug

Når du har overført dit domæne, modtager du en mail med emnelinjen Bestem, hvordan dine data deles. Mailen indeholder et link, der bringer dig til Tucows Incs Indstillinger for samtykke til databrug. Tucows er moderselskabet for OpenSRS, som er den tjeneste, Shopify bruger til at videresælge domæner til shopejere. Det er valgfrit, om du vil give samtykke, og du kan til enhver tid trække det tilbage igen.

Næste trin

Når du har overført dit domæne til Shopify, kan du udføre følgende handlinger: