Terminologi for domæner

Et domæne, eller et domænenavn, er den adresse eller webadresse, som kunderne bruger til at besøge dit website på internettet. Domænenavne vises i adresselinjen i din webbrowser såsom Chrome, Firefox, Internet Explorer eller Safari.

Dit primære domæne, som kaldes .myshopify.com-webadressen, ser som standard sådan ud your-store-name.myshopify.com.Din .myshopify.com-webadresse bruges til at logge ind i din butik.

Du kan ikke ændre din .myshopify.com-webadresse, men du kan købe et tilpasset domænenavn via Shopify eller fra en tredjepartsdomæneregistrator, som du derefter kan gøre til dit primære domæne.

Når du køber et domæne, kan du vælge et roddomæne og oprette underdomæner til din webshop.

Følgende liste indeholder definitioner af ofte anvendte begreber for at hjælpe dig med at forstå noget af terminologien.

En post

En A-post er en DNS-indstilling, der kontrollerer, om et domænenavn har en bestemt IP-adresse tilknyttet. I dette tilfælde vil du have din A-post til at pege på Shopifys IP-adresse.

Hvis bruger et domæne fra tredjepart, er Shopifys IP-adresse 23.227.38.65. Hvis du vil tilknytte et eksisterende domæne, skal du konfigurere din A-post til Shopifys IP-adresse.

Andre begreber: adressepost, værtspost

CNAME-post

En CNAME-post er en DNS-indstilling, der peger dine underdomæner mod et andet domænenavn. I dette tilfælde vil du have din CNAME-post til at pege på dit Shopify-hostede domæne ved at bruge shops.myshopify.com Copy .

Andre begreber: CNAME-ressourcepost, alias

DNS

Domain Name Systems (DNS) er en database med domænenavne. Hvert domæne har sin egen DNS-post. DNS organiserer domænenavne og oversætter dem fra ord til tal, så du kan besøge et website uden at skulle huske dets IP-adresse. IP-adressen for shopify.com er f.eks. 23.227.38.65. Denne proces foregår ofte hurtigt i baggrunden. Du skal muligvis ændre dine DNS-indstillinger, når du knytter et domæne fra tredjepart til din Shopify-butik.

Andre begreber: DNS-poster, DNS-indstillinger, ressourceposter, DNS-filzone

Domænenavn

Et domænenavn er den adresse, som folk bruger til at besøge dit website på internettet. Domænenavne vises i adresselinjen i din webbrowser og er knyttet til bestemte IP-adresser.

Andre begreber: domæne

Domæneudbyder

En domæneudbyder er et firma, der registrerer dit domænenavn for dig. Typisk køber du et domæne på abonnementsbasis, og du betaler et fast gebyr til din domæneudbyder for fortsat at bruge dit domænenavn.

Andre begreber: domæneregistrator, domænehost

Videresendelse med e-mail

E-mail-videresendelse er en tjeneste, der giver dig mulighed for at dirigere en e-mail fra dit tilpassede domæne til en eksisterende e-mailkonto med Gmail, Outlook, Yahoo eller en anden udbyder. Hvis du f.eks. ejer domænenavnet johns-apparel.com, kan du oprette e-mailen info@johns-apparel.com til dine kunder. Når kunder e-mailer info@johns-apparel.com, videresendes deres beskeder til din eksisterende personlige konto, f.eks. john@gmail.com.

ICANN

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) er en organisation, der styrer og administrerer DNS (Domain Name Systems) og andre internetprotokoller.

Internationalt domæne

Et internationalt domæne er en webadresse, der er specifik for et land eller et område. Hvis du vil sælge til købere i flere lande, kan du bruge internationale domæner til at vise din webshop på det sprog, som er specifikt for det enkelte område eller land, og vise priser i den lokale valuta. Du skal have Shopify-abonnementet eller derover for at kunne bruge internationale domæner.

Andre vilkår: Regionale domæner, regionale underdomæner

International målretning

International målretning giver dig mulighed for at vise den rigtige version af din butik til lokale købere i et specifikt land eller område. Hvis du f.eks. kun sælger til købere i USA, kan du angive butikkens destinationsland til USA. Du kan angive et destinationsland eller -område for alle din butiks domæner eller underdomæner i Google Search Console.

Andre vilkår: Geo-målretning

IP-adresse

En IP-adresse er en unik talstreng, der angiver lokationen af en computer eller en enhed på internettet og får den til at skille sig ud fra andre computere eller enheder. IP-adresser er nødvendige for, at computere kan kommunikere med andre enheder over internettet.

Hvis bruger et domæne fra tredjepart, er Shopifys IP-adresse 23.227.38.65. Hvis du vil tilknytte et eksisterende domæne, skal du konfigurere din A-post til Shopifys IP-adresse.

Hvis du køber et domæne via Shopify, eller overfører dit domæne til Shopify, kan dit domæne have en af følgende IP-adresser:

• 23.227.38.32
  • 23.227.38.36
  • 23.227.38.65 til 23.227.38.74

Dit Shopify-domæne kan skifte mellem disse IP-adresser når som helst. Gå til Webshop > Domæner > DNS-indstillinger i din Shopify-administrator, og kontrollér afsnittet A-post for at finde din aktuelle IP-adresse fra Shopify.

Andre begreber: IP-adresse (Internet Protocol)

MX-post

En MX-post er en DNS-indstilling, der peger et domænenavn mod en mailserver, og den bruges til at behandle e-mails gennem dit tilpassede domæne. Du kan oprette mere end én MX-post og tilføje en alternativ mailadresse, hvis du vil være sikker på, at du modtager e-mails, hvis din primære e-mailserver er nede.

Andre begreber: Mail Exchange-post, Mail eXchanger-post, mailserverpost

Primært domæne

I Shopify er et primært domæne det domænenavn, som vises i adresselinjen, når kunderne kigger i din webshop. Du kan bruge dit roddomæne eller et underdomæne som dit primære domæne, men du kan kun have ét primært domæne.

Roddomæne

Et roddomæne er det domænenavn, du køber af din domæneudbyder. Et roddomæne har en topdomæneangivelse (TLD), som f.eks. .com, .org eller .net, men den indeholder ikke et præfiks såsom www.. Et eksempel på et roddomæne er shopify.com.

Andre begreber: basisdomæne, topniveau-domæne og niveau 2-domæne

SSL-certifikat

Et SSL-certifikat er en sikkerhedsprotokol, der skaber en sikker forbindelse mellem en server og en browser for at holde dine og dine kunders oplysninger sikre. Du kan aktivere et SSL-certifikat i din Shopify-administrator for at kryptere indholdet i din webshop og offentliggøre det sikkert med HTTPS i stedet for HTTP. Når du aktiverer et SSL-certifikat, vises SSL-hængelåsikonet ved siden af din webshops webadresse i adresselinjen.

Andre begreber: Secure Sockets Layer

Undermappe

En undermappe er et afsnit af dit hovedwebsite. En undermappe defineres af en / sidst i domænenavnet. Et eksempel på en undermappe i webadressen shopify.com/pricing er /pricing. En undermappe adskiller sig fra et underdomæne, fordi den primært bruges til at organisere dit website, mens et underdomæne kan føre dig til et helt andet website. Et eksempel på en undermappe i din webshop er /collections.

Underdomæne

Et underdomæne er en delmængde af dit roddomæne, som du tilføjer som et præfiks til dit roddomæne. I webadressen help.shopify.com er roddomænet f.eks. shopify.com, og help. er underdomænet. Du kan bruge underdomæner til at organisere dit website og gøre det nemmere for besøgende at finde de oplysninger, de leder efter. Hvis du vil sælge til købere i flere lande eller områder, kan du konfigurere et regionalt underdomæne for alle de lande og områder, hvor du har et destinationsland, ved hjælp af internationale domæner.

Levetid (TTL)

Dit domænes Levetidsværdi (TTL-værdi) afgør, hvor ofte dine DNS-poster opdateres. Alle DNS-poster har en TTL-værdi. Hvis en post f.eks. har en TTL på 86400 sekunder, tager den 24 timer om at træde i kraft. Hvis du ændrer en posts TTL, påvirker dette, hvor lang tid alle efterfølgende ændringer tager om at træde i kraft.

Domæner på topniveau og niveau 2

Dit topdomæne (TLD) og dit domæne på niveau 2 er komponenter af roddomænet, der giver hierarkiet til domænestrukturen. I roddomænet shopify.com er topdomænet .com, og domænet på niveau 2 er shopify.

TXT-post

En TXT-post er en DNS-indstilling. TXT-poster indeholder tekstoplysninger, som kan bruges af tjenester uden for dit domæne. Du kan f.eks. tilføje en TXT-post, som en tredjepart har givet til dig for at bekræfte over for dem, at du ejer domænet.

Andre begreber: Tekstpost

WHOIS-databeskyttelse

WHOIS er en tjeneste, som du kan bruge til at finde oplysninger om ejeren af et domænenavn.

WHOIS-databeskyttelse er en tjeneste, der skjuler dine domæneoplysninger i et WHOIS-opslag og erstatter dine personlige kontaktoplysninger med contactprivacy.com-kontaktoplysninger. WHOIS-databeskyttelse giver dig mulighed for at skjule dine personlige kontaktoplysninger for offentligheden. Du kan købe WHOIS-databeskyttelse af din domæneudbyder mod et ekstra gebyr. WHOIS-databeskyttelse er inkluderet, når du køber dit domæne via Shopify.