Pikaopas

Noudata tätä ohjetta saadaksesi yrityksesi nopeasti toimintaan Kanadassa, jotta asiakkaasi voivat selata ja tilata tuotteitasi sillä aikaa, kun viimeistelet verkkokauppasi yksityiskohtia.

Vaihe 1: Aloita ilmainen kokeilujakso

Kun rekisteröidyt Shopifyhin Go Digital Canada -palvelun kautta, saat aluksi 90 päivän ilmaisen kokeilujakson. Vaikka sinun täytyy valita hinnoittelusopimus kauppasi avaamista varten, et maksa tilausmaksua ennen kuin kokeilujakso päättyy. Jos peruutat kauppasi kokeilujakson aikana, sinulta ei veloiteta tilausmaksuja.

Kun rekisteröidyt Shopifyhin, ilmoitat kauppasi nimen. Kaupan nimeä käytetään kaupan oletusarvoisen URL-osoitteen luomiseen. Johns apparel -nimisen kaupan oletusarvoinen URL-osoite on johns-apparel.myshopify.com. Jos toinen tili on aiemmin käyttänyt kauppasi nimeä, muuta yrityksesi nimeä hiukan ja vaihda kaupan nimi tilin luomisen jälkeen.

Toimintovaiheet:

1. Siirry osoitteeseen shopify.ca.
  2. Kirjoita sähköpostiosoite, jota haluat verkkokaupan omistajana käyttää ja klikkaa Aloita ilmainen kokeilu.
  3. Anna salasana ja kaupan nimi.
  4. Klikkaa Luo kauppasi.
  5. Siirry kyselylomakkeessa ja anna yrityksesi tiedot.
  6. Valinnainen: Vaihda yrityksesi nimi:
    1. Valitse Asetukset > Yleiset.
    2. Muuta Kaupan nimi Kaupan tiedoissa ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.

Vaihe 2: Lisää tuotteet

Voit määrittää tuotteesi muutamalla eri tavalla. Jos sinulla on vain vähän tuotteita, nopein tapa on todennäköisesti tehdä se manuaalisesti. Jos sinulla on suuri tuoteluettelo, mutta haluat tehdä määritykset nopeasti, harkitse vain osan tuotteidesi lisäämistä aluksi.

Pohdi seuraavia ohjeita, kun valitset sopivinta tapaa tuotteidesi lisäämistä varten:

Kun olet lisännyt tuotteet, harkitse niiden keräämistä kokoelmiksi. Kokoelmien avulla voidaan korostaa tiettyjä tuotteita etusivulla, luoda verkkokaupan valikoiden sivuja tai soveltaa alennuksia tiettyyn tuoteryhmään.

Vaihe 3: Määritä teema

Kun rekisteröidyt Shopify-kaupan käyttäjäksi, sinulle annetaan oletusteema verkkosivustoasi varten. Voit muuttaa teemoja milloin tahansa ja kehittää uusia sillä aikaa, kun nykyinen teemasi on asiakkaiden käytössä. Kaikki Shopifyn tekemät teemat ovat ilmaisia ja Shopifyn tukemia. Voit myös ostaa teemoja Shopify Theme Storesta.

Teeman määritysohjeet vaihtelevat valitsemasi teeman mukaan, joten tarkista teemasi dokumentaatio ja etsi ohjeet seuraaviin toimenpiteisiin:

• Lisää sivustollesi logo ja favicon. Jos sinulla ei ole logoa, voit luoda sellaisen Hatchfulin tai jonkin muun verkossa toimivan logotyökalun avulla.
  • Lisää kuvia etusivulle. Voit selata laadukkaita ilmaisia kuvia Burst-sivustolla tai jonkin muun kuvapankin sivustolla.
  • Valitse värit ja fontit.
  • Lisää korostettuja tuotteita etusivulle.

Lisäsivujen lisääminen

Voit lisätä verkkokauppaasi lisäsivuja, kuten "Tietoa meistä"- tai "Ota yhteyttä" -sivuja kohdassa Verkkokauppa > Sivut. Saat tarkempia tietoja niiden luomiseen ylläpitäjässä tutustumalla kohtaan Sivut. Jos haluat käyttää sovellusta sivujen luomiseen, siirry Shopify App Storeen.

Valikkojen määrittäminen

Voit määrittää päävalikon ja alatunnisteen valikon kohdassa Verkkokauppa > Navigointi. Lisää luomiasi lisäsivuja ja linkkejä tuotekokoelmiin. Niiden ansiosta asiakkaiden on helpompi löytää etsimänsä. Saat tarkemmat ohjeet valikoiden luomista varten tutustumalla kohtaan Valikot ja linkit.

Käytäntöjen lisääminen

Lisää kaupan hyvityksiä, yksityisyyttä ja toimituksia koskevat käytännöt, jotta asiakkaat voivat tutustua yrityksesi toimintatapaan. Voit lisätä käytännöt kohdassa Asetukset > Oikeudellinen. Shopify antaa käyttöösi vakiomallin palautus- ja tietosuojakäytäntöjä varten, ja voit muokata niitä paremmin yrityksellesi sopiviksi. Saat tarkemmat ohjeet muiden käytäntöjen lisäämiseen kauppaasi tutustumalla kohtaan Kaupan käytäntöjen lisääminen.

Hyvityksiä, yksityisyyttä ja toimituksia koskevat käytännöt linkitetään automaattisesti kassasivujen alatunnisteeseen.

Vaihe 4: Määritä maksupalveluntarjoaja

Oletusarvoisesti käytössäsi on Shopify Payments -tili, jonka avulla voit hyväksyä seuraavia maksutapoja:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Interac
  • Google Pay
  • Apple Pay
  • Shop Pay

Käytössäsi on myös PayPal Express -tili.

Sinun ei tarvitse suorittaa Shopify Payments- tai PayPal Express -palvelujen tiliasetuksia loppuun ennen maksujen keräämisen aloittamista, mutta sinun täytyy viimeistellä tilin asetukset ennen kuin voit vastaanottaa maksuja.

Shopify Payments

Ennen kuin viimeistelet Shopify Payments -tilisi, varmista, että olet lukenut ja ymmärtänyt Shopify Payments Canada -käyttöehdot etkä myy "Kielletyt yritykset" -osiossa (luku B.5.) eriteltyjä tuotteita.

Voit viimeistellä Shopify Payments -tilin määrityksen siirtymällä kohtaan Asetukset > Maksupalveluiden tarjoajat. Saat tarkempia tietoja ja ohjeita tutustumalla kohtaan Shopify Payments.

PayPal Express

Voit viimeistellä Shopify Payments -tilin määrityksen siirtymällä kohtaan Asetukset > Maksupalveluiden tarjoajat. Saat tarkempia tietoja ja ohjeita tutustumalla kohtaan PayPal-palvelun määrittäminen kaupassa.

Jos et halua hyväksyä PayPal-maksuja, siirry kohtaan Asetukset > Maksupalveluiden tarjoajat ja klikkaa Deaktivoi PayPal Express Checkout.

Kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajan käyttäminen

Jos et halua käyttää Shopify Payments -palvelua luottokorttimaksujen hyväksymiseen, voit deaktivoida Shopify Payments -palvelun ja muodostaa sen jälkeen yhteyden kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajaan. Tarkista Kanadassa käytettävissä olevien maksuportaalien luettelo. Sinun täytyy perustaa tili maksupalveluiden tarjoajan palvelussa, ennen kuin liität sen Shopify-tiliisi.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopifyn admin-sivulla Asetukset > Maksupalveluiden tarjoajat.
  2. klikkaa Shopify Payments -osiossa Hallinnoi.
  3. Klikkaa Deaktivoi Shopify Payments.
  4. Valitse syy ja klikkaa sitten Deaktivoi Shopify Payments.
  5. Klikkaa Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat -kohdassa Valitse kolmannen osapuolen palveluntarjoaja.
  6. Valitse portaali ja noudata aktivointiohjeita.

Manuaalisten tai vaihtoehtoisten maksutapojen lisääminen

Voit hyväksyä maksuja myös vaihtoehtoisilla tavoilla, esimerkiksi Bitcoineilla tai manuaalisilla tavoilla, kuten pankkitalletusten tai postiennakoiden kaltaisilla maksutavoilla. Voit lisätä tällaisia menetelmiä Shopify-ylläpitäjässä kohdassa Asetukset > Maksupalveluiden tarjoajat. Saat tarkempia tietoja ja ohjeita tutustumalla kohtiin Vaihtoehtoiset maksutavat ja Manuaaliset maksutavat.

Vaihe 5: Muita näkökohtia

Harkitse seuraavia lisätoimia ennen verkkosivun julkaisemista.

Mukautetun verkkotunnuksen lisääminen

Oletusarvoisesti Shopify-sivustollesi pääsee .myshopify.com-URL-osoitteen kautta. Voit lisätä Shopifyhin mukautettuja verkkotunnuksia niin, että oletuksena näkyvä verkkotunnus on täysin brändisi mukainen. Voit muokata verkkotunnusasetuksia kohdassa Verkkokauppa > Verkkotunnukset:

Toimituskulujen määrittäminen

Kun rekisteröidyt Shopify-tilin käyttäjäksi Kanadassa, saat käyttöösi alennetut Canada Post -hinnat kassalla osana Shopify Shipping -palvelua. Kun asiakas siirtyy kassalle, hän näkee tilausta varten käytettävissä olevat Canada Post -toimitushinnat. Toimituskulujen määrittämiseen käytetään seuraavia tietoja:

• tuotteen paino
  • Oletuspaketin paino ja mitat
  • yrityksesi osoite (lähettäjän osoite)
  • asiakkaan osoite (kohdeosoite)

Tämän jälkeen voit ostaa Canada Post -lähetystarroja suoraan ylläpitäjästä, tulostaa ne kotona ja sopia noutoajan, jolloin Canada Post tulee noutamaan lähetyksesi.

Voit tehdä oletusarvoihin seuraavia muutoksia kohdassa Asetukset > Toimitus:

Verojen tarkastaminen

Tarkista yrityksesi oletusarvoiset verot kohdassa Asetukset > Verot. Shopify lisää oletusarvoisen Kanadassa veloitettavan yleisveron, mutta sinun täytyy varmistaa yrityksesi verokanta. Shopify ei voi määrittää oikeita hintoja puolestasi, joten sinun kannattaa tehdä yhteistyötä paikallisen veroasiantuntijan kanssa.

Vaihe 6: Julkaise verkkosivut

Kun haluat julkaista verkkosivustosi ja avata kassan asiakkaillesi, sinun täytyy valita sopimus ja poistaa salasanasivu.

Valitse sopimus

Jotta voit avata kassan asiakkaillesi, Shopify-tilisi käytössä on oltava maksullinen tilaussopimus. Sopimuksen valitseminen ei keskeytä ilmaista kokeilua, ja tilausmaksu veloitetaan sinulta vasta, kun kokeilujakso on päättynyt.

Voit valita sopimuksen kohdassa Asetukset > Sopimus ja käyttöoikeudet. Saat lisätietoja käytettävissä olevista hinnoittelusopimuksista Shopifyn hinnoittelusivulta.

Voit vaihtaa tilaussopimusta milloin tahansa.

Poista salasanasivu

Jos haluat poistaa salasanasivun, siirry kohtaan Verkkokauppa > Asetukset. Sinun täytyy valita tilaussopimus ennen kuin voit poistaa salasanasivun. Saat tarkemmat ohjeet salasanasivun poistamiseen tutustumalla kohtaan Poista salasanasuojaus verkkokaupasta.