Vuoden 2022 BFCM-viikonlopun palautusten käsittely SFN:ssä

Jotta sesonkiajan palautukset sujuisivat vaivattomasti, suosittelemme ottamaan palautukset käyttöön Shopify Fulfillment Networkin jakelukeskuksissa ja luomaan ennakkoon valtuutettuja palautustarroja. Tarkista myös palautus- ja toimituskäytännöt. Näiden vaiheiden avulla voit parantaa asiakaskokemusta tuotteen palauttamisen yhteydessä ja vähentää tarvetta tuelle.

Shopifyn jakelukeskuksiin palautusten määrittäminen

Voit helpottaa palautusten hallintaa Black Friday Cyber Monday (BFCM) -viikonlopun ja joulusesongin aikana antamalla asiakkaillesi mahdollisuuden lähettää palautuksia Shopifyn jakeluverkoston jakelukeskuksiin. Shopifyn jakeluverkostoon palautetut tuotteet tarkastetaan ja käsitellään Shopifyn jakeluverkoston sovelluksessa määrittämiesi palautussääntöjen mukaisesti ja sen mukaan, onko tuote myyntikelvoton tai rajoitettu tuote. Kun mahdollistat asiakkaille palautusten lähettämisen suoraan Shopifyn jakeluverkostoon, voit varmistaa, että myyntikelpoiset tuotteet palautuvat nopeasti saatavilla olevaan varastoon.

Ennakkoon valtuutettujen palautustarrojen luominen

Jos liität lähetyksiin mukaan valmiiksi hyväksytyn palautustarran, annat samalla asiakkaille mahdollisuuden palauttaa tuotteet Shopifyn jakeluverkostoon ilman, että sinun tarvitsee luoda palautus manuaalisesti Shopify adminissa.

Ennen kuin aktivoit ennalta hyväksytyt palautustarrat, määritä palautussäännöt tuotteille, jotka SFN:n jakelee. Kun olet määrittänyt palautussäännöt, voit aktivoida ennalta hyväksytyt palautustarrat.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.
  2. Klikkaa Shopify Fulfillment Network.
  3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Asetukset.

5. Klikkaa Ennalta hyväksytyt palautustarrat Hallinnoi-kohdassa.

6. Jos haluat liittää ennalta hyväksytyn palautustarran kaikkiin tilauksiin, valitse Liitä mukaan kaikkiin tilauksiin, muussa tapauksessa valitse Liitä mukaan vain tilauksiin, joiden arvo ylittää arvon ja anna kyseinen arvo.

7. Klikkaa Tallenna.

Kun olet aktivoinut ennalta hyväksytyt palautukset, tarrat tulevat mukaan tilauksiin, jotka ovat tarroihin oikeutettuja ja jotka lähetetään SFN-jakelukeskukselle jaeltaviksi.

Kaupan palautus- ja hyvityskäytännön tarkistaminen

BFCM-viikonloppuna ja joulusesonkina tuotteita ostetaan usein lahjaksi. Koska lahjan vastaanottamisen ja tilauksen vastaanottamisen välillä kuluu usein jonkin aikaa, voit parantaa asiakkaiden luottamusta ottamalla tämän viivästyksen huomioon ja tarjoamalla pidemmän palautusajan. Tarkista kauppasi palautuskäytäntö ja harkitse muutosten tekemistä, jotta asiakkaillesi voidaan tarjota lisävaihtoehtoja BFCM-viikonlopun ja joulusesongin aikana.

Lue lisää kaupan käytäntöjen lisäämisestä ja muokkaamisesta.

Palautusajan pidentäminen

Harkitse palautusajan pidentämistä sesonkiaikana. Esimerkiksi vähittäiskauppiaat, kuten Apple, Amazon ja Target, myöntävät pidennetyn palautusajan useimmille tuotteille, jotka on ostettu 1.11.–31.12. välisenä aikana. Jos pidennät palautusikkunaa, asiakkailla ja lahjansaajilla on enemmän aikaa palauttaa tuotteita ilman ylimääräistä stressiä ja vaivaa.

Kerro, milloin pidennetty palautusaika on voimassa. Varmista, että kaikki tärkeät tiedot on määritelty selkeästi palautuskäytännössäsi. Opi kirjoittamaan palautuskäytäntö.

Palautusstrategiat

Voit tarjota asiakkaillesi ilmaisia palautuksia tai kiinteähintaisen palautuksen. Jos palautuskäytäntö on helposti löydettävissä, asiakkaat eivät yhtä todennäköisesti hylkää ostoskorejaan, valita tai turhaudu, koska soveltamasi palauttamisstrategiat vähentävät asiakkaan hoidettavaksi jääviä palautusmaksuja tai poistavat ne kokonaan. Monet asiakkaat tarkistavat palautuskäytännön ennen ostoksen tekemistä, ja asiakkaat ostavat kaupastasi todennäköisemmin ja luottavat brändiisi, jos kauppasi palautuskäytännöt ovat selkeät.