Bearbetar returer för BFCM 2022 på SFN

Överväg att konfigurera returer till Shopifys distributionsnätverk (SFN) och skapa förgodkända retursedlar, för att hjälpa dig hantera förlängda returperioder. Du bör även granska dina retur- och leveranspolicyer. Att vidta dessa åtgärder kan förbättra dina kunders upplevelse när de returnerar en vara, samt minimera den support som krävs.

Ställ in returer till SFN-distributionscenter

Överväg att göra det möjligt för dina kunder att skicka returer till SFN distributionscentra under BFCM (Black Friday Cyber Monday) och julhandeln. Produkter som returneras till SFN kontrolleras och hanteras i enlighet med returreglerna som du ställer in i SFN-appen och huruvida produkten är en icke-säljbar eller begränsad artikel. Att göra det möjligt för kunderna att skicka returer direkt till SFN hjälper till att säkerställa att produkter i säljbart skick snabbt returneras till tillgängligt lager.

Konfigurera förhandsauktorisering av retursedlar

Genom att välja att inkludera en förgodkänd retursedel i leveranser kan du göra det möjligt för kunden att returnera produkten till SFN utan att du behöver skapa en retur manuellt i din Shopify-administratör.

Innan du aktiverar förgodkända retursedlar, ställ in returregler för dina produkter som distribueras av SFN. När du har ställt dina returregler kan du aktivera förgodkända retursedlar.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Fulfillment Network.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Inställningar.

5. I Förauktoriserade retursedlar, klicka på Hantera.

6. Om du vill inkludera en förauktoriserad retursedel i alla ordrar väljer du Inkludera för alla ordrar. I annat fall väljer du Inkludera endast för ordrar över ett värde av och anger ett värde.

7. Klicka på Spara.

När du har aktiverat förauktoriserade retursedlar ingår etiketter i berättigade ordrar som skickas till SFN för distribution.

Granska din butiks retur- och återbetalningspolicy

Under BFCM och julhandeln köps produkter ofta som presenter. Eftersom det ofta är en fördröjning mellan den kund som tar emot gåvan och den som tar emot gåvan kan det bidra till att öka ditt kundförtroende genom att tillhandahålla en längre returperiod för att ta hänsyn till denna fördröjning. Granska din butiks returpolicy och överväg att göra ändringar som ger dina kunder ytterligare alternativ under BFCM och julhandeln.

Läs mer om att lägga till och redigera butikspolicyer.

Utöka ditt returfönster

Överväg att överväga att förlänga returperioderna under storhelgerna. Återförsäljare såsom Apple, Amazon och Target erbjuder till exempel förlängda returperioder på de flesta varor som köpts mellan 1:a november och 31:a december. Genom att förlänga din returperiod har kunder och presentmottagare tid att returnera varor utan stress eller krångel.

Inkludera tidsramen för den förlängda returperioden i dina meddelanden. Se till att all viktig information tydligt anges i din returpolicy. Läs mer om att skriva en returpolicy.

Returstrategi

Överväg att erbjuda dina kunder gratis returer eller en fast returavgift. Genom att ha en enkel returpolicy är det mindre troligt att kunder överger varukorgar, avstår från köp eller blir frustrerade, då de returstrategier som du avstår från hjälper till att eliminera eller minimera hur mycket en kund måste betala för en retur. Många kunder granskar en returpolicy innan de gör ett köp, och kunder är mer benägna att köpa från dig, eller litar på ditt varumärke, om din butiks returpolicyer är enkla.