Behandle returer for BFCM 2022 i SFN

For å hjelpe deg med å håndtere returperioder i høysesongen bør du vurdere å konfigurere returer til distribusjonssentre i Shopifys distribusjonsnettverk (SFN) og opprette forhåndsgodkjente returetiketter. Du bør også gå gjennom retningslinjer for frakt og returer. Med disse trinnene kan du forbedre kundeopplevelsen når varer returneres, og redusere belastningen på kundestøtte.

Konfigurere returer til SFN-oppfyllingssentre

For å enklere håndtere returer under Black Friday Cyber Monday (BFCM) og høysesongen bør du vurdere å tillate at kundene kan sende returer til SFN-oppfyllingssentre. Produkter som returneres til SFN inspiseres og behandles i henhold til returreglene du konfigurerer i SFN-appen, og hvorvidt produktet er en usalgbar eller begrenset vare. Ved å la kundene sende returer direkte til SFN bidrar du til å sikre at produkter i salgbar tilstand returneres raskt til tilgjengelig lagerbeholdning.

Konfigurere forhåndsautoriserte returetiketter

Ved å legge ved en forhåndsgodkjent returetikett i forsendelsene lar du kundene returnere produkter til SFN uten at du manuelt må opprette en retur i Shopify-administrator.

Før du aktiverer forhåndsgodkjente returetiketter må du konfigurere returregler for produkter som oppfylles av SFN. Når du har konfigurert returregler kan du aktivere forhåndsgodkjente returetiketter.

Trinn:

1. Klikk på Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Shopify Fulfillment Network.
  3. Klikk Åpne app.

4. Klikk på Innstillinger.

5. Klikk Administrer under Forhåndsgodkjente returetiketter.

6. Hvis du vil legge ved en forhåndsgodkjent returetikett i alle bestillinger velger du Inkluder i alle bestillinger, ellers velger du Inkluder bare for bestillinger med en verdi over og angir en verdi.

7. Klikk på Lagre.

Når du har aktivert forhåndsgodkjente returer vil etiketter være inkludert i berettigede bestillinger som sendes til SFN for oppfyllelse.

Gå gjennom butikkens retur- og refusjonsbetingelser

Under BFCM og høysesongen kjøpes produkter ofte som gaver. Fordi det ofte går litt tid fra kunden mottar gaven til gavemottakeren får den, kan det være lurt å tilby en lengre returperiode for å ta høyde for denne forsinkelsen. Da øker tilliten hos kundene. Gå gjennom retningslinjene for returer i butikken og vurder endringer som gir kundene flere muligheter under BFCM og høysesongen.

Finn ut mer om å legge til og redigere butikkens betingelser.

Utvid returvinduet

Vurder å forlenge returperioder i høysesongen. Forhandlere som Apple, Amazon og Target tilbyr for eksempel utvidet retur på de fleste varer som kjøpes mellom 1. november og 31. desember. Ved å forlenge returfristen får kunder og gavemottakere tid til å returnere varer uten å stresse.

I informasjonen bør du inkludere den kvalifiserte tidsperioden for utvidet retur. Sørg for at viktig informasjon kommer tydelig frem i retningslinjene for retur. Finn ut hvordan du skriver retningslinjer for returer.

Returstrategier

Vurder om du skal tilby kundene gratis returer, eller en fast returpris. Ved å utforme enkle retningslinjer for returer er det mindre sannsynlig at kundene forlater handlekurven, klager eller blir frustrerte, fordi returstrategiene du bruker bidrar til å eliminere eller redusere hvor mye kunden må betale for en retur. Mange kunder ser gjennom retningslinjene for retur før de gjør et kjøp, og det er mer sannsynlig at en kunde handler hos deg, eller stoler på merkevaren, hvis retningslinjene for retur er tydelige.