Konfigurera din Shopify-butik för BFCM 2022 på SFN

Bild på rutor med orden readiness hub

BFCM och julhandeln kan vara särskilt utmanande för att hålla jämna steg med kundernas efterfrågan. Konfigurera din butik och appen Shopifys distributionsnätverk (SFN) för att hantera dessa utmaningar inkluderar vanligtvis områden såsom:

• Efterfrågansprognos och lagerhantering
  • Arbetsflöden för order- och distributionshantering
  • Bedrägeriförebyggande åtgärder
  • Tillhandahåll enklare returprocesser för kunderna

Oavsett om BFCM och julhandeln är den hektiska tiden på året för ditt företag eller inte, påverkar den stora mängden aktivitet över distributions- och leveransnätverket ditt företag på ett sätt som du bör förbereda dig för. Granska informationen på den här sidan för att förstå vilka åtgärder du kan behöva vidta för att förbereda din Shopify-butik för BFCM och julhandeln.

Granska butikens kontaktinställningar

Granska dina kontaktuppgifter i SFN-appen för att säkerställa att informationen är korrekt och på så sätt säkerställa att SFN kan kontakta rätt person i ditt företag om det förekommer förseningar eller problem med att uppfylla dina ordrar.

Granska och uppdatera dina förväntade ordrar regelbundet

För att säkerställa att SFN kan stödja ökningar i försäljningsvolym är det viktigt att regelbundet granska och uppdatera dina förväntade ordrar. Genom att hålla din förväntade orderinformation uppdaterad kan SFN optimera nätverket för snabbare leverans till dina kunder.

Läs mer om att granska och uppdatera förväntade ordrar.

Konfigurera bedrägeriskydd för din butik

Bedrägliga ordrar kan leda till att ditt företag förlorar pengar på chargebacks. Den inbyggda bedrägerianalysen använder maskininlärningsalgoritmer för att hjälpa dig bli uppmärksam på misstänkta ordrar. För att förhindra bedrägeri kan du även konfigurera följande i din butik:

Genom att ställa in ett flöde som placerar högrisk- eller högvärdesordrar i vänteläge kan du se till att du har tillräckligt med tid att manuellt granska högriskordrar och högvärdesordrar innan SFN distribuerar dem. För att snabbt kunna hitta väntande ordrar kan du skapa en vy över väntande ordrar som visar alla ordrar med status Vänteläge.

Konfigurera en distributionsfördröjning #bfcm

Om du vill säkerställa att du har tid att granska ordrar innan en distributionsbegäran skickas till SFN kan du ställa in en distributionsfördröjning.En distributionsfördröjning placerar dina distributionsbegäranden i ett Väntande tillstånd under en tidsperiod som du väljer när du konfigurerar fördröjningen.I slutet av fördröjningsperioden skickas distributionsbegäran automatiskt till SFN.

För att hjälpa dig att hantera ordrar som du behöver granska kan du skapa en ordervy för att snabbt komma åt alla ordrar med Väntande status.

Ställ in returer till SFN-distributionscenter

Överväg att göra det möjligt för dina kunder att skicka returer till SFN distributionscentra under BFCM och julhandeln.Produkter som returneras till SFN kontrolleras och hanteras i enlighet med returreglerna som du ställer in i SFN-appen och huruvida produkten är en icke-säljbar eller begränsad artikel.Att göra det möjligt för kunderna att skicka returer direkt till SFN hjälper till att säkerställa att produkter i säljbart skick snabbt returneras till tillgängligt lager.

Aktivera SFN-returhantering

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Fulfillment Network.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Inställningar.

5. Klicka på Aktivera i avsnittet Returer.

När du har aktiverat returbearbetning kan du manuellt skapa en retursedel till din kund. Returer faktureras på din SFN-faktura och dina priser finns på ditt SFN-priskort.