Je Shopify-winkel instellen voor BFCM 2022 op SFN

Afbeelding van dozen met de woorden 'readiness hub'

BFCM en het winkelseizoen voor de feestdagen kunnen bijzonder uitdagende tijden zijn om de vraag van klanten bij te houden. Het instellen van je winkel en de Shopify Fulfillment Network (SFN)-app om deze uitdagingen het hoofd te bieden, behelst meestal zaken zoals:

• Vraagvoorspelling en voorraadbeheer
  • Workflows voor bestellings- en fulfilmentbeheer
  • Fraudepreventiemaatregelen
  • Eenvoudigere retours bieden aan klanten

Of BFCM en het winkelseizoen voor de feestdagen nu de drukste tijden van het jaar zijn voor je bedrijf of niet, het is hoe dan ook raadzaam je voor te bereiden op de drukte bij fulfilment- en verzendnetwerken. Bekijk de informatie op deze pagina om te leren welke acties je best onderneemt om je Shopify-winkel voor te bereiden op BFCM en het winkelseizoen voor de feestdagen.

De contactvoorkeuren voor je winkel controleren

Controleer je contactvoorkeuren in de SFN-app: kijk of deze de juiste informatie bevatten, zodat SFN contact kan opnemen met de juiste persoon bij je bedrijf als er vertragingen of problemen zijn met het verwerken van je bestellingen.

De verwachte bestellingen regelmatig controleren en bijwerken

Het is belangrijk om je verwachte bestellingen regelmatig te beoordelen en bij te werken zodat SFN het hogere aantal fulfilmentaanvragen tijdig kan verwerken. SFN kan het netwerk optimaliseren voor een snellere bezorging aan je klanten als je je verwachte bestelgegevens up-to-date houdt.

Meer informatie over het beoordelen en bijwerken van verwachte bestellingen.

Fraudepreventie voor je winkel instellen

Frauduleuze bestellingen kunnen ervoor zorgen dat je bedrijf geld verliest aan terugboekingen. De ingebouwde fraudeanalyse maakt gebruik van algoritmen voor machinaal leren om verdachte bestellingen onder je aandacht te brengen. Voorkom fraude door het volgende te configureren in je winkel:

Door een flow in te stellen die bestellingen met een hoog risico of hoge waarde pauzeert, kun je ervoor zorgen dat je voldoende tijd hebt om bestellingen met een hoog risico en hoge waarde handmatig te beoordelen voordat SFN deze afhandelt.Maak een weergave met gepauzeerde bestellingen aan, zodat je snel alle bestellingen met de status Gepauzeerd kunt vinden.

Een fulfilmentvertraging instellen

Stel een fulfilmentvertraging in zodat je voldoende tijd hebt om bestellingen te beoordelen voordat fulfilmentaanvragen worden verzonden naar SFN. Met een fulfilmentvertraging krijgen fulfilmentaanvragen de status In behandeling. De duur van de vertraging kun je zelf configureren. Aan het einde van de vertragingsperiode wordt de fulfilmentaanvraag automatisch naar SFN verzonden.

Je kunt een bestelweergave aanmaken om snel toegang te krijgen tot alle bestellingen met de status In behandeling, zodat je deze gemakkelijker kunt controleren.

Retouren naar SFN-fulfilmentcentra instellen

Indien gewenst, kun je retours naar SFN-fulfilmentcentra instellen voor je klanten, zodat je deze gemakkelijker kunt beheren tijdens BFCM en het winkelseizoen voor de feestdagen.Producten die worden geretourneerd naar SFN, worden geïnspecteerd en verwerkt in overeenstemming met de retourregels die je in de SFN-app hebt ingesteld. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen onverkoopbare en beperkte artikelen.Als je klanten retours rechtstreeks naar SFN laat verzenden, kunnen producten in een verkoopbare staat snel naar de beschikbare voorraad worden geretourneerd.

SFN-retourverwerking activeren

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.

3. Klik op App openen.

4. Klik op Instellingen.

5. Klik in het gedeelte Retours op Activeren.

Nadat je de verwerking van retouren hebt geactiveerd, kun je handmatig een retourlabel aanmaken om aan de klant te geven. Retouren komen op de SFN-factuur en de tarieven zijn toegankelijk op de SFN-tariefkaart.