Een retour naar Shopify Fulfillment Network aanmaken

Een retour naar Shopify Fulfillment Network (SFN) kun je rechtstreeks vanuit het Shopify-beheercentrum aanmaken. Wanneer je een retour aanmaakt, krijgt je klant een e-mail met het retourlabel.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die je klant wil retourneren.

3. Klik op Artikelen retourneren.

4. Voer het aantal artikelen in dat wordt geretourneerd. Controleer of alle geretourneerde producten door SFN worden beheerd.

5. Selecteer de reden voor elk artikel dat wordt geretourneerd.

6. Selecteer in het gedeelte Verzendopties voor retours het Shopify Fulfillment Network.

7. Klik op Retourzending maken.

Nadat er een retourlabel is gegenereerd, krijgt de bestelling een trackingnummer en de tag SFN: retour. De tag kun je gebruiken om je bestellingen te filteren.

Moet je het retourlabel kopiëren of opnieuw naar je klant sturen? Dit is op elk moment mogelijk.