Een retour naar Shopify Fulfillment Network aanmaken

Je kunt rechtstreeks vanuit je Shopify-beheercentrum een retour naar Shopify Fulfillment Netwerk (SFN) maken. Wanneer je een retour maakt, ontvangt de klant een e-mail met het retourlabel. SFN gebruikt zowel USPS als UPS als vervoerders voor retouretiketten.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die je klant wil retourneren.

3. Klik op Artikelen retourneren.

4. Voer voor elk artikel dat wordt geretourneerd de hoeveelheid in. Controleer of alle geretourneerde producten door het SFN zijn afgehandeld.

5. Selecteer de reden voor elk artikel dat wordt geretourneerd.

6. Selecteer in het gedeelte Verzendopties voor retouren de optie Artikelen retourneren naar het Shopify Fulfillment Network.

7. Klik op Retourzending maken.

Nadat er een retourlabel is gegenereerd, krijgt de bestelling een trackingnummer en de tag SFN: retour. De tag kun je gebruiken om je bestellingen te filteren.

Je kunt op elk moment het label opnieuw verzenden.