Retourfouten voor Shopify Fulfillment Network oplossen

Wanneer Shopify Fulfillment Network (SFN) je retour niet kan verwerken, wordt er geen retourlabel gegenereerd. In dit geval wordt er een foutmelding weergegeven in het Shopify-beheercentrum en de SFN-app. Mogelijk moet je de verzendgegevens van je klant bijwerken of contact opnemen met SFN om een oplossing voor de fout te vinden.

Wanneer er een fout is opgetreden met je retour, krijgt de bestelling voor die retour in je Shopify-beheercentrum de status Retour mislukt en in je SFN-app de status Afgewezen. In het gedeelte Retour mislukt van de pagina met bestelgegevens wordt de fout weergegeven evenals de actie die je kunt ondernemen om het retourprobleem op te lossen.

In de volgende secties vind je de reden voor de retourfout en stappen om deze fout op te lossen.

De retour is mislukt omdat ten minste een artikel niet is geaccepteerd

Nadat je een retour hebt aangemaakt, wordt er geen retourlabel voor SFN gegenereerd en wordt de volgende fout weergegeven: Your return failed because at least 1 item wasn't accepted. Update the return with a new return shipping method or contact Shopify Fulfillment Network for details. Dit komt doordat de retour een artikel bevat dat SFN niet in voorraad heeft en niet kan accepteren.

Om deze fout op te lossen, moet je de volgende taken uitvoeren:

1. Annuleer de retour met de fout.
  2. Maak een nieuwe retour aan voor de bestelling en selecteer een andere verzendmethode.

Verzendlabel genereren mislukt

Nadat je een retour hebt aangemaakt, wordt er geen retourlabel voor SFN gegenereerd en wordt de volgende fout weergegeven: Couldn’t generate shipping label. Contact Shopify Fulfillment Network for details. Dit komt doordat SFN een fout ondervond bij het aanmaken van een retourlabel.

Om deze fout op te lossen, moet je de volgende taken uitvoeren:

1. Bevestig dat de bestelling nog niet is verzonden met behulp van een vooraf geautoriseerd retourlabel.
  2. Annuleer de retour met de fout.
  3. Neem contact op met Shopify Fulfillment Network om de volgende stappen te bepalen.

Retourneren naar het Shopify Fulfillment Network is alleen beschikbaar voor adressen in de VS

Nadat je een retour hebt aangemaakt, wordt er geen retourlabel voor SFN gegenereerd en wordt de volgende fout weergegeven: Return to Shopify Fulfillment Network is only available if your customer shipping address is set in the US. Deze fout kan optreden om de volgende redenen:

• Het bezorgadres van de klant bevindt zich niet in de VS.
  • De verzendgegevens van de klant ontbreken.

Om deze fout op te lossen, moet je de volgende taken uitvoeren:

1. Annuleer de retour met de fout.
  2. Afhankelijk van de reden voor de fout, doe je een van de volgende dingen: