Sette opp Shopifys Facebook-kanal for markedsføring

Før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer i Shopify må du konfigurere Facebook-markedsføringsinnstillingene i Shopifys Facebook-salgskanal. Når dette er satt opp kan du opprette Facebook-annonsekampanjer fra Markedsføring-seksjonen i Shopify-administrator.

Når du kjøper Facebook-annonser betaler du for dem gjennom Facebook-annonsekontoen. Påse at du forstår Facebooks retningslinjer for annonsering før du oppretter en Facebook-reklamekampanje.

Godkjenne Facebook-kanalen for Facebook-kontoen din

Når du konfigurerer Shopifys Facebook-kanal godkjenner du at appen får tilgang til en Facebookside for bedriften din, i tillegg til en Facebook-annonsekonto og Business Manager-konto. Facebook Business Manager er et verktøy du kan bruke til å organisere og administrere alle Facebook-bedriftskontoene sine, som sider og annonsekontoer. Facebook-siden kan være koblet til den personlige Facebook-kontoen din, men Shopify bruker kun den personlige Facebook-kontoinformasjonen din til å få tilgang til Facebook-siden, Annonseadministrator-kontoen og Facebook Business Manager-kontoen.

Grunnleggende krav

Før du kan opprette annonsekampanjer for Facebook i Shopify, må du konfigurere en Facebook Business Manager som er knyttet til både forretningens Facebook-side og en annonsekonto som har en administratorrolle for Business Manager.

Facebook Business Manager er et verktøy du kan bruke til å organisere og administrere bedriftssider og annonsekontoer på ett sted. Hvis du bruker en personlig annonsekonto, må du ha brukt den til å kjøre annonser tidligere før du kan koble den til en Business Manager. Hvis du aldri kjører annonser med den personlige kontoen din, må du opprette en ny annonsekonto inne i Business Manager før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer. Finn ut mer om Business Manager og annonsekontoer fra hjelpesenteret for Facebook-annonser.

Hvis du ikke har en Business Manager-konto, kan du sette opp en når du setter opp Facebook-kanalen.

Facebook-sideinnstillinger

Følgende krav må oppfylles på Facebook før du kan koble til Facebook-siden:

Finn ut hvordan du oppretter en Facebook-side for forretningen din på Facebooks brukerstøtte.

Forstå roller og tillatelser på Facebook

På Facebook må du ha en administratorrolle for en side, annonsekonto eller forretningsleder før du kan få tilgang til alle innstillingene og gjøre visse typer endringer på den. Sider, annonsekontoer og forretningsledere har separate kontotillatelser, hvilket betyr at du trenger egne administratorroller for hver av dem.

Du finner en Oversikt over Facebook-roller og -tillatelser og koblinger til flere ressurser på hjelpesenteret for Facebook.

Du må også selge ved å bruke en Shopify nettbutikk, og butikken din kan ikke være passordbeskyttet. Finn ut hvordan du fjerner passordet til nettbutikken.

Konfigurere Facebook-kanalen og opprette et tilpasset publikum

1. I Shopify går du til Markedsføring.

2. Klikk på Opprett kampanje og velg Annonse som øker Facebook-publikummet.

3. Klikk på Konfigurer Facebook for å installere Facebook-kanalen.

4. Klikk på Sett opp i Facebook Marketing-seksjonen i Shopify-administrator.

5. Fra Sett opp Facebook Marketing-siden i Shopifys Facebook-kanal kobler du til Facebook-kontoen din, eller oppretter en ny konto:

- Hvis du har en Facebook-konto klikker du Koble til og følger stegene for å logge på kontoen og godta Facebook-kanalen. - Hvis du ikke har en Facebook-konto, klikker du Opprett nyog følger deretter trinnene på Facebook for å opprette kontoen.

1. Koble til en Business Manager eller klikk Opprett ny og følg stegene på Facebook for å opprette en ny Business Manager.

2. Koble til en Facebook side for bedriften din, eller klikk Opprett ny og følg stegene på Facebook for å opprette en ny Facebook-side.

3. Koble til din foretrukne piksel, eller klikk på Opprett ny og følg stegene på Facebook for å opprette en ny piksel.

4. Fra Facebook-markedsføring-siden, kobler du til din foretrukne Annonseadministrator-konto, eller klikker Opprett ny og følger stegene på Facebook for å opprette en ny annonsekonto.

5. I Facebook-målgrupper-delen velger du et land du vil rette Facebook-annonsene mot. Finn ut mer om målretting av Facebook-annonser.

6. Se og godta Facebooks vilkår for selvbetjente annonser og vilkår for produktkatalogen.

7. Klikk på Fullfør oppsett for å opprette Facebook-publikumsbyggende annonser og Facebook-sideinnlegg. Når produktene dine er synkronisert til en katalog på Facebook kan du opprette annonser for dynamisk ny målretting med de godkjente produktene.

Facebook-pikselen og Shopifys Facebook-kanal

Når du konfigurerer Shopifys Facebook-kanal vil det legges til en Facebook Pixel i nettbutikken din. Pikselen bruker avansert matching til å spore kundeatferden på butikken. Du kan deaktivere avansert matching for Facebook Pixel.

Facebook-pikselen sender følgende informasjon om kundene til Facebook:

• fornavn
  • etternavn
  • e-postadresse

Kundedata som innhentes av pikselen brukes til å forbedre den egendefinerte målgruppen for Facebook-annonsen du oppretter i Shopify. Du kan finne ut mer om avansert matching fra Facebooks annonsørhjelp.

Hvis du har mer enn én Facebook-piksel knyttet til annonsekontoen din, vil du se et alternativ for å endre pikselen som er tilkoblet Shopifys Facebook-kanal. Hvis en annen piksel har sporet mer trafikk til butikken din, kan den være mer effektiv for å bygge et tilpasset publikum for annonser for dynamisk ny målretting på Facebook fordi den har lagret mer besøksdata. I Shopify-administrator går du til Salgskanaler > Facebook > Innstillinger > Markedsføringsinnstillinger og klikker deretter Koble fra i seksjonen Pikselsporing for å bruke en annen tilgjengelig piksel fra den samme Facebook-annonsekontoen.

Fortelle kundene om datainnsammling gjennom Facebook-piksel

For å ivareta personvernet til kundene kan du vurdere å fortelle dem at butikken bruker Facebook-pikselen, samt oppgi en kobling til Facebooks personvernerklæring.

Kunder som ikke vil spores av Facebook kan melde seg av gjennom Facebook. Du kan vurdere å oppdatere personvernerklæringen for å ta med informasjon om Facebook-pikselen og oppgi en kobling slik at kundene kan finne ut hvordan de melder seg av. Kundene kan finne mer informasjon om Facebooks informasjonskapsler og andre lagerbeholdningsteknikker og hvordan de melder seg av fra Facebooks hjelpesenter.

Deaktivere avansert matching for Facebook-piksel

1. Fra Facebook-kanalen går du til Innstillinger > Markedsføringsinnstillinger.
  2. Klikk på Deaktiver i seksjonen Avansert matching.

Ytterligere hjelp fra Facebook-brukerstøtte

Hvis du trenger hjelp med å feilsøke oppsettet av Facebook-kontoen din, kan du se følgende artikler fra Facebook-brukerstøtten: