Konfigurere Facebook Marketing-appen

Før du oppretter Facebook annonsekampanjer i Shopify, må du konfigurere Facebook Marketing-appen og opprette en tilpasset målgruppe for annonsene dine. Når du er klar til å opprette en Facebook annonsekampanje, kan du konfigurere alt fra Shopify.

Når du kjøper Facebook-annonser betaler du for dem gjennom Facebook-annonsekontoen. Påse at du forstår Facebooks retningslinjer for annonsering før du oppretter en Facebook-reklamekampanje.

Autorisere Facebook Marketing-appen for Facebook-kontoen din

Når du setter opp Facebook Marketing-appen i Shopify, autoriserer du appen til å få tilgang til en Facebook-side for bedriften din samt en Facebook-annonsekonto og Business Manager. Facebook-siden kan koble til den personlige Facebook-kontoen din, men Shopify bruker kun den personlige Facebook-kontoinformasjonen til å få tilgang til Facebook-siden, kontoen for administrering av annonser og Facebook Business Manager.

Grunnleggende krav

Før du kan opprette annonsekampanjer for Facebook i Shopify, må du konfigurere en Facebook Business Manager som er knyttet til både forretningens Facebook-side og en annonsekonto som har en administratorrolle for Business Manager.

Facebook Business Manager er et verktøy du kan bruke til å organisere og administrere bedriftssider og annonsekontoer på ett sted. Hvis du bruker en personlig annonsekonto, må du ha brukt den til å kjøre annonser tidligere før du kan koble den til en Business Manager. Hvis du aldri kjører annonser med den personlige kontoen din, må du opprette en ny annonsekonto inne i Business Manager før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer. Finn ut mer om Business Manager og annonsekontoer fra hjelpesenteret for Facebook-annonser.

Hvis du ikke har en Business Manager, kan du sette opp en når du setter opp Facebook Marketing-appen.

Facebook-sideinnstillinger

Følgende krav må oppfylles på Facebook før du kan koble til Facebook-siden:

Finn ut hvordan du oppretter en Facebook-side for forretningen din på Facebooks brukerstøtte.

Forstå roller og tillatelser på Facebook

På Facebook må du ha en administratorrolle for en side, annonsekonto eller forretningsleder før du kan få tilgang til alle innstillingene og gjøre visse typer endringer på den. Sider, annonsekontoer og forretningsledere har separate kontotillatelser, hvilket betyr at du trenger egne administratorroller for hver av dem.

Du finner en Oversikt over Facebook-roller og -tillatelser og koblinger til flere ressurser på hjelpesenteret for Facebook.

Du må også selge ved å bruke en Shopify nettbutikk, og butikken din kan ikke være passordbeskyttet. Finn ut hvordan du fjerner passordet til nettbutikken.

Sette opp Facebook Marketing-appen og opprette en egendefinert målgruppe

Trinn:

1. I Shopify går du til Markedsføring.

2. Klikk på Opprett kampanje og velg Annonse som øker Facebook-publikummet.

3. Klikk Sett opp Facebook Marketing for å installere Facebook Marketing-appen.

4. Fra Facebook Marketing-appen kobler du til Facebook-kontoen eller oppretter en ny konto:

- Hvis du har en Facebook-konto klikker du Koble til konto og følger stegene for å logge på kontoen og godta Facebook Marketing-appen. - Hvis du ikke har en Facebook-konto, klikker du Opprett en ny Facebook-konto og følger stegene på Facebook for å opprette kontoen.

1. I Facebook Marketing-innstillingene velger du en Facebook-side for forretningen din eller klikker Opprett forretningsside for å opprette en ny Facebook-side.

2. Bekreft at Facebook-annonsekontoen som er valgt i delen ANNONSER FAKTURERES TIL DENNE FACEBOOK-ANNONSEKONTOEN er den foretrukkede kontoen for annonseadminstratoren, ellers klikker du Opprett annonsekonto for å opprette en ny konto.

3. I Facebook-målgrupper-delen velger du et land du vil rette Facebook-annonsene mot. Finn ut mer om målretting av Facebook-annonser.

4. Klikk Fullfør oppsett.

5. Du må vise og godta vilkår for egendefinerte målgrupper på Facebook før du kan fortsette. Klikk Vis og godta vilkår for å åpne en nettleserfane med vilkårene på Facebook og godta vilkårene.

6. Gå tilbake til den opprinnelige nettleserfanen for Facebook Marketing-appen i Shopify-administratoren og klikk Ferdig for å opprette målgruppen for Facebook-annonsene, og fullfør deretter oppsettet av Facebook Marketing-appen.

Facebook-piksel og Facebook Marketing-appen

Når du setter opp Facebook Marketing-appen legges en Facebook-piksel til i nettbutikken. Pikselen bruker avansert matching til å spore kundeatferden på butikken. Du kan deaktivere avansert matching for Facebook-piksel.

Facebook-pikselen sender følgende informasjon om kundene til Facebook:

• fornavn
  • etternavn
  • e-postadresse

Kundedata som innhentes av pikselen brukes til å forbedre den egendefinerte målgruppen for Facebook-annonsen du oppretter i Shopify. Du kan finne ut mer om avansert matching fra Facebooks annonsørhjelp.

Hvis du har mer enn én Facebook-piksel knyttet til annonsekontoen din, vil du se et alternativ for å endre pikselen som er koblet til Facebook Marketing-appen. Hvis en annen piksel har sporet mer trafikk i butikken, kan det være mer effektivt å opprette en tilpasset målgruppe for dynamiske Facebook-annonser for ny målretting, fordi den har flere lagrede besøksdata. Fra Shopify går du til Apper > Facebook Marketing, deretter klikker du på Endre piksel for å bruke en annen tilgjengelig piksel fra samme den samme annonsekontoen på Facebook.

Fortelle kundene om datainnsammling gjennom Facebook-piksel

For å ivareta personvernet til kundene kan du vurdere å fortelle dem at butikken bruker Facebook-pikselen, samt oppgi en kobling til Facebooks personvernerklæring.

Kunder som ikke vil spores av Facebook kan melde seg av gjennom Facebook. Du kan vurdere å oppdatere personvernerklæringen for å ta med informasjon om Facebook-pikselen og oppgi en kobling slik at kundene kan finne ut hvordan de melder seg av. Kundene kan finne mer informasjon om Facebooks informasjonskapsler og andre lagerbeholdningsteknikker og hvordan de melder seg av fra Facebooks hjelpesenter.

Deaktivere avansert matching for Facebook-piksel

1. Gå til Apper > Facebook Marketing.
  2. I Avansert matching-delen klikker du Deaktiver.

Ytterligere hjelp fra Facebook-brukerstøtte

Hvis du trenger hjelp med å feilsøke oppsettet av Facebook-kontoen din, kan du se følgende artikler fra Facebook-brukerstøtten: