Sette opp Shopifys Facebook-kanal for markedsføring

Før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer i Shopify må du konfigurere Facebook-markedsføringsfunksjonen i Facebook-kanalen. Når dette er satt opp kan du opprette Facebook-annonsekampanjer fra Markedsføring-seksjonen i Shopify-administrator.

Når du kjøper Facebook-annonser betaler du for dem gjennom Facebook-annonsekontoen. Påse at du forstår Facebooks retningslinjer for annonsering før du oppretter en Facebook-reklamekampanje.

Godkjenne Facebook-kanalen for Facebook-kontoen din

Når du konfigurerer Shopifys Facebook-kanal godkjenner du at appen får tilgang til en Facebookside for bedriften din, i tillegg til en Facebook-annonsekonto og Business Manager-konto. Facebook Business Manager er et verktøy du kan bruke til å organisere og administrere alle Facebook-bedriftskontoene sine, som sider og annonsekontoer. Facebook-siden kan være koblet til den personlige Facebook-kontoen din, men Shopify bruker kun den personlige Facebook-kontoinformasjonen din til å få tilgang til Facebook-siden, Annonseadministrator-kontoen og Facebook Business Manager-kontoen.

Grunnleggende krav

Før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer i Shopify må du sette opp en Facebook Business Manager som eier både bedriftens Facebook-side og en annonsekonto.

Hvis du har en personlig annonsekonto, må du koble den til en Business Manager-konto. Hvis du aldri kjører annonser med den personlige kontoen din, må du opprette en ny annonsekonto inne i Business Manager før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer. Finn ut mer om Business Manager og annonsekontoer fra hjelpesenteret for Facebook-annonser.

Hvis du ikke har en Business Manager-konto, kan du sette opp en når du setter opp Facebook-kanalen.

Facebook-sideinnstillinger

Følgende krav må oppfylles på Facebook før du kan koble til Facebook-siden:

• Facebook-kontoen din må ha en administratorrolle på siden.
  • Facebook-IDen må være publisert.
  • Du kan være administrator på flere Facebook-sider, og få tilgang til dem alle med én Facebook Business Manager. Hver enkelt Facebook-bedriftsside kan imidlertid bare eies av én Facebook Business Manager. Du må være administrator for både Facebook Business Manager-kontoen som eier en bestemt Facebook-side og selve Facebook-siden for å koble den til Facebook-kanalen i Shopify.

Finn ut hvordan du oppretter en Facebook-side for forretningen din på Facebooks brukerstøtte.

Forstå roller og tillatelser på Facebook

På Facebook trenger du en administratorrolle for en side og Business Manager før du har tilgang til alle Facebooks innstillinger og kan gjøre visse endringer. Sider og Business Manager-kontoer har separate kontotillatelser, som betyr at du trenger administratorroller for hver av dem. Business Manager-kontoen du velger i Facebook-kanalen må være eier av Facebook-siden under introduksjonen. Hvis Facebook-siden eies av en annen Business Manager, vil ikke Facebook-siden være oppført som et alternativ for tilkobling. Hvis du ikke kan koble til en ønsket Facebook-side, må du sjekke at Facebook Business Manager-kontoen du kobler til eier Facebook-siden, eller prøve å koble til en annen Business Manager.

Du finner en Oversikt over Facebook-roller og -tillatelser og koblinger til flere ressurser på hjelpesenteret for Facebook.

Du må også selge ved å bruke en Shopify nettbutikk, og butikken din kan ikke være passordbeskyttet. Finn ut hvordan du fjerner passordet til nettbutikken.

Sett opp markedsføringsfunksjonen i Facebook-kanalen og opprett et egendefinert publikum

1. I Shopify går du til Markedsføring.

2. Klikk på Opprett kampanje og velg Annonse som øker Facebook-publikummet.

3. Klikk på Konfigurer Facebook for å installere Facebook-kanalen.

4. Klikk på Konfigurer i Facebook-markedsføring-seksjonen av Facebook-kanalen.

5. Koble til Facebook-kontoen din eller opprett en ny konto:

- Hvis du har en Facebook-konto klikker du Koble til og følger stegene for å logge på kontoen og godta Facebook-kanalen. - Hvis du ikke har en Facebook-konto, klikker du Opprett nyog følger deretter trinnene på Facebook for å opprette kontoen.

1. Koble til en Business Manager eller klikk Opprett ny og følg stegene på Facebook for å opprette en ny Business Manager.

2. Koble til en Facebook-annonsekonto, eller klikk Opprett ny og følg stegene for å opprette en ny annonsekonto.

3. Koble til en Facebook side for bedriften din, eller klikk Opprett ny og følg stegene på Facebook for å opprette en ny Facebook-side.

4. Velg datadelingsnivå og koble til pikselen, eller opprett en ny piksel.

5. Velg et Facebook-målland du vil målrette Facebook-annonsene mot. Finn ut mer om målretting av Facebook-annonser.

6. Se og godta Facebooks vilkår.

7. Klikk på Fullfør oppsett.

Nå kan du opprette Facebook-annonser og Facebook-sideinnlegg gjennom Markedsføring-seksjonen i Shopify-administrator. Når produktene dine er godkjent av Facebook, kan du opprette annonser for dynamisk ny målretting med de godkjente produktene.

Ytterligere hjelp fra Facebook-brukerstøtte

Hvis du trenger hjelp med å feilsøke oppsettet av Facebook-kontoen din, kan du se følgende artikler fra Facebook-brukerstøtten: