Ofte stilte spørsmål om fakturering

Få svar på noen vanlige spørsmål om Shopify-fakturaer.

Hvilke betalingsmetoder er akseptert for Shopify-fakturaen?

Du kan betale for Shopify-fakturaene dine (én gang eller gjentakende) med følgende betalingsmåter:

• et gyldig kredittkort fra Mastercard, Visa eller American Express
  • et debetkort som er medmerket med Mastercard, Visa eller American Express
  • Shopify Balance i enkelte områder
  • PayPal i noen regioner
  • SEPA Direct Debit i enkelte regioner

Hvis du er i USA og har et Shopify Plus-abonnement, kan du bruke en bekreftet bank.

De fleste avgifter som Shopify belaster er gjentakende betalinger. Gjentakende betalinger forekommer med regelmessige sykluser. Disse faktureringssyklusene varierer og alle er ikke synkroniserte, med mindre du for eksempel starter et abonnement med 30-dagers fakturering og installerer alle appene dine samme dag.

For mer informasjon kan du se Betalingsmåter for Shopify-fakturaer.

Hvorfor ble betalingsmetoden min avvist?

Sjekk følgende muligheter:

• Betalingsmåten kan bli avvist hvis du ikke bruker et gyldig kredittkort fra Mastercard, Visa eller American Express til å betale Shopify-fakturaene.
  • Hvis du bruker et debetkort må det være medmerket med Mastercard, Visa eller American Express. Du kan ikke bruke debetkort som ikke er medmerket.
  • Kredittkortet ditt må tillate gjentakende betalinger i USD eller i en støttet lokal valuta.
  • Hvis du faktureres i USD utenfor USA, må kredittkortet ditt ha internasjonale funksjoner.

Finn ut mer om betalingsmåter.

Hva må jeg gjøre hvis betalingsmetoden min er blitt avvist?

Hvis betalingsmetoden er blitt avvist og du bruker et gyldig kredittkort fra Mastercard, Visa eller American Express, må du kontakte banken din for å få hjelp.

Hva bør jeg gjøre hvis fakturabetalingen min mislykkes?

Hvis fakturabetalingen din mislykkes, kan du prøve på nytt ved å gå til fakturerings-innstillinger-siden og klikke på Betal faktura. Hvis du må oppdatere betalingsmåten, kan du gjøre dette fra siden fakturerings-innstillinger. Hvis du fortsatt har problemer med å behandle betalingen, kan du kontakte banken din.

Hvordan faktureres jeg dersom jeg velger et Shopify-abonnement i løpet av prøveperioden?

Hvis du velger et abonnement i løpet av den gratis prøveperioden, mottar du første faktura samme dag som den gratis prøveperioden avsluttes. Hvis den gratis prøveperioden allerede er utløpt, mottar du den første fakturaen på samme dag som du velger et Shopify-abonnement. Betalingen utføres automatisk, så du trenger ikke gjøre noe annet etter at du har valgt et abonnement. Omkostninger på Shopify-fakturaen vises på kredittkortutskriften som: Shopify * <bill number>

Hvordan kan jeg se eller eksportere alle fakturabelastninger?

For å se alle belastninger for de siste 90 dagene kan du se alle belastninger i en gitt tidsperiode ved å bruke seksjonen Belastningsoversikt i Fakturering-innstillingene. Du kan eksportere fakturahistorikken for å se data som er eldre enn 90 dager.

Hvordan får jeg en refusjon av Shopify-fakturabelastninger?

Shopify gir ikke refusjoner for abonnementer, se Shopifys vilkår for bruk for mer informasjon. Kontakt Shopify-brukerstøtte for å løse eventuelle faktureringsfeil.

Hvis du trenger en refusjon for en belastning fra en app du har kjøpt fra Shopify App Store, kan du ta direkte kontakt med apputvikleren.

Hvorfor blir jeg bedt om å godkjenne betalingen min?

Du blir bedt om å godkjenne betalingen din når det forespørres av banken din. Av og til kan banken din kreve ytterligere autorisasjon for å behandle betalingen av Shopify-fakturaen din. Når dette skjer, får du tilsendt et varsel fra banken din som ber om godkjenning for betalingen, inkludert en kobling til fakturaen som trenger godkjenning. For å fullføre godkjenningen kan du bli omdirigert til en side utenfor Shopify.

Kan jeg motta kreditt på Shopify-fakturaen for å henvise andre forhandlere til plattformen?

Henvisninger og henvisningsprogrammet for forhandlere er avviklet. Hvis du setter kontoen på pause eller kansellerer den, vil eksisterende henvisningskreditter utløpe etter seks måneder. Se retningslinjene for Shopifys forhandlerhenvisningsprogram for mer informasjon.