Afgebroken betalingen herstellen

Niet iedereen die een product toevoegt aan zijn winkelwagen, voltooit de betaling. Wanneer een potentiële klant zijn contactgegevens verstrekt, naar de volgende pagina van de betaling gaat, maar de bestelling niet voltooit, wordt zijn winkelwagen opgeslagen als een afgebroken betaling.

Herstel van afgebroken betalingen is alleen beschikbaar voor het Online winkel-verkoopkanaal. Afgebroken betalingen op Shopify POS of verkoopkanalen van derden ontvangen geen e-mail voor het herstellen van de betaling.

Als een klant zijn e-mailadres niet opgeeft voordat hij de betaling afbreekt, kunt u de klant geen melding voor afgebroken betalingen sturen. In uw winkel worden geen klantaccounts gemaakt voor deze klanten. Artikelen in een winkelwagen van klanten op het moment dat ze de betaling afbreken, worden niet opgeslagen.

Afgebroken betalingen bekijken

U kunt afgebroken betalingen bekijken om patronen te vinden die erop kunnen duiden waarom uw klanten geen bestellingen voltooien.

Afgebroken betalingen worden gedurende drie maanden opgeslagen in de Shopify-beheerder. Elke maandag worden afgebroken betalingen die ouder zijn dan drie maanden verwijderd uit de Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op Afgebroken betalingen.

U kunt een klant handmatig een link sturen naar zijn achtergelaten winkelwagen, zodat de klant desgewenst alsnog de betaling kan uitvoeren.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen > Afgebroken betalingen.

2. Klik op het nummer van de betaling die u wilt herstellen.

3. Klik op Een e-mail voor het herstellen van de winkelwagen verzenden.

1. Optioneel: u kunt een aangepast bericht invoeren en op het vak naast elk e-mailadres klikken waarnaar u een kopie wilt verzenden.

Aangepast bericht voor afgebroken betaling

2. Klik op E-mail bekijken.

3. Controleer uw e-mail en klik op Melding versturen of klik op Terug om wijzigingen aan te brengen.

De Herstelstatus op de pagina Afgebroken betaling wordt alleen gemarkeerd als hersteld wanneer de klant zijn bestelling voltooit via die link.

U kunt automatisch een e-mail sturen naar klanten nadat ze hun betaling hebben afgebroken. Elke e-mail bevat een link naar de achtergelaten winkelwagen van de klant, waardoor ze hun betaling kunnen voltooien als ze daarvoor kiezen. U kunt de e-mailsjabloon bewerken door een logo toe te voegen of het kleurschema te wijzigen.

Een herstel-e-mail wordt in de volgende gevallen niet voor een afgebroken betaling verzonden:

• Als een potentiële klant meer dan één afgebroken betalingen op rij maakt, wordt er slechts één e-mail naar die potentiële klant verzonden.
  • Als een potentiële klant een of meer afgebroken betalingen maakt en vervolgens een verkoop voltooit voordat de herstel-e-mail wordt verzonden, wordt de e-mail niet verzonden.
  • Als er een verwerkingsfout bij de betaling is opgetreden toen de klant zijn betaling probeerde uit te voeren, wordt de e-mail niet verzonden.
  • Als uw winkel verzending naar het adres van de klant niet ondersteunt, wordt de e-mail niet verzonden.
  • Als u klanten toestaat een telefoonnummer in te voeren in plaats van een e-mailadres bij het afrekenen en de klant ervoor kiest een telefoonnummer in te voeren, kan de e-mail niet worden verzonden.
  • Als geen van de producten in de bestelling beschikbaar is voor aankoop (bijvoorbeeld geen voorraad), wordt de e-mail niet verzonden.
  • Als alle producten in de bestelling gratis zijn en de klant de verzendpagina niet bezoekt om verzendkosten toe te voegen of als de verzending ook gratis is, wordt de e-mail niet verzonden.

Als u uw winkel hebt geconfigureerd om automatisch herstel-e-mails te verzenden, bevat de pagina Afgebroken betalingen knopinfo met uitleg waarom er geen herstel-e-mails zijn verzonden.

Stappen:

1. Schakel in het gedeelte Afgebroken betalingen het selectievakje E-mails over afgebroken betalingen automatisch verzenden in.

2. Kies onder Verzenden naar naar wie u een e-mail voor het herstellen van afgebroken betalingen wilt verzenden:

- Iedereen die het afrekenen afbreekt - E-mailabonnees die het afrekenen onderbreken

Opties voor afgebroken betalingen

1. Selecteer onder Verzenden naar het aantal uren dat Shopify moet wachten voordat het e-mailbericht over afgebroken betalingen wordt verzonden:

- Nooit. U kunt nog steeds handmatig een e-mail sturen naar klanten. - 1 uur later - 6 uur later - 10 uur later (standaard) - 24 uur later

1. Klik op Opslaan.

U kunt de status van elk e-mailbericht voor afgebroken bestellingen bekijken door naar Bestellingen te gaan en vervolgens op Afgebroken betalingen te klikken. De status van elke herstel-e-mail vindt u onder de kolom E-mailstatus. De status van de afgebroken betaling is te vinden onder Herstelstatus.

Beheer afgebroken bestellingen

Nadat een e-mail is verzonden, wordt de betaling alleen beschouwd als hersteld als de klant op de herstellink klikt en de betaling voltooit. Als een klant een bestelling voltooit door terug te keren naar de website, zonder de herstellink voor betalen te gebruiken, wordt de afgebroken betaling niet gemarkeerd als hersteld.