Instellingen voor inline formulieren

Met de volgende instellingen bepaal je het uiterlijk en de plaatsing van het inline formulier. Je kunt deze instellingen configureren wanneer je een formulier aanmaakt, samen met de instellingen die van toepassing zijn voor de pop-up- én de inline formulieren.

Op deze pagina

Stijlinstellingen

In de sectie Typografie van de instellingen voor Stijl van het inline formulier, kun je het gewenste lettertype voor kop- en hoofdtekst kiezen in de vervolgkeuzelijsten.

Gebruik de themabewerker om de kleuren of opmaak van een inline formulier te wijzigen. Als je bijvoorbeeld de kleuren voor inline formulieren wil bewerken, ga je in de themabewerker naar Thema-instellingen > Kleuren > Formuliervelden en bewerk je de kleuren van de tekst, de randen en de achtergrond van formulieren.

Plaatsing

Met de instelling voor Plaatsing bepaal je waar het formulier in je winkel wordt weergegeven. Je kunt kiezen tussen de volgende plaatsingen:

Een formulier aan een bestaande template toevoegen

1. Volg de stappen om een formulier aan te maken.
  2. Klik in de sectie Plaatsing op Kopiëren om de formulier-ID te kopiëren.
  3. Volg de stappen om een app-blok in een template toe te voegen in de template waarin je het formulier wil weergeven.
  4. Nadat je het app-blok in de themabewerker hebt toegevoegd, plak je de gekopieerde formulier-ID in het veld Formulier-ID.
  5. Configureer de overige formulierinstellingen en klik op Opslaan.

Een nieuwe landingspagina voor je formulier aanmaken

1. Volg stap 1-5 om een formulier aan te maken.
  2. Klik in de sectie Plaatsing op Aanmaken om een nieuwe pagina voor het formulier in je thema aan te maken.
  3. Optioneel: Bewerk de naam en URL voor de nieuwe pagina als je de standaard paginanaam niet wil gebruiken.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op Gereed en doe een van de volgende dingen:
    • Klik op Themabewerker openen om de pagina in de themabewerker aan te passen.
    • Configureer de overige formulierinstellingen en klik op Opslaan.