Instellingen voor pop-up- én inline formulieren

Wanneer je een formulier aanmaakt, worden de volgende secties weergegeven op de pagina Formulier aanmaken voor zowel pop-up- als inline formulieren:

• Formulier
  • Gelukt
  • Stijl
  • Tags
  • E-mailmeldingen
  • Automatiseringen en workflows

Hier vind je meer informatie over de specifieke instellingen die je kunt configureren voor pop-up- en inline formulieren.

Instellingen die van toepassing zijn op pop-up- én inline formulieren

In de volgende tabel vind je een beschrijving van de secties op de pagina Formulier aanmaken voor zowel pop-up- als inline formulieren. Je vindt hier ook welke instellingen je in elke sectie kunt configureren. Lees meer over het aanmaken van een formulier.

Instellingen die gelden voor pop-up- én inline formulieren.
Sectie Beschrijving
Formulier De instellingen in de sectie Formulier bepalen de content van je formulier, zoals titel, tekst en invoer. Lees meer over de instellingen voor Formulier.
Gelukt De instellingen in de sectie Gelukt bepalen welke content je klanten te zien krijgen wanneer ze een formulier hebben ingevuld. Lees meer over de instellingen voor Gelukt.
Stijl De instellingen in de instelling Stijl bepalen de uitstraling van je formulier.
Tags De instelling Tags bepaalt of er tags worden toegevoegd aan klanten die een formulier hebben ingevuld. Als je een tag wil toevoegen, voer je de tag in het veld Tags zoeken of aanmaken in. Lees meer over het gebruiken van klanttags.
E-mailmeldingen Met de instelling E-mailmeldingen kun je bepalen of je een e-mail naar de winkeleigenaar stuurt voor elke keer dat dit formulier wordt ingezonden.
Automatiseringen en workflows Met de instelling voor Automatisering en workflows kun je het formulier integreren met een bestaande marketingautomatisering in Shopify Flow. Je kunt verbinding maken met een bestaande automatisering of een nieuwe aanmaken. Lees meer over het aanmaken van marketingautomatiseringen.

Formulierinstellingen

In de sectie Formulier van het pop-up- of inline formulier kun je de volgende instellingen configureren.

Instellingen voor de formuliersectie van het formulier.
Instellingen Beschrijving
Titel De titel van het formulier, waar je een stimulans of een call to action kunt verwerken voor klanten om te reageren. Maximaal 50 tekens.
Inhoud De tekst die onder de titel wordt weergegeven. In dit veld zou je klanten iets kunnen aanbieden om zich aan te melden. Houd het wel kort. Maximaal 100 tekens.
Velden De informatie die in het formulier wordt vastgelegd. Hier vind je meer informatie over het beheren van ingevoerde gegevens.
Knop met tekstlabel De tekst die wordt weergegeven op de knop voor indienen. Geef de knop een duidelijke oproep tot actie, zoals Meld je aan, Abonneer je, Stuur in of Pak je korting. Maximaal 25 tekens.
Instemmingsdisclaimer (optioneel) In je disclaimer kun je bijvoorbeeld aangeven dat je klanten door het opgeven van hun e-mailadres akkoord gaan met het ontvangen van marketingmails. Het is ook handig om links toe te voegen naar de algemene voorwaarden of het privacybeleid van je winkel. Maximaal 100 tekens.

Formuliervelden beheren

Standaard worden in formulieren de voornaam en het e-mailadres van klanten vastgelegd. In de sectie Velden van het formulier kun je velden toevoegen of verwijderen, zodat je zelf kunt bepalen welke informatie je van klanten wil verzamelen.

1. Volg de stappen om een formulier aan te maken.
  2. In de sectie Velden kun je de volgende stappen nemen om je formuliervelden te beheren:

• Klik op Nieuw veld toevoegen om een nieuw veld toe te voegen. Selecteer en configureer het veld dat je wil toevoegen en klik op Gereed.
    • Als je een veld wil verwijderen, klik je op het verwijderpictogram (⊖) naast de naam van het veld.
    • Als je de details van een veld wil bewerken, bijvoorbeeld of het veld verplicht in te vullen is, klik je op de naam van het veld. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Gereed.
  3. Configureer de overige formulierinstellingen en klik op Opslaan.

Aangepaste invoervelden

Aangepaste invoervelden worden opgeslagen als een metaveld. Wanneer je een aangepast veld aan je formulier toevoegt, moet je het bijbehorende metaveld een naam geven. Nadat een metaveld is opgeslagen, kun je het vinden in de metavelden van je klantgegevens of metavelden met bedrijfsgegevens in het Shopify-beheercentrum via Instellingen > Aangepaste gegevens > Klanten. Je kunt deze gegevens gebruiken om B2B-bedrijfsaanvragen te beoordelen of om klantsegmenten aan te maken.

Het aangepaste veld kan een van de volgende gegevenstypen zijn:

• Tekst met één regel: een kort tekstveld waar één zin in past.
  • Vervolgkeuzelijst: een lijst met opties die worden gepresenteerd als een lijst waaruit de klant één optie kan selecteren.
  • Keuzerondjes: een lijst met opties die worden gepresenteerd als een reeks knoppen waaruit de gebruiker één optie kan selecteren.
  • Tekst van meerdere regels: een langer tekstveld waar een alinea in past.
  • Meerkeuze: een lijst met opties die worden gepresenteerd als een reeks selectievakjes. In tegenstelling tot de vervolgkeuzelijst en keuzerondjes kunnen klanten hierbij meer dan één antwoord selecteren.
  • Datum: een specifieke datum.
  • Getal: één getal.
  • Bestand uploaden: één bestand.

Je kunt desgewenst voor elk type veld specifieke vereisten instellen.

Als je bijvoorbeeld een veld wilt aanmaken om de schoenmaat van je klanten vast te leggen, kun je het veld Getal selecteren en het metaveld de naam Schoenmaat geven. Daarna kun je instellen dat het veld waarden van 1-16 kan accepteren.

Instellingen voor 'Gelukt'

Welke velden je invult in de sectie Gelukt, hangt af van wat je selecteert bij Na bevestiging:

• Bericht weergeven: nadat klanten een formulier hebben ingediend, wordt een bericht weergegeven.
  • Omleiden naar een andere pagina: nadat je klanten een formulier hebben ingediend, worden ze naar de pagina omgeleid die jij kiest.
Instellingen voor de sectie 'Gelukt' van een formulier.
Instellingen Beschrijving Na bevestiging
Korting (optioneel) Met de instelling Korting kun je een kortingscode selecteren die klanten te zien krijgen wanneer ze het formulier hebben ingevuld en de stap 'Gelukt' hebben bereikt. Bericht weergeven
Titel De titel van de successectie voor het formulier, waar je kunt bevestigen dat een klant zich heeft aangemeld voor je e-maillijst. Bijvoorbeeld Hier is je korting, Je hebt nu VIP-toegang of Bedankt voor het aanmelden!. Maximaal 50 tekens. Bericht weergeven
Inhoud De hoofdtekst van de successectie van het formulier, waar je meer details kunt verstrekken of de voordelen van aanmelden voor je e-maillijst kunt benadrukken. Bijvoorbeeld Je krijgt nu als eerste informatie over de nieuwste releases en speciale aanbiedingen. Bericht weergeven
Omleidings-URL De URL waarnaar je je klanten wil omleiden nadat zij een formulier hebben ingevuld. Bijvoorbeeld een pagina 'Bedankt', waarop je e-mailabonnees iets speciaals geeft of een pagina 'Volgende stappen' voor nieuwe B2B-klanten. Omleiden naar een andere pagina