Lösningar på vanliga problem med kunders CSV

Om du har en fråga om att ladda upp en kunds CSV-fil, se om en lösning anges nedan. Om du inte hittar svaret på din fråga kan du se vår lista över vanliga problem med produktens CSV-fil eller kontakta Shopify-support.

Kan jag importera kundkonton från min tidigare webbutik till min nya Shopify-butik?

Eftersom kundkonton som var kopplade till din tidigare webbutik skapades med hjälp av integritetsskydd som är unikt för Shopify kan du inte importera dina kunders lösenord. Kundens CSV-filer skapar en kontoplatshållare under kundernas e-postadresser. Dina kunder måste skapa nya lösenord med Shopify.

Om du importerar en kundlista till din Shopify-butik utan att bjuda in dina kunder att skapa nya lösenord, kommer kunder i listan inte att kunna registrera konton med hjälp av de e-postmeddelanden som du importerat. Shopify erbjuder inga officiellt stödda redskap för att skicka massinbjudningar till dina kunder för att skapa nya lösenord för din Shopify-butik, men du kan hitta tredjepartslösningar i Shopify App Store.

Kan jag importera ordrar och pengar som spenderats från min tidigare webbutik till min Shopify-butik?

Nej, det är inte möjligt att importera kunddata till Shopify för beställningar som gjorts och pengar som spenderats på andra e-handelsplattformar. Shopify spårar endast vad kunderna beställer och spenderar via din Shopify-butik.

Varför får jag en felkod som anger att ett land eller provins inte är giltigt?

Länder, stater och provinser representeras av specifika koder. Om en adress inte innehåller rätt koder, genereras ett fel.

Landskoder finns här, och delstatskoder finns här, och provinskoder finns här.