Stödjer dina säljare

Shopify Bill Pay ger inte direkt support till dina säljare. Om din säljare har frågor, granska följande vanliga frågor för att hitta ett svar som du kan skicka vidare till säljaren.

Säljarens betalning har inte anlänt, vad ska jag göra?

Hur lång tid det tar innan en betalning når en säljares konto beror på leveransmetoden, men det kan finnas ytterligare faktorer att överväga:

• Betalningar behandlas endast en gång per dag före kl. 11.30 ET. Det innebär att alla betalningar som skickas in efter 11.30 ET börjar behandlas nästa dag. En betalning som tar en arbetsdag och som betalas klockan 13.30 ET på en måndag behandlas till exempel inte förrän på tisdagsmorgonen. Denna betalning kommer därför inte att anlända till säljarens konto förrän en arbetsdag från tisdagen, det vill säga på onsdagen.
  • Federala helgdagar kan påverka leveranstiden.
  • Den första gången du betalar en säljare kan ytterligare förseningar inträffa när betalningen granskas.
  • Betalningar av högt värde kan ta längre tid att behandla.

Se leveransmetoder för säljare för att se en fullständig lista över leveranstider för betalningar.

Säljarens länk för att välja en betalning fungerar inte

Om du har valt att låta säljaren välja den leveransmetod som de får din betalning skickas ett e-postmeddelande med en länk för att välja metod. Länken är endast giltig i sju dagar. Om länken löper ut annulleras betalningen och fakturan flyttas tillbaka till fliken Obetald i ditt Shopify Bill Pay-konto.

Om du vill skicka en annan länk till din säljare går du igenom fakturabetalningsprocessen igen och väljer Be säljare att välja (endast amerikanska säljare).

Vem kontaktar jag angående problem med betalningen?

Vid eventuella problem ska dina säljare kontakta dig, de bör inte kontakta Shopify eller Melio. Om du behöver hjälp med deras frågor kan du kontakta Shopify-supporten.