Konfigurera betalningar för handlare i Kina

Det här avsnittet innehåller information om hur du konfigurerar betalningar för handlare som säljer i Kina. För allmän information om hur du godkänner betalningar i din butik, se Betalningar.

Välja en betalningsleverantör

Innan du kan godkänna betalningar i din Shopify-butik måste du skapa ett konto hos en betalningsleverantör från tredje part, till exempel PayPal, och sedan konfigurera det kontot i din Shopify-butik.

Obs! Shopify Payments är för närvarande inte tillgänglig för handlare i Kina. Du debiteras en transaktionsavgift från tredje part varje gång en kund gör ett köp med PayPal eller en betalningsleverantör från tredje part. Mer information om betalningsleverantörer från tredje part.

När du väljer betalningsleverantör för din butik, bör du överväga följande faktorer:

• Avgifter: Betalningsleverantörer kan debitera en konfigureringsavgift eller en serviceavgift eller debitera extra transaktionsavgifter för varje order. Leverantörer kan också ta ut en uttagsavgift för överföring av utbetalningar till ett bankkonto i Kina. Kontrollera med betalningsleverantören för att se till att du är insatt i deras regler och avgifter.
  • Utbetalningar: Betalningsleverantörer har sina egna regler om när du får utbetalningar för ordrar från kreditkort. Leverantörer kan kräva att du lägger till ett spårningsnummer till specifika betalningstransaktioner för att få en utbetalning för den aktuella ordern. Leverantörer kan även införa uttagsgränser för utbetalningar. Kontrollera med betalningsleverantören för att se till att du förstår hur ofta du får betalt och om det finns några begränsningar för mottagande av utbetalningar.

Du kan hitta en fullständig lista över betalningsleverantörer från tredje part i din Shopify-administratör. Gå till Inställningar > Betalningar > Betalningsleverantörer från tredje part.

Obs! Om du har några frågor om avgifter eller utbetalningar, kontakta betalningsleverantör från tredje part direkt.

Ställa in en betalningsleverantör

Vanligtvis måste du ange följande information när du skapar ett konto hos en betalningsleverantör:

• En giltig e-postadress eller ett mobilnummer
  • Information om din kinesiska affärslicens
  • Identiteten på ditt företags juridiska ombud
  • Dina kinesiska bankkontouppgifter, inklusive kontonummer och banknamn

Vissa betalningsleverantörer kräver även att du anger tidigare försäljningsposter för ditt företag.

När ditt konto har godkänts av betalningsleverantören måste du konfigurera leverantören med din Shopify-butik. Läs mer om Konfigurering av betalningsleverantörer från tredje part.

Observera: kontakta leverantören direkt om du har några frågor om hur du konfigurerar betalningsleverantören för din butik.

Att få en skattebefrielse på exporterade varor

Som handlare i Kina kommer du att behöva betala skatt till den kinesiska skattemyndigheten för priset på varor som säljs via din butik. Om du säljer till kunder utomlands kan du kolla med din betalningsleverantör för att få hjälp med eventuell skattebefrielse från den kinesiska skattemyndigheten på din exportförsäljning.

Mer information om skatter.

Obs! Om du är osäker på dina skatteskulder, rådgör med den kinesiska skattemyndigheten eller en skatterådgivare för att försäkra dig om att du fyller i och remitterar dina skatter korrekt.