Temaers arkitekturversioner

I juli 2021 udgav Shopify en ny temaarkitektur kaldet Online Store 2.0. Temaer, der bruger den tidligere arkitektur kaldes ældre temaer. Ældre temaer har to typer: med sektioner og uden sektioner. Dit temas arkitekturversion afgør, hvilke filtyper temaet består af, hvordan temaet kan tilpasses, og hvordan du kan integrere apps med dit tema. Dit temas arkitekturversion giver muligvis også adgang til nye Shopify-funktioner.

Shopify tilbyder ét gratis Online Store 2.0-tema kaldet Dawn. Få mere at vide om Dawn.

Opgradering til Online Store 2.0 er ikke obligatorisk. Du kan fortsætte med at bruge et ældre tema, hvis det opfylder din virksomheds behov.

Online Store 2.0-funktioner vs. funktioner i ældre temaer

<table>
<caption>Compare theme features</caption>
  <thead>
    <tr>
      <th style="width:70%;">Feature</th>
      <th style="width:15%;">Vintage</th>
      <th style="width:15%;">OS 2.0</th>
    </tr>
  </thead>
  <tbody>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Sections on the home page</strong><BR>
    Customize the content on your online store's home page. Add, rearrange, or remove sections to create your page layout.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Sections on every page</strong><BR>
    Customize the content on most of your online store's pages. Add, rearrange, or remove sections and blocks to create unique page layouts.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Enhanced app support</strong><BR>
    Install or change apps without touching any code. Add app functionality anywhere in your theme using <a href="/manual/online-store/themes/extend/apps#app-blocks">app blocks</a>.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Richer content using dynamic sources</strong><BR>
     Add dynamic, specialized information to any setting in your theme by connecting the setting to a <a href="/manual/online-store/themes/os20/theme-structure/sections#metafields-and-dynamic-sources">dynamic source</a>. A dynamic source can be a resource attribute or a metafield value.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  <tr>
    <td scope="row"><strong>Collection filtering</strong><BR>
     Allow customers to <a href="/manual/online-store/themes/os20/customize/filters">filter</a> collections in your store by availability, price, and more.</td>
    <td style='color: #7ab55c'>-</td>
    <td style='color: #7ab55c'>✓</td>
  </tr>
  </tbody>
</table>

Afgør dit temas arkitekturversion

Du skal f.eks. vide dit temas arkitekturversion i følgende situationer:

• Du prøver at finde ud af, om en app eller appfunktion er kompatibel med dit tema
  • Du vil bruge en af de funktioner, der kun er tilgængelige for Online Store 2.0-temaer
  • Du vil vide, om en bestemt tilpasningsvejledning er relevant for dit tema

Arkitekturversioner for temaer er specifikke for alle temaer i dit temabibliotek. Du kan have Online Store 2.0-temaer og ældre temaer i dit temabibliotek på samme tid.

Fremgangsmåde:

1. Vælg Produkter > Standardprodukt. Dette åbner standardskabelonen for produkter. 3. Kig i sidebjælken under afsnittene med produktskabeloner. Hvis du har et Online Store 2.0-tema, vises knappen Tilføj afsnit under listen med afsnit. 4. Hvis knappen Tilføj afsnit ikke vises, kan du have et ældre tema med sektioner eller et ældre tema uden sektioner. Følg trinnene i Afgør dit ældre temas arkitekturversion for at finde ud af, hvilken ældre arkitekturversion dit tema bruger.

Hvis du bruger et Online Store 2.0-tema, kan du føje afsnit til din produktside.

Afgør dit ældre temas arkitekturversion

Når du ved, at du bruger et ældre tema, bør du også finde ud af, om du bruger et tema med sektioner eller uden sektioner. Dette kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke tilpasninger der er tilgængelige for dit tema, og hvilke trin du skal følge i de fleste vejledninger til tematilpasning.

Du kan gøre dette ved hjælp af temaeditoren. Prøv at se, om du kan trække og slippe for at omorganisere startsidens layout. Hvis du kan trække og slippe elementerne, har du et tema med sektioner.

Hvis du vil være helt sikker på, hvilken version du bruger, kan du se mappen Sektioner i din temakode.

Fremgangsmåde:

1. Se mappestrukturen i sidebjælken: - Hvis der er filer i mappen Sektioner, bruger du et tema med sektioner.
    • Hvis der ikke er nogen filer i mappen Sektioner, bruger du et tema uden sektioner.

Få mere at vide om temaversionen

Når du har fundet din temaversion, kan du udforske den dokumentation og de tilpasningsvejledninger, der er relevante for dig: