Sähköpostin aiherivien ja tekstin luominen automaattisesti

Shopify Magic hyödyntää tekoälyä (AI) käyttäessään antamiasi tietoja, kuten kampanjan tyyppiä ja tuotteen avainsanoja, ja luodessaan niiden perusteella ehdotuksia Shopify Emailin aiheriviksi. Jos olet jo kirjoittanut sähköpostiviestin aiherivin luonnoksen, avainsanat luodaan automaattisesti aiherivin perusteella. Ennen kuin luot automaattista tekstiä sähköpostejasi varten, tutustu Shopify Magic ‑tekstin luonnin käyttövihjeisiin.

Tuetut kielet

​ Automaattisesti luotujen sähköpostin aiherivien ja leipätekstien tuki on tällä hetkellä saatavilla seuraavilla kielillä:

• Englanti
  • Saksa
  • espanja
  • ranska
  • Italia
  • japani
  • brasilianportugali
  • kiina (yksinkertaistettu)

Oletusarvoisesti Amerikan englanti on englanninkielisissä ehdotuksissa käytetty kielimuoto. AI:n käyttävät kielitiedot ovat pohjoisamerikkalaisista lähteistä peräisin olemisen varaa. Luodussa sisällössä voi olla myös kieleen liittyvät tiedot ja lausekkeet, jotka ovat paikallisia näiltä alueilta. Voit muuttaa mitä tahansa sisältöehdotuksien osaa vastaamaan asiakkaiden odottamaan muutosta.

Tulosehdotusten luomisessa käytettävä kieli määräytyy kauppasi oletuskielen mukaan. Jos myyntipaikkasi oletuskieli ei ole jokin tuetuista kielistä, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Shopify adminissa. Voit päivittää tämän kieliasetuksen siirtymällä kohtaan Asetukset > Kielet ja klikkaamalla Vaihda oletus.

Vaikka tuettujen kielten luettelo käsittää vahvistetut kielet, tekstin luominen saattaa toimia muillakin kielillä, mutta tekstin laatutaso voi vaihdella. Jos haluat kokeilla tuottaa tekstiä haluamallasi kielellä, voit käyttää erityisiä ohjeita, kun määrität kielen, jota tekstin tuottamisessa käytetään. Voit esimerkiksi sisällyttää ohjeen Kirjoita kuvaus norjaksi. Koska tuotetun tekstin laatu voi vaihdella huomattavasti, sinun kannattaa käyttää tätä menetelmää vain sellaisille kielille, joita pystyt lukemaan ja arvioimaan. Toinen strategia on luoda englanninkielinen tuotos, ja sen jälkeen kääntää tuotos halutulle kielelle Käännä ja mukauta -sovelluksella. ​

Sähköpostin aiherivien luominen

Kun luot Shopify Email -kampanjan, voit luoda aiherivin ja tekstiosuuden Shopifyn Magicin avulla. Englanninkielisissä ehdotuksissa käytetty kielimuoto on oletusarvoisesti amerikanenglantia. Tekoälyn käyttämät kieltä koskevat tiedot ovat suurelta osin peräisin pohjoisamerikkalaisista lähteistä, joten luotu sisältö saattaa sisältää sanastoa ja ilmaisuja, jotka ovat paikallisesti käytettyjä kyseisellä alueella. Voit muuttaa mitä tahansa sisältöehdotusten osia niin, että ne vastaavat paremmin asiakkaidesi odotuksia.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.
  2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Sähköposti ja klikkaa sitten Avaa sovellus.
  3. Klikkaa Luo kampanja ja sen jälkeen valitse malli.
  4. Suorita jokin seuraavista vaiheista:

• Voit laatia sähköpostin aiherivin klikkaamalla Aihe-kentässä Luo teksti -kuvaketta.
    • Voit laatia sähköpostin leipätekstin klikkaamalla tekstiosion rich text editorissa Luo teksti -kuvaketta.
  5. Syötä lähettämääsi sähköpostin tyyppiä koskevat tiedot ja lisää avainsanoja. Mitä enemmän tietoja lisäät, sitä osuvampi ehdotetusta sisällöstä tulee.

6. Valinnainen: Valitse Äänensävy-pudotusvalikosta uusi äänensävy. Lue lisää sähköpostien äänien valinnasta.

7. Valinnainen: Kirjoita lisäohjeita, jotka haluat lisätä Erityisohjeet-kenttään. Tutustu Erityisohjeiden käyttö -kohtaan, jos haluat lisätietoja siitä, minkä tyyppisiä ohjeita voit antaa.

8. Luo kolme sisältöehdotusversiota klikkaamalla Luo teksti.

9. Suorita jokin seuraavista vaiheista:

• Klikkaa Yritä uudelleen, jos haluat tarkastella eri tuloksia.
    • Valitse toinen äänensävy tai muokkaa komentoa ja klikkaa sitten Yritä uudelleen.
  10. Jos haluat valita haluamasi ehdotuksen, klikkaa Säilytä.

Kun olet luonut ja valinnut ehdotetun tekstin, voit viimeistellä sähköpostiviestin mukauttamisen tai klikata Luo teksti -kuvaketta päästäksesi aiempiin ehdotuksiin ja luodaksesi uusia.

Muokkaa sähköpostin nykyistä tekstiä

Jos sinulla on Shopify Email -kampanjaluonnos ja siinä tekstiä, jota haluat muokata, voit muotoilla luonnoksen sisältöä uudelleen Shopify Magic -työkalulla ja näin laajentaa tai yksinkertaistaa sitä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.
  2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Sähköposti ja klikkaa sitten Avaa sovellus.
  3. Klikkaa sen kampanjaluonnoksen nimeä, jota haluat muokata.
  4. Klikkaa Luo teksti -kuvaketta ja valitse sitten pudotusvalikosta jokin seuraavista:

• Jos haluat muotoilla sisältöä uudelleen, klikkaa Muotoile uudelleen.
    • Jos haluat pidentää sisältöä, klikkaa Laajenna.
    • Voit yksinkertaistaa sisältöä klikkaamalla Yksinkertaista.
  5. Valinnainen: Valitse Äänensävy-pudotusvalikosta uusi äänensävy. Lue lisää sähköpostien äänien valinnasta.

6. Valinnainen: Lisää tai muokkaa ohjeita Erityisohjeet-kentässä. Tutustu Erityisohjeiden käyttö -kohtaan, jos haluat lisätietoja siitä, minkä tyyppisiä ohjeita voit antaa.

7. Klikkaa Yritä uudelleen.

8. Jos haluat valita haluamasi ehdotuksen, klikkaa Säilytä.

Saamiesi teemasisältöehdotusten parantaminen

Kun arvioit Shopify Email -sähköpostiin luotuja ehdotuksia, mieti, mikä tekee sähköpostisisällöstä tehokasta. Paras tapa parantaa luotuja ehdotuksia on antaa tekoälytyökalulle lisätietoja kampanjastasi, kuten sen tavoitteet, tuotetiedot ja tietyt avainsanat. Voit myös valita äänen, joka sopii brändillesi.

Jos haluat parantaa tekstinmuodostuksen tuloksia, harkitse seuraavantyyppisten tietojen lisäämistä sähköpostikampanjoihisi:

• Kampanjan tyyppi: Kaikki kampanjan lisätiedot auttavat luomaan parempia tuloksia. Esimerkiksi tuotteen palautus varastoon, kevätale tai syntymäpäiväalennus.
  • Tuotteen avainsanat. Jos kirjoitat tietystä tuotteesta, yritä lisätä tuotteen nimi ja tyyppi. Jos tuotteen nimi ei kuvaile tuotetta selkeästi, anna avainsanoja, jotka kuvaavat tuotetta tai tuoteluokkaa, esimerkiksi tulinen kastike tai palasaippua. Lisää määritteitä, jotka korostavat ominaisuuksia, jotka tekevät tuotteesta ainutlaatuisen, tai joiden takia asiakas saattaa haluta ostaa sen. Esimerkiksi Monaco ei kuvaile tuotetta. Voit kuitenkin käyttää useita avainsanoja, kuten Uutuudet, Monaco, 10 %:n alennus ja Kevyet aurinkolasit kilpikonnavärityksellä ja kertoa Shopify Magicille, mitä haluat, että tekstissä mainitaan. Avainsanakomennot voivat olla yksinkertaisia tai monimutkaisia, ja voit muotoilla ne lauseeksi tai käyttää vain avainsanoja. Voit myös sisällyttää emojeja.
  • Tärkeät brändin avainsanat tai terminologia.Vaikka tulokset sisältävät antamistasi tiedoista poikkeavia ilmaisumuotoja, erikoiset sanat tai ilmaukset, kuten brändien nimet tai erikoiset kuvaavat sanat, pyritään säilyttämään.Jos lisäät brändisi nimen brändin iskulauseen komentoon, se sisällytetään yleensä tuloksiin.Jos esimerkiksi kuvailet mintun makuista huulirasvaasi avainsanoissa mint-astisen upeaksi, termiä yleensä käytetään luoduissa ehdotuksissa.
  • Muut sähköpostin tiedot.Anna mahdollisimman paljon sisältötyypin kannalta merkityksellisiä tietoja.Jos esimerkiksi haluat luoda tarjousta koskevan viestin, varmista, että viestisi sisältää alennuksen määrän ja alennukseen kuuluvat tuotetyypit.Shopify Magic käyttää sähköpostiviestiin lisäämiäsi tietoja, ja ehdottaa automaattisesti avainsanoja, joita voit käyttää.