Sähköpostin seuranta ja analytiikka

Avaamisseurantatoiminnon avulla näet, kuinka moni vastaanottaja on avannut Shopify Emailin kautta lähettämäsi sähköpostiviestit. Avaamisseuranta on oletusarvoisesti käytössä, ja se kertoo viestien avaamisasteen jokaisen lähettämäsi Shopify Email -kampanjan raporttiosiossa. Avaamisseurannan tiedoissa näkyy vain sähköpostin avanneiden ihmisten kokonaismäärä, ei yksittäisiä vastaanottajia, jotka ovat avanneet sähköpostin tai jättäneet sen avaamatta.

Muita sähköpostikampanjan raportointitiedoissa näkyviä tilastoja ovat:

• Toimitusaste, joka kertoo, montako sähköpostia toimitettiin onnistuneesti
  • kuinka moni tilaaja perui tilauksen
  • kuinka moni tilaaja klikkasi sähköpostiviestissä olevaa linkkiä
  • kuinka monta kertaa sähköpostiviesti merkittiin roskapostiksi
  • kuinka moni yksittäinen vierailija siirtyi kauppaasi sähköpostista
  • kuinka monta kertaa sähköpostin aikaansaama vierailu kauppaasi johti siihen, että tuotteita lisättiin ostoskoriin
  • kuinka monta tilausta sähköpostista kauppaasi siirtyneet asiakkaat tekivät
  • myynnin rahallinen määrä, jonka sähköpostista kauppaasi siirtyneet asiakkaat tekivät

Voit ottaa avaamisseurannan käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

Toimintovaiheet:

Jos haluat laittaa avaamisseurannan pois päältä tai takaisin päälle, voit tehdä sen seuraamalla seuraavia vaiheita.

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset.
  2. klikkaa Ilmoitukset.
  3. Valitse Sähköpostimarkkinointi-kohdasta joko Seuraa sähköpostiviestien avaamisia tai Älä seuraa sähköpostiviestien avaamisia.

Pystyvätkö asiakkaat näkemään, ketkä kaikki muut saavat saman sähköpostin?

Eivät. Kaikki muut sähköpostin vastaanottajat on piilotettu.

Mitä avaamisaste tarkoittaa?

Avaamisaste tarkoittaa sitä, kuinka usein sähköpostiviestin vastaanottaneet ihmiset avaavat sen.

Mikä on hyvä avaamisaste?

Hyvä avoin hinta on 20 prosentista 22 prosenttiin.