Sähköpostin seuranta ja analytiikka

Avaamisseurantatoiminnon avulla näet, kuinka moni vastaanottaja on avannut Shopify Emailin kautta lähettämäsi sähköpostiviestit. Avaamisseuranta on oletusarvoisesti aktivoitu, ja se kertoo viestien avaamisasteen jokaisen lähettämäsi Shopify Email -kampanjan raporttiosiossa. Avaamisseurannan tiedoissa näkyvät avattujen sähköpostiviestien kokonaismäärä ja viestit avanneet vastaanottajat.

Muita sähköpostikampanjan raportointitiedoissa näkyviä tilastoja ovat:

• Toimitusaste, joka kertoo, montako sähköpostia toimitettiin onnistuneesti
  • kuinka moni tilaaja perui tilauksen
  • kuinka moni tilaaja klikkasi sähköpostiviestissä olevaa linkkiä
  • kuinka monta kertaa sähköpostiviesti merkittiin roskapostiksi
  • kuinka moni yksittäinen vierailija siirtyi kauppaasi sähköpostista
  • kuinka monta kertaa sähköpostin aikaansaama vierailu kauppaasi johti siihen, että tuotteita lisättiin ostoskoriin
  • kuinka monta tilausta sähköpostista kauppaasi siirtyneet asiakkaat tekivät
  • myynnin rahallinen määrä, jonka sähköpostista kauppaasi siirtyneet asiakkaat tekivät

Sähköpostikampanjasi analytiikkaraportin tarkasteleminen

Kun olet lähettänyt sähköpostikampanjan, sinulle luodaan raportti, josta saat lisätietoja kampanjan menestymisestä. Näet, ketkä tilaajat ovat tehneet tiettyjä toimenpiteitä sähköpostissa tai keille lähetetyt sähköpostiviestit palautuvat. Voit myös viedä CSV-tiedostoja, jotka sisältävät luetteloja kunkin toiminnon tehneistä tilaajista.

1. Klikkaa Shopify adminissa kohtaa Markkinointi.
  2. Klikkaa Viimeaikainen markkinointi -kohdassa sähköpostia, jonka analytiikkaa haluat tarkastella.
  3. Klikkaa KAMPANJAN YHTEENVETO -osiossa sähköpostin esikatselun alla Näytä raportti.
  4. Valinnainen: Tarkastele tai vie tietoja asiakkaiden toimenpiteistä:
    • Tarkastele mittarin tietoja klikkaamalla mittaria Sähköpostin sitoutuminen -kohdassa.
    • Jos haluat viedä tietyn mittarin tiedot, klikkaa ensin mittaria Sähköpostin sitoutuminen -kohdassa ja klikkaa sitten Vie.

Valitse avoimen seurannan asetukset

1. Siirry Shopify Adminin Sovellukset-kohdasta kohtaan Sähköposti > Asetukset.
  2. Valitse Avaamisen seuranta -osiossa joko Optimoi avaamisen seuranta (suositeltu), Seuraa kaikkia sähköpostiviestien avaamisia, Pyydä suostumusta tai Älä seuraa.
  3. Klikkaa Tallenna.

Avoimen seurannan asetukset määrittävät, miten Shopify-kauppasi kerää Shopify Emailin analytiikkaa:

• Optimoi avoin seuranta (suositeltu):Shopify kerää sähköpostimarkkinointikampanjoiden avaamisasteet ja auttaa ylläpitämään lähettäjän mainettasi. Jos haluat tasapainottaa asiakkaan yksityisvalintoja tiedonkeruulla, valitse tämä asetus.
  • Seuraa kaikkia sähköpostiviestien avaamisia: Niiden tilaajien määrä, jotka avaavat sähköpostimarkkinointikampanjasi, kerätään. Tämä tunnetaan myös nimellä avaamisaste. Tämä asetus antaa sinulle tarkimman avaamisasteraportoinnin.
  • Pyydä suostumusta:Tilaajat voivat suostua seurantaan klikkaamalla Anna suostumuksesi sähköpostin avausseurantaan sähköpostimarkkinointikampanjoiden alatunnisteen kautta. Niiden tilaajien määrä, jotka avaavat sähköpostiviestejäsi, eli avaamisaste, raportoidaan suostumuksen antaneiden tilaajien perusteella yhdistettynä yleiseen sähköpostin sitoutumiseen, kuten linkin klikkauksiin.
  • Do Not Track :Sähköpostin avaamisastetta ei raportoida. Muuta sähköpostimarkkinointikampanjoiden analytiikkaa, kuten tilaajien klikkauksia, kerätään edelleen.

Jos asiakas vastaanottaa sinulta sähköpostia, mutta käy kaupassa suoraan toisen välilehden tai selainikkunan kautta tai myöhemmin sen sijaan, että napauttaisi sähköpostiviestissä olevaa linkkiä, käyttäytyminen ei heijastu Shopify Email -analytiikkaan.

Vihje: Jos muutat asetuksiasi Pyydä suostumusta -vaihtoehdosta Seuraa kaikkia sähköpostiviestien avaamisia -vaihtoehtoon, sinun on hyvä kertoa tilaajillesi päivityksestä seuraavassa sähköpostimarkkinointikampanjassasi. Rehellisyys asiakkaiden kanssa voi auttaa rakentamaan luottamusta.

Pystyvätkö asiakkaat näkemään, ketkä kaikki muut saavat saman sähköpostin?

Eivät. Kaikki muut sähköpostin vastaanottajat on piilotettu.

Mitä avaamisaste tarkoittaa?

Avaamisaste tarkoittaa sitä, kuinka usein sähköpostiviestin vastaanottaneet ihmiset avaavat sen.

Mikä on hyvä avaamisaste?

Hyvä avoin hinta on 20 prosentista 22 prosenttiin.