Shopify-tilisi hallinnointi

Voit hallinnoida Asetukset-sivulta Shopify-sopimustasi sekä kauppasi tyyppiä ja tilaa.

Lisätietoja kaupan omistajien hallitsemista henkilöstön käyttöoikeuksista on kohdassa Henkilöstön käyttöoikeudet. Lisätietoja kaupan tilan muuttamisesta on kohdassa Kaupan toiminnan keskeyttäminen tai kaupan deaktivoiminen.

Sopimuksen päivittäminen

Voit päivittää sopimuksesi vain tällä hetkellä käytettävissä oleviin sopimuksiin, jotka näet Shopifyn hinnoittelusivulla. Jos kaupallasi on tarjonnasta poistunut sopimus, et voi vaihtaa siihen enää takaisin, kun muutat sopimusta tai keskeytät kauppasi.

Jos muutat sopimustasi, lasku tehdään heti uuden sopimuksesi tilausmaksulle. Aikaisemman sopimuksesi hinta jaetaan suhteellisesti, ja sitä sovelletaan uuden tilauksesi hintaan siltä kuukaudelta, jolloin muutat sopimusta. Lasku, jonka saat sopimuksen muutoksesta, ei sisällä tilisi muita odotustilassa olevia veloituksia. Tällaiset veloitukset laskutetaan, kun tilisi avoinna olevat veloitukset saavuttavat laskutusrajan tai kun laskutusjaksosi päättyy.

Nykyisen sopimuksen tarkistaminen

Sopimuksen laajentaminen

Jos kauppasi käytössä on ilmainen kokeilu, kun päivität sopimuksesi, et menetä kaupan tietoja ja ilmaisen kokeilujakson pituus pysyy samana.

Päivitys tulee heti voimaan. Voit käyttää uutta sopimustasi heti, ja sopimuksesi veloitukset veloitetaan suhteellisesti, joten sinua veloitetaan uudesta sopimuksesta päivityspäivästä alkaen.

Sopimuksen voi päivittää kaupan omistaja tai työntekijä, jolla on Hallinnoi sopimusta -oikeudet.

Vaiheet:

Sopimuksen muuttaminen

Jos haluat vaihtaa sopimustasi, voit valita yhden vaihtoehdoista.

Voit käyttää uutta sopimustasi heti, ja sen veloitukset jaetaan suhteellisesti, joten maksat uudesta sopimuksesta vaihtopäivästä alkaen. Jos muutat laskutusjaksoasi:

• lasku toimitetaan
  • uuden sopimuksesi uusi laskutusjakso alkaa
  • saat suhteellisesti jaetun hyvityksen, jos uusi sopimuksesi maksaa vanhaa sopimustasi vähemmän

Jos vaihdat sopimustasi laskutusjaksoa muuttamatta, jatkat samalla laskutusjaksolla ja maksusi mukautetaan. Jos muutat laskutusjaksoasi, nykyisen sopimuksesi lasku lähetetään maksettavaksi välittömästi. Samalla käynnistyy uusi, uuden sopimuksesi laskutusjakso. Saat hyvityksen kaikista käyttämättömistä jaksoista, jotka olet jo maksanut.

Sopimuksen voi muuttaa vain kaupan omistaja tai työntekijä, jolla on Hallinnoi suunnitelmaa -käyttöoikeudet.

Vaiheet:

Kaupan osoitteen muuttaminen

Kauppasi sijainti määritetään sen osoitteen perusteella. Kaupan maan muuttamisella voi olla vaikutusta seuraaviin tietoihin:

• Tilausmaksut ja laskutusvaluutat
  • Kaupan paikallinen kieli ja valuutta
  • Vero- ja tullivelvoitteet
  • Toimituksen saatavuus
  • Pääsysi Shopify-tuotteisiin ja -palveluihin

Shopifyn käyttöehdot edellyttävät, että sijainti on oikea nykyiseen lainkäyttöalueeseesi perustuen.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetukset > Kaupan tiedot.
  2. Napsauta Laskutustiedot-osiossa Muokkaa.
  3. Muokkaa kaupan osoitetta
  4. Klikkaa Tallenna.

Kaupan tyypin muuttaminen

Jos olet kaupan omistaja tai henkilöstön jäsen, jolla on Hallinnoi ja asenna sovelluksia ja kanavia ‑käyttöoikeus, voit muuttaa kauppatyyppiäsi milloin tahansa.

Vaiheet:

Kaupan omistajan tilin sähköpostiosoitteen muuttaminen

Tilisi sähköpostiosoite on sama, jota käytit Shopifyhin rekisteröitymisessä. Jos olet kaupan omistaja, käytät tätä sähköpostiosoitetta Shopify Adminiin kirjautumiseen. Sitä käytetään Shopify-tiliisi liittyvään yhteydenpitoon, eikä se ole sama kuin kaupan sähköpostiosoite, jota asiakkaat käyttävät yhteydenottoihin.

Shopify lähettää kaikki laskut kaupan omistajalle ja henkilöstölle, jolla on Laskutuksen tarkastelu ja sähköpostit -oikeus. Jos haluat muuttaa sähköpostiosoitetta, jolla kirjaudut Shopify Adminiin tai johon vastaanotat laskuja, päivitä kaupan omistajan henkilöstön tiedot.

Vaiheet:

Asiakkaiden näkemän sähköpostiosoitteen muuttaminen

Asiakkaiden näkemä sähköpostiosoite on se, jota he käyttävät yhteydenottoihin kauppaasi liittyvissä asioissa. Tämän osoitteen he myös näkevät saadessaan sähköpostitse toimitettavan tilausilmoituksen kaupastasi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administasi kohtaan Asetukset >Ilmoitukset.
  2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi Lähettäjän osoite -osioon.
  3. Klikkaa Tallenna.

Kaupan omistajan profiilin muuttaminen

Kaupan omistajalla on samanlainen profiili kuin henkilöstöllä. Sähköpostiosoite ja salasana, joilla kaupan omistaja kirjautuu Shopifyhin, on yhdistetty hänen profiiliinsa.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä kaupan nimeä ja tilin kuvaa.

3. Klikkaa Hallinnoi tiliä.

4. Omistajan tilitietojen päivittäminen.