Oversikt over prisplaner og fakturering

Shopify tilbyr en rekke prisplaner, faktureringsperioder, kredittkortavgifter og mer. Du finner mer informasjon om fakturering under Administrer fakturering.

Hvis du vil kansellere abonnementet, må du sette butikken på pause eller deaktivere den.

Abonnementsavgifter og -kostnader

Abonnementene Basic Shopify, Shopify og Advanced Shopify har flere priser og gebyrer, som en månedspris, kredittkortavgifter og tredjepartstransaksjonsgebyrer. Avhengig av din plassering faktureres abonnementet i en av følgende valutaer:

• Euro (EUR)
  • Britiske pund (GBP)
  • Amerikanske dollar (USD)
  • Indiske rupi (INR)

Finn ut mer om lokal prissetting for din Shopify-abonnementstype.

Månedspris

Månedsprisen er en gjentakende abonnementsavgift for å bruke Shopify, som varierer ut fra abonnementet du velger. Prisen som er tilknyttet med planen du velger er inkludert i fakturaen du får på slutten av faktureringssyklusen.

Hvis du registrerer deg for en ettårig faktureringsperiode, kan du få rabatt på abonnementskostnaden.

Kredittkortavgifter

Hvis du bruker Shopify Payments som betalingsleverandør, belaster Shopify deg en liten avgift for å kunne godta kjente kredittkort, som Visa og Mastercard, som betaling i nettbutikken. Du betaler ingen avgifter til kredittkortbetalingsleverandøren (som Visa eller Mastercard) direkte. Disse avgiftene varierer for nettbaserte og fysiske transaksjoner gjennom Shopify POS, på grunn av sikkerhetsfaktorer og farer ved å godta betaling på nett i forhold til å godta fysiske betalinger.

Kredittkortprisene varierer ut fra abonnementet du velger.

Som et resultat av Brexit har Visa og Mastercard endret hvordan de klassifiserer og belaster for transaksjoner i Storbritannia og EU. For å følge disse endringene klassifiserer Shopify disse transaksjonene som internasjonale, og du blir belastet gjeldende internasjonale pris for ditt område.

Tredjepartstransaksjonsgebyrer

Tredjeparts transaksjonsgebyrer er belastninger som gjelder for hver transaksjon når du bruker en tredjepartsbetalingsleverandør til å ta kundebetalinger. Transaksjonsavgiftene dekker kostnaden for at Shopify kan integreres med eksterne betalingsleverandører, og varierer avhengig av hvilket abonnement du velger.

Når du bruker Shopify Payments blir du ikke belastet transaksjonsgebyrer fra tredjeparter for bestillinger som behandles gjennom Shopify Payments, Shop Pay, Shop Pay Avdrag og Paypal Express, og du blir ikke belastet transaksjonsgebyrer på manuelle betalingsmåter som kontantbetaling, kontantbetaling ved levering (COD) og bankoverføringer.

Shopify Plus-forhandlere som bruker Shopify Payments som primær gateway får frafalt transaksjonsgebyrer for alle andre betalingsmåter som brukes.

Betalingsleverandør

Betalingsleverandør tilbyr en tjeneste som overfører penger fra kundene til deg. Betalingsleverandører til kredittkort lar kundene betale med et kredittkort. Hvis du vil godta betalinger med kredittkort fra kundene dine, kan du sette opp Shopify Payments eller en tredjepart-betalingsleverandør.

Shopify Payments

Shopify har sin egen betalingsleverandør, Shopify Payments, som integreres direkte med kassen din. Hvis forretningen er kvalifisert til Shopify Payments:

• Du betaler bare kredittkortavgiften uten ytterligere tredjepartstransaksjonsgebyrer.
  • Kundene kan oppgi betalingsinformasjon i kassen uten å forlate nettbutikken.
  • Du kan konfigurere Shopify Payments direkte fra Shopify-administrator i stedet for å logge på et annet nettsted eller konto.
  • Du ser utbetalingene i sanntid, direkte i Shopify-administrator.

Hvis du vil gi kundene en annen måte å betale på, for eksempel gjennom PayPal eller med en egendefinert betalingsmåte, kan du konfigurere disse i tillegg til Shopify Payments uten å måtte betale ekstra transaksjonsgebyrer.

Tredjepartsbetalingsleverandører

Hvis Shopify Payments ikke er tilgjengelig i ditt land, eller du foretrekker å ikke bruke det, kan du aktivere en av tredjepartsbetalingsleverandørene Shopify integrerer med. I dette tilfellet belaster Shopify tredjepartstransaksjonsgebyrer, som varierer avhengig av hvilket abonnement du velger. Tredjepartsbetalingsleverandøren belaster deg deres kredittkortavgifter direkte, separat fra disse.

Etter du har valgt hvilken betalingsleverandør du vil bruke fra tilgjengelige alternativer, kan du konfigurere betalingsinnstillingene i Shopify administrator.

Faktureringsperiode

En faktureringsperiode er 30-dagersintervallet som Shopify fakturerer abonnementavgifter og omkostninger. Du kan ikke velge hvilken dato du belastes på, men du kan forlenge faktureringsperioden til et lengre intervall (ett år) for å få en rabatt.

En annen faktureringssyklus gjelder for appabonnementer, så faktureringssyklusene samsvarer ikke alltid med faktureringsdatoen for Shopify-abonnementets faktureringssyklus.

Hvis du har satt butikken på pause eller deaktivert den, må du også kansellere appabonnementer for å unngå fremtidige belastninger.

Finn ut mer om de ulike abonnementavgiftene og transaksjonsgebyrene: Vis Shopify-fakturaen.