Prisplaner och faktureringsöversikt

Shopify erbjuder en mängd olika prisplaner, faktureringscykler, kreditkortsavgifter etc. Mer information om fakturering finns i Hantera fakturering.

Om du vill avbryta din plan, måste du pausa eller stänga din butik.

Avgifter och kostnader för plan

När du granskar prisplanerna Shopify Basic, Shopify och Shopify Advanced kan du se flera olika priser och avgifter, till exempel månadsavgift, kreditkortspriser och transaktionsavgifter. Du debiteras i amerikanska dollar, även om din butik ligger utanför USA.

Månadsavgift

Månadsavgiften är en återkommande prenumerationsavgift för användning av Shopify, den varierar beroende på vilken plan du väljer. Kostnaden i samband med den plan du väljer ingår i fakturan som utfärdas vid slutet av din tilldelade faktureringsperiod.

Om du registrerar dig för en ett-, två- eller treårig faktureringsperiod kan du få rabatt på din prenumerationsavgift.

Kreditkortsavgift

Shopify debiterar dig en mindre avgift för att du ska kunna acceptera större kreditkort, till exempel Visa och Mastercard, som betalning i din butik. Du betalar inga avgifter till kreditkortsleverantören själv. Dessa avgifter varierar för online och Shopify POS på grund av säkerheten och risken att ta emot en betalning online jämfört med att betala personligen.

Kreditkortsavgiften varierar beroende på den plan du väljer.

Transaktionsavgifter

Transaktionsavgifter är avgifter som gäller för varje transaktion, om du använder en betalningsleverantör från tredje part för att ta kundbetalningar. Denna avgift täcker avgiften för Shopify att integrera med en extern betalningsleverantör.

Liksom kreditkortspriser varierar transaktionsavgiften beroende på den plan du väljer.

Betalningsleverantör

Betalningsleverantörer erbjuder en tjänst som överför pengar från dina kunder till dig. Kreditkortsbetalningsleverantörer tillåter dina kunder att betala med ett kreditkort. Om du vill acceptera kreditkortsbetalningar från dina kunder kan du konfigurera Shopify Payments eller en tredjepartsbetalningsleverantör.

Shopify Payments

Shopify har sin egen betalningsleverantör, Shopify Payments, som integreras direkt med din kassa. Om ditt företag är berättigat till Shopify Payments:

• Du betalar bara kreditkortsavgiften, utan extra transaktionsavgifter
  • kan dina kunder ange sin betalningsinformation i kassan utan att lämna din webbutik
  • du kankonfigurera Shopify Payments direkt från din Shopify-admin istället för att behöva logga in på en annan webbplats eller konto
  • kan du se dina utbetalningar i realtid direkt från din Shopify-admin.

Om du vill ge dina kunder ett annat sätt att betala på, till exempel via PayPaleller med en egen betalningsmetod, kan du ställa in dessa i tillägg till Shopify Payments utan att behöva betala några extra transaktionsavgifter.

Tredjepartsbetalningsleverantörer

Om Shopify Payments inte är tillgängliga i ditt land, eller om du föredrar att inte använda det, kan du aktivera en av de tredjepartsbetalningsleverantörersom Shopify integrerar med. I så fall tillkommer transaktionsavgifter.

När du har bestämt vilken betalningsleverantör du vill använda från de tillgängliga alternativen kan du konfigurera dina betalningsinställningar i din Shopify-admin.

Faktureringsperiod

En faktureringsperiod är det 30-dagarsintervall med vilket Shopify beräknar dina planavgifter och kostnader. Du kan inte välja ditt debiteringsdatum, men du kan förlänga din faktureringsperiod till ett längre intervall (en, två eller tre år) för att få rabatt.

En annan faktureringsperiod gäller för app-abonnemang, så deras faktureringscykler kanske inte alltid matchar faktureringsdatumet för din Shopify-abonnemangsfaktura.

Om du vid något tillfälle pausar eller stänger din butik måste du se till att du avbryter abonnemangen på dina appar, för att undvika ytterligare framtida avgifter.

Relaterad information

Läs mer om de olika plan- och transaktionsavgifterna: Se din Shopify-faktura.