Prisplaner och faktureringsöversikt

Shopify erbjuder en mängd olika prissättningsplaner, faktureringsperioder, kortavgifter etc. Mer information om fakturering finns i Hantera fakturering.

Om du vill avbryta din plan, måste du pausa eller inaktivera din butik.

Planavgifter och -kostnader

Prisplanerna Basic Shopify, Shopify och Advanced Shopify har flera olika priser och avgifter, till exempel månadsavgift, kreditkortsavgifter och transaktionsavgifter från tredjepart. Beroende på var du befinner dig faktureras din prenumeration i en av följande valutor:

• Euro (EUR)
  • Brittiska pund (GBP)
  • Amerikanska dollar (USD)
  • Indiska rupier (INR)

Mer information om lokal prissättning för din Shopify-prenumerationsplan.

Månatligt pris

Månadsavgiften är en återkommande prenumerationsavgift för att använda Shopify, som varierar beroende på vilken plan du väljer. Priset i samband med den plan du väljer ingår i fakturan som utfärdas i slutet av din tilldelade faktureringsperiod.

Om du registrerar dig för en ettårig faktureringsperiod kan du få rabatt på prenumerationsavgiften.

Kreditkortsavgifter

Om du använder Shopify Payments som betalningsleverantör så debiterar Shopify dig en liten avgift för att du ska kunna acceptera större kreditkort, som till exempel Visa och Mastercard, som betalning i din butik. Du betalar inte några avgifter till själva kreditkortsbetalningsleverantören (till exempel Visa eller Mastercard). Dessa avgifter varierar för online-transaktioner och personliga transaktioner med Shopify POS. Detta beror på säkerheten och riskerna med att ta betalt online jämfört med att ta betalt personligen.

Kreditkortsavgiften varierar beroende på den plan du väljer.

Som ett resultat av Brexit har Visa och Mastercard ändrat hur de klassificerar och debiterar för brittiska och EU-transaktioner. För att följa dessa ändringar klassar Shopify dessa transaktioner som internationella och du debiteras enligt aktuell internationell avgift för din region.

Transaktionsavgifter från tredje part

Transaktionsavgifter från tredje part är avgifter som gäller för varje transaktion när du använder en betalningsleverantör från tredje part för att ta emot kundbetalningar. Transaktionsavgifterna täcker kostnaden för Shopify att integreras med externa betalningsleverantörer och varierar beroende på vilken plan du väljer.

När du använder Shopify Payments debiteras du inte transaktionsavgifter från tredje part för ordrar som behandlas via Shopify Payments, Shop Pay, Shop Pay Avbetalningar och PayPal Express och du debiteras inte transaktionsavgifter på manuella betalningsmetoder såsom kontant betalning, kontant betalning vid leverans (COD) och banköverföringar.

Shopify Plus-handlare som använder Shopify Payments som sin primära gateway kommer att vara befriade från transaktionsavgifter för alla andra betalningsmetoder som används.

Betalningsleverantör

Betalningsleverantörer erbjuder en tjänst som överför pengar från dina kunder till dig. kontokortsbetalningsleverantörer tillåter dina kunder att betala med ett kontokort. Om du vill acceptera kreditkortsbetalningar från dina kunder kan du konfigurera Shopify Payments eller en tredjepartsbetalningsleverantör.

Shopify Payments

Shopify har sin egen betalningsleverantör, Shopify Payments, som integreras direkt med din kassa. Om ditt företag är berättigat till Shopify Payments:

• Du betalar bara kortavgiften utan extra transaktionsavgifter från tredje part.
  • Kan dina kunder ange sin betalningsinformation i kassan utan att lämna din webbutik.
  • Du kankonfigurera Shopify Payments direkt från din Shopify-admin istället för att behöva logga in på en annan webbplats eller konto.
  • Du kan se dina utbetalningar i realtid direkt från din Shopify-admin.

Om du vill ge dina kunder ett annat sätt att betala på, till exempel via PayPal eller med en egen betalningsmetod kan du ställa in dessa i tillägg till Shopify Payments utan att behöva betala några extra transaktionsavgifter från tredje part.

Betalningsleverantörer från tredje part

Om Shopify Payments inte är tillgängligt i ditt land eller om du inte vill använda det kan du aktivera en av de betalningsleverantörer från tredjepart som Shopify integrerar med. I det här fallet debiterar Shopify tredjepartstransaktionsavgifter. Dessa varierar beroende på vilken plan du väljer. Din betalningsleverantör från tredjepart debiterar dig för sina kontokortsavgifter, separat.

När du har bestämt vilken betalningsleverantör du vill använda från de tillgängliga alternativen kan du konfigurera dina betalningsinställningar i din Shopify-admin.

Faktureringsperiod

En faktureringsperiod är det 30-dagarsintervall vid vilket Shopify fakturerar dina planavgifter och kostnader. Du kan inte välja ditt debiteringsdatum, men du kan förlänga din faktureringsperiod till ett längre intervall (ett år) för att få rabatt.

En annan faktureringsperiod gäller för app-abonnemang, så deras faktureringscykler kanske inte alltid matchar faktureringsdatumet för din Shopify-abonnemangsfaktura.

Om du vid något tillfälle pausar eller inaktiverar din butik måste du se till att du avbryter abonnemangen på dina appar, för att undvika ytterligare framtida avgifter.

Läs mer om de olika plan- och transaktionsavgifterna: Se din Shopify-faktura.