Prova Shopify med en gratis testversion

Om du vill utforska Shopify innan du bestämmer dig för en aktiv månatlig plan kan du registrera dig för en gratis testversion. Din kostnadsfria testversion börjar när du registrerar dig, inte när du börjar jobba med din butik.

Planer som finns tillgängliga i testversion

Med den kostnadsfria testversionen kan du testa olika Shopify-planer, inklusive Shopify Starter, Basic Shopify, Shopify, Advanced Shopify och Shopify Retail.

Påbörja gratis testversion

1. Besök https://www.shopify.com/free-trial och klicka på Starta gratis testversion.
  2. Svara på några skräddarsydda frågor för dina verksamhetsbehov eller välj att Hoppa över alla.
  3. Ange företagsplats.
  4. Skapa ett Shopify-konto för att starta din gratis testversion.

Konfigurera butiken under den kostnadsfria testperioden

Få ut det mesta av din gratis testversion

Under din kostnadsfria testperiod har du möjlighet att konfigurera din butik och utforska dess funktioner. Här är några sätt att maximera testupplevelsen:

• Lägg till produkter: Fyll butiken med några produkter och se till att deras produktuppgifter visas på rätt sätt i webbshoppen.
  • Skapa produktserier: Organisera dina produkter genom att skapa produktserier för att förbättra shoppingupplevelsen för dina kunder.
  • Utforska inställningar: Gör dig bekant med sidan Inställningar i din Shopify-admin för att konfigurera skatter, frakt och andra försäljningskanaler.
  • Konfigurera betalningar: Konfigurera Shopify Payments eller verifiera att din föredragna betalningsleverantör från tredjepart stöds av Shopify.
  • Besök tema- och appbutiken: Besök Shopify Theme Store och Shopify App Store för att upptäcka teman och appar som kan förbättra din butiks funktionalitet och utseende.

Välja en betalplan

När du är redo att aktivera kassan och börja sälja produkter måste du välja en betald plan. Granska följande överväganden innan du väljer en betald plan:

• Butiksaktivering: När du har valt en betalplan aktiveras din butiks kassa, vilket gör det möjligt för kunder att köpa produkter.
  • Testversionens utgång: Om du inte väljer en månadsplan i slutet av en gratis testversion så pausas din butik tills du väljer en betald plan.
  • Annullering: Om du bestämmer dig för att avsluta ditt Shopify-konto under en gratis testversion, utan att välja en prissättningsplan, så krävs ingen åtgärd och ditt konto fryses. Om du väljer en prissättningsplan innan din gratis testversion går ut så måste du manuellt pausa eller inaktivera din butik för att avsluta ditt konto.

Ändra din betalplan

inställningssidan kan du hantera din Shopify-prenumerationsplan, butikstyp och butiksstatus. Mer information om hur du uppdaterar din plan.

Avgifter som uppstår under en period med gratis testversion

Om du lägger till appar i din Shopify-butik under den kostnadsfria testperioden kommer eventuella apprelaterade avgifter att läggas till på nästa faktura. Mer information om din Shopify-räkning.

Längd på och uppgifter om kostnadsfri testversionsperiod

Längden för din gratis testversion kan variera beroende på olika faktorer. Besök https://www.shopify.com/free-trial för att ta reda på den aktuella testversionslängden och tillgängliga kampanjerbjudanden. Klicka sedan på Starta gratis testversion.

Om du bestämmer dig för att uppgradera till en betalplan under den kostnadsfria testversionsperioden börjar avgifterna debiteras först när den kostnadsfria testversionen upphör. När den kostnadsfria testversionen upphör faktureras du för den valda planen, och kan eventuellt dra nytta av ett kampanjpris under en viss period innan du övergår till standardplanpriset.

Varaktigheten av testperioder och eventuell kampanjprissättning avgörs av när du skapar ditt Shopify-konto och startar din kostnadsfria testperiod.

Förlängning av kostnadsfri testversion

Det går inte att förlänga giltighetstiden för din kostnadsfria testversion.

Kampanjpriser för månadsplan

Shopify kan erbjuda specialprissättning som kan tillämpas för en viss tidsperiod efter att din gratis testversion har avslutats. Kontrollera Planer och prissättning för mer information om kampanjer och aktuella uppgifter om testversionslängd, fakturering och tillgängliga alternativ. Testversionens längd och prissättning kan komma att ändras och kan variera efter butiksplats.

Inaktivera din Shopify-butik under en kostnadsfri testversion eller kampanjprisperiod

Du kan inaktivera din Shopify-butik när som helst. När den inaktiveras kommer din Shopify-prenumeration att avslutas, och då har du inte längre åtkomst till din Shopify-admin. Om du väljer en betalplan innan den kostnadsfria testversionen upphör måste du pausa eller inaktivera din butik manuellt för att avsluta ditt konto och undvika att debiteras avgiften för den valda planen.

Inga ytterligare åtgärder krävs om du väljer att avsluta ditt Shopify-konto under giltighetstiden för din kostnadsfria testversion utan att välja en betald plan.

Om du inaktiverar ditt konto under en kampanjprisperiod för din valda plan har du inte rätt till återbetalning för eventuella avgifter som uppkommer under denna period. Eventuellt utestående saldo på ditt konto debiteras när det inaktiveras.

Sälja personligen

Om du planerar att sälja personligen kan du ladda ner Shopifys kassasystemsapp och lära dig om de olika appinställningarnas funktioner.