Legge til, forhåndsvise og kjøpe temaer

For å hjelpe deg med å komme i gang, har Tema-siden i administratoren allerede et klart standardtema når du åpner en konto med Shopify. Hvis du vil tilpasse et annet tema for nettbutikken, må du legge til et i administratoren.

Du kan legge til et tema på et par måter:

Hvis du er en utvikler, eller hvis du jobber med en Shopify-partner eller et byrå, kan du også legge til et tema i butikken på følgende måter:

Du kan legge til flere temaer til kontoen din for å prøve ut nye temaer, beholde sesongbaserte versjoner av det publiserte temaet eller teste endringer på en kopi av det publiserte temaet ditt. Du kan forhåndsvise alle disse temaene, men bare ett tema kan publiseres når som helst. Når du bytter til et nytt tema, kan du fremdeles få tilgang til det gamle temaet ditt på temaer-siden i Shopify.

Antall temaer du kan legge til, er avhengig av abonnement. Du kan legge til opptil 20 temaer i Shopify-kontoen. Les Shopify Plus for å finne temagrensene for Shopify Plus. Hvis du når temagrensen for abonnementet må du fjerne et tema før du kan legge til et nytt.

Etter at du legger til et tema, kan du opprette en kobling, slik at du kan dele en forhåndsvisning av temaet ditt med andre. Dette kan være nyttig hvis du ser etter tilbakemeldinger før du publiserer et nytt tema eller lanserer nettbutikken din.

Legg til et gratis tema fra administrator

Gratis temaer er utviklet av Shopify. Hjelp med tilpassing av gratis temaer støttes av Shopify.

Steg:

Prøv et betalt tema fra Shopify Theme Store

Før du forplikter deg til å kjøpe et betalt tema, kan du prøve det ved å forhåndsvise temaet i Shopify-administrator. Når du forhåndsviser et tema kan du bruke temaredigeringsprogrammet til å tilpasse det, for eksempel ved å endre det for å bruke merkevarefarger, merkevarestil og produkter. Endringer du gjør blir lagret når du kjøper temaet.

Du kan forhåndsvise opptil 19 betalte temaer samtidig, noe som lar deg sammenligne ulike temaer før du kjøper et. Betalte temaer du prøver ut har et Prøvetema-merke.

For å få brukerstøtte for et betalt tema må du kontakte temautvikleren.

Steg:

1. Besøk Shopify Theme Store og velg et betalt tema.
  2. Klikk på Prøv tema for å legge til temaet i nettbutikken.
  3. Klikk på Nettbutikk > Temaer i Shopify-administrator.
  4. Klikk på -knappen i seksjonen Temabibliotek for å åpne handlingsmenyen ved siden av temaet du ønsker å forhåndsvise.
  5. Klikk på Forhåndsvisning.

Du kan også tilpasse et tema du forhåndsviser. Hvis du er fornøyd med hvordan temaet ser ut i butikken, kan du kjøpe temaet og beholde alle tilpasningene du gjorde under forhåndsvisningen.

Kjøp et tema fra Shopify Theme Store

Etter at du har prøvd et betalt tema i nettbutikken, kan du velge å kjøpe det. Du kan bare publisere temaer i nettbutikken som du har kjøpt.

Betalte temaer er laget av tredjeparts temautviklere. Generell støtte og oppdateringer for tredjepartstemaer blir levert av temautvikleren. Hvis du har behov for avanserte tilpasninger, men ikke har erfaring med utvikling av nettsider med HTML, CSS og JavaScript, bør du vurdere å leie inn en Shopify-partner.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Temaer.

5. Klikk på Legg til temaer > Besøk Theme Store.

6. Søk etter et tema du vil kjøpe, og klikk deretter på Prøv tema.

7. Klikk på Kjøp på temaet du ønsker å kjøpe i seksjonen Temabibliotek for å starte transaksjonen.

Last opp en temafil fra datamaskinen

Hvis du har et tema i en ZIP-fil på datamaskinen, kan du laste den opp på siden Temaer i administrator.

Før du laster opp, må du sørge for at temafilene dine er komprimert til én enkelt ZIP-fil.

Steg:

Bytte temaer

Når du legger til nye temaer i butikken, vises de i Temabibliotek-seksjonen på Temaer-siden i Shopify. Du kan bytte til et nytt tema ved å publisere det i nettbutikken. Når du publiserer et nytt tema, er det gamle temaet fortsatt tilgjengelig i temabiblioteket (og du kan bytte tilbake til det hvis du ønsker det).

Hvis du oppdaterer temaet manuelt, vises den oppdaterte versjonen av temaet som en separat versjon i temabiblioteket. Når du bytter til den oppdaterte versjonen, er den gamle versjonen av temaet fortsatt tilgjengelig i temabiblioteket. Se Oppdatere temaer for å finne ut mer.

Klargjøre til å bytte temaer

Når du legger til et tema i temabiblioteket, kan du tilpasse det før du publiserer det. Dette er en god mulighet til å gå gjennom det nye temaet og justere innstillingene og innholdet slik at det reflekterer forretningen din, før du erstatter det eksisterende temaet ditt. Du kan også bytte mellom flere temaer du har forberedt uten å måtte sette dem opp på nytt.

Butikkens produkter, samlinger, navigasjonsmenyer, sider, blogginnlegg endres eller slettes ikke når du bytter til et nytt tema fordi de administreres i administrator, og skiller seg fra temaet. Innholdet og innstillingene som administreres med temaredigeringsprogrammet, redigeringsprogrammet for temaer og redigeringsprogram for språk er imidlertid unike for hvert tema og temaversjon du laster opp.

Følgende deler av nettbutikken er tilknyttet temaet. Du må tilpasse disse delene i nettbutikken for hvert tema du vil bruke:

Ikke alle temaer støtter alle Shopify-funksjoner. Du bør gå gjennom temaets funksjonsliste for å sikre at det har funksjonene du trenger.

Del en temaforhåndsvisning med andre

Hvis du er i ferd med å lansere nettbutikken din eller har tenkt å endre utseendet ved å publisere et nytt tema, kan du be om tilbakemeldinger fra andre ved å dele en forhåndsvisning av temaet ditt. Du kan opprette en kobling som andre kan bruke til å se en forhåndsvisning av hvilket som helst tema du har lagt til i Shopify-administratoren din. Temaet må ikke publiseres eller deles.

En forhåndsvisningskobling lar andre utforske nettbutikken din, men forhindrer dem i å gå til kassen. En forhåndsvisningskobling er aktiv i 14 dager etter at du oppretter den. Du kan opprette nye koblinger så ofte du vil, og opprettelse av nye koblinger påvirker ikke gamle forhåndsvisningskoblinger.