Få betalt for bestillingsutkast

Hvis du har kundens faktureringsinformasjon, kan du godta betaling for bestillingsutkast med kredittkort, eller ved å merke en bestilling som betalt for en betaling som allerede er mottatt. Når du godtar betaling for et bestillingsutkast, blir det en bestilling på siden Bestillinger.

Hensyn når du får betalt for bestillingsutkast

Se gjennom følgende hensyn før du godtar betalinger for bestillingsutkast:

Transaksjonsgebyrer for bestillingsutkast

Du blir ikke belastet tredjepartstransaksjonsgebyrer for bestillingsutkast i følgende scenarier:

Når du bruker en støttet tredjepartsleverandør av direkte kredittkortbetalinger til å godta betalinger, betaler du de samme tredjepartstransaksjonsgebyrene som ved behandling av kredittkortkjøp ved nettbestillinger.

Merk betalingen som betalt for et bestillingsutkast

Hvis du allerede har mottatt betaling for den gjeldende bestillingen, eller hvis du importerer en tidligere bestilling fra en annen plattform til Shopify-administrator, kan du merke bestillingen som betalt. Det mottatte beløpet hentes ikke på nytt av betalingsleverandøren, og en e-post med bestillingsbekreftelse sendes til kunden.

Hvis du bruker International, er verdien for Beløp mottatt verdien i kundens lokale valuta konvertert til butikkens valuta. Konverteringen er basert på valutakurser i sanntid, som endrer seg. For rapporteringsformål bør du oppdatere den dersom beløpet du har mottatt, skiller seg fra beløpet som vises.

Trinn:

1. Gå til Bestillinger > Utkast fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på det eksisterende bestillingsutkastet du ønsker å merke som betalt.
  3. Klikk på Innhent betaling i seksjonen Betalinger, og klikk deretter på Merk som betalt.
  4. Valgfritt: Hvis verdien for Beløp mottatt skiller seg fra beløpet du har mottatt, må du oppdatere verdien.
  5. Klikk Opprett bestilling.

Når du har opprettet bestillingen, ser du den på siden Bestillinger.

Godta betaling med kredittkort for et bestillingsutkast

Hvis du har kundens faktureringsinformasjon, eller hvis kunden kan angi den direkte, kan du godta betaling for bestillingen med kredittkort. Denne betalingsmåten er bare tilgjengelig med Shopify Payments.

Trinn:

1. Gå til Bestillinger > Utkast fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på det eksisterende bestillingsutkastet du ønsker å godta en kredittkortbetaling for.
  3. Klikk på Innhent betaling i seksjonen Betalinger, og klikk deretter på Angi kredittkort.
  4. Angi kundens fakturerings- og kredittkortinformasjon.
  5. Klikk på Belast for å bekrefte betalingsinnstillingene og opprette en bestilling fra bestillingsutkastet.