Strekkodeprodukter for Shopifys distribusjonsnettverk (SFN)

Shopifys distribusjonsnettverk (SFN) er avhengig av produktstrekkoder for å identifisere unike produkter. Alle produkter som ankommer SFN med strekkoder som ikke kan skannes vil bli belastet tjenestegebyrer for forberedelse.

For å sikre at SFN kan skanne strekkodene må du gjøre følgende:

• Bruk et unikt strekkodenummer for hver produktvariant.
  • Fest en strekkode til hvert enkeltprodukt som sendes til SFN.
  • Skriv ut strekkoder i svart trykk på lys og ikke-reflekterende bakgrunn.
  • Sørg for at hver strekkode er minst 2,5 cm (1,5 cm) høy og 3,8 cm (1,5 tommer) bred.

Tilordne unike strekkoder til hver produktvariant

En strekkode brukes av systemer for å identifisere og spore et produkt. Sørg for at alle produkter du sender til SFN har et unikt strekkodenummer tilordnet i administrator.

Dersom strekkoden endres etter at en innkommende overføring er sendt, kan det føre til behandlingsforsinkelser.

tilordne unike strekkoder til hver produktvariant

Velge en strekkodetype

Hvert produkt du sender til SFN må ha en tilhørende strekkode. 1D-strekkoder, inkludert UPC, EAN, Kode 39 og Kode 128, er alle godkjente formater. 2D-strekkoder som QR-koder støttes for øyeblikket ikke av SFN.

Du kan bruke tre alternativer for å feste strekkoder på produkter:

• klebrige strekkode-etiketter
  • hengetagger med strekkoder
  • trykke strekkoden direkte på produkt- eller produktemballasjen
strekkodeetiketter

Strekkodeetiketter

Brukes til å feste strekkoder direkte på et produkt

Hengemerke-strekkoder

Hengetagger med strekkoder

Brukes vanligvis til klær eller interiørvarer

Strekkoder på produkter

Strekkoder på produkter

Brukes når man ikke forventer å endre strekkodenummeret

Strekkoder på produktemballasje

Strekkoder på produktemballasje

Brukes i scenarier der det ikke er mulig å merke et produkt direkte

Hvis du trenger hjelp med å velge en strekkodetype for bedriftens behov, kan du se Bruke strekkoder for produktene dine.

Krav til strekkoder

Bruke strekkodeskrivere

Du kan skrive ut strekkoder med en tradisjonell skriver eller en dedikert etikettskriver. Avhengig av modellen kan skriveren koble til enheten din via USB, Bluetooth eller Wi-Fi.

Når du er klar til å skrive ut strekkoder, må du installere og sette opp programvaren for strekkodeutskrift. Dymo Label-programvaren lar deg tilpasse og skrive ut strekkodeetiketter fra en datamaskin. Du kan også bruke Microsoft Word til å generere og skrive ut strekkoder.

Hvis du trenger hjelp med strekkodeskrivere og programvare, kan du se Shopify-støttede strekkodeskrivere.

bruke strekkodeskrivere

Skrive ut skannbare strekkoder

Strekkodene dine bør være minst 3,8 cm (1,5 tommer) brede og 2,5 cm høye. Når du skriver ut strekkoder bør du bruke svart farge eller svært mørk skrift. Bakgrunnen bør være en hvit ikke-reflekterende bakgrunn.

Det er beste praksis å skrive ut et strekkodenummer, eller GTIN, under strekkode-symbolet. Dette gjør at SFN kan bekrefte riktig strekkode i tilfelle det er et avvik.

skrive ut skannbare strekkoder

Strekkodemerking av enkeltprodukter

Når du strekkodemerker enkeltprodukter må du plassere strekkodeetiketten i et svært synlig område. Strekkodeetiketten bør ligge på en flat overflate, unngå å feste strekkoder på hjørner, kanter eller sømmer.

strekkodemerking av enkeltprodukter

Strekkodemerke SIOC-produkter

SIOC-produkter (produkter som sendes i egen beholder) sendes fra SFN i emballasjen de mottas i. Hvis du har SIOC-produkter, må du plassere strekkoden i et godt synlig område på utsiden av beholderen.

strekkodemerking av SIOC-produkter

Strekkodemerking av sett

Et sett er en samling av individuelle produkter som er pakket og solgt sammen. Settene må være tydelig merket med et av følgende klistremerker:

• solgt som et sett
  • klar til å sendes
  • ikke separer

Dette bidrar til å sikre at SFN ikke skiller disse produktene fra hverandre eller åpner emballasjen.

Ved strekkodemerking av sett må du sørge for at bare én strekkode er synlig. Hvis du bruker gjennomsiktig emballasje for sett må du fjerne eller dekke til strekkoder på produktene inne i emballasjen.

strekkodesett

Strekkodemerke eskepakker

Eskepakkede produkter er når salgbare enheter pakket sammen for å spare plass og kostnader. Ved sending av eskepakker til SFN må du fjerne eventuelle strekkoder fra utsiden av emballasjen.

Dette gir SFN-mottaksteamet beskjed om at eskepakken ikke er et sett, og at det er trygt å åpne beholderen og ta imot de enkelte salgbare enhetene. Hver salgbar enhet i en pakning må ha en tilhørende strekkode.

strekkodemerking av produktpakker