Bruke programvaren Dymo Label

Du kan bruke Dymo Label-programvaren for å tilpasse og skrive ut skrekkodeetiketter fra datamaskinen. Før du starter må du legge til strekkoder på Shopify-produktene og eksportere produktinformasjonen til en CSV-fil. Under tilpasningene i Dymo Label-programvaren velger du den støttede typen strekkoder, Code 128 Auto.

Legg til strekkoder til Shopify-produktene

Du kan legge til strekkoder til Shopify-produktene dine på følgende måter:

Installer Dymo Label-programvaren

Du kan installere Dymo Label-programvaren på Mac- eller Windows-datamaskinen din fra Dymos nettsted.

Ikke koble skriveren til datamaskinen før installasjonsprogrammet ber deg om det i det siste trinnet av installasjonen. For å koble til skriveren, må du følge hurtigstartveiledningen for LabelWriter 450 eller Dymo LabelWriter Wireless Printer på Dymo-nettstedet.

Eksporter produktinformasjonen til en CSV-fil

Du kan eksportere produktinformasjonen til en CSV-fil før du importerer den til Dymo Label-programvaren.

Hvis du eksporterer opptil en side med produkter (opptil 50 produkter), lastes CSV-filen ned av nettleseren din. Hvis du eksporterer mer enn én side med produkter (51 eller flere produkter), blir CSV-filen sendt til deg. Hvis du ikke er butikkeieren, sendes filen også til butikkeierens e-postadresse.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Produkter.
  1. Klikk på Eksporter.
  2. Fra dialogboksen Eksporter produkter til CSV-fil velger du produktene du vil eksportere:

• Den nåværende siden med produkter
    • Alle produkter
    • Produkter du har valgt
    • Produkter som samsvarer med dine søk og filtre.
  3. Velg hvilke typer CSV-filer du vil eksportere:

• CSV-fil for Excel, Numbers eller et annet regnearkprogram. Bruk dette formatet hvis du planlegger å bruke et regnearkprogram for å redigere CSV-filen for produktet.
    • Vanlig CSV-fil. Bruk dette formatet hvis du planlegger å bruke et redigeringsprogram for enkel tekst med produkt-CSV-filen.
  4. Klikk på Eksporter produkter.

Bruk Dymo Label-programvaren til å tilpasse strekkode-etikettene dine

Du kan bruke Dymo Label-programvaren til å utforme en tilpassede layout for strekkode-etikettene dine.

Trinn:

1. Åpne Dymo Label-programvaren, og klikk på etikettstørrelsen du trenger.
  1. Klikk på Velg layout-knappen for å velge startlayout.
  2. I dette eksemplet klikker du på tom layout.
  1. Klikk på Sett inn for å se etikettobjekter og utklippsbilder som du kan legge til i oppsettet. I dette eksempelet skal du utforme en etikett med en strekkode og et tekstfelt.
  2. Under Etikettobjekter står Strekkode-objektet. Klikk på dette, og dra det til forhåndsvisningen av etiketten.
  3. Når du har plassert strekkodeobjektet, høyreklikker du og velger Egenskaper fra rullegardinmenyen.
  4. Velg Code 128 Auto fra rullegardinmenyen Symbologi i seksjonen Objektinnstillinger, og klikk deretter på Ok.
  5. Under Etikettobjekter finner du Tekst-etikettobjektet og klikker på og drar det til forhåndsvisningen av etiketten.
  6. Når du har alle objektene du trenger på etiketten din, kan du finjustere oppsettet på følgende måter:

• Flytte objekter – klikk på objektet og dra i rammen.
    • Endre størrelse på objekter – klikk på objektet og dra i en av de små boksene rundt rammen.
    • Slette objekter – klikk på objektet og trykk på Delete-tasten på tastaturet.
  7. Når du er ferdig med etikettoppsettet, går du til Fil-menyen og klikker Lagre som oppsett.

8. Gi oppsettet et navn, og klikk på Lagre.

Skriv ut de tilpassede strekkode-etikettene dine

Når du har tilpasset og lagret etikettoppsettet, kan du velge hvilke opplysninger som skal legges til i etikettobjektene fra CSV-filen du eksporterte fra Shopify. Når du har lagt til produktinformasjonen i strekkodeoppsettet, er du klar til å skrive ut strekkodeetiketter.

Trinn:

1. Fra Fil-menyen i Dymo Label-programvaren, holder du pekeren over Importer data og skriv ut. Klikk deretter på Ny.
  2. Klikk på Neste når dialogboksen Kom i gang vises.
  3. Klikk Bla gjennom for å velge CSV-filen som ble eksportert fra Shopify.
  4. Finn og dobbeltklikk på navnet på CSV-filen (for eksempel ProductLabels.csv).
  5. Kontroller at forhåndsvisningen av etiketten viser oppsettet du har valgt med strekkode og tekstetikettobjekter. Hvis du ønsker å bruke et annet oppsett, kan du klikke på Endre oppsett … for å bla gjennom forhåndsinnstilte og lagrede oppsett, og dobbeltklikke på det du ønsker å bruke.
  6. Klikk på Neste. CSV-dataene vises i seksjonen Datofelter under oppsetts- og forhåndsvisningsvinduene.
  7. Merk av i boksen Bruk første rad som feltnavn.
  8. Klikk på et tekstfelt i etikettoppsettet, og klikk deretter på en kolonneoverskrift i Datafelt-delen for å fylle inn tekstfeltet. Du kan for eksempel klikke på strekkodeobjektet i etikettoppsettet og deretter klikke på kolonneoverskriften for strekkoden i CSV-datafeltet.
  1. Gjenta etter behov for de andre etikettobjektene. Du kan se en forhåndsvisning av arbeidet ditt i Forhåndsvisning-vinduet.
  1. Når du har tilordnet feltnavn til alle etikettobjektene, klikker du på Neste.
  2. Bruk avmerkingsboksene for å velge hvilke produkter du vil skrive ut strekkoder for.
  3. Pass på at Dymo LabelWriter-skriveren er valgt, og klikk deretter på Skriv ut.

Oppdater Dymo Label-programvaren

Retail Barcode Printer-appen fungerer bare med versjon 8.7.3 eller nyere av Dymo Label-programvaren.

Gjør følgende steg for å oppdatere Dymo Label-programvaren:

Feilsøk Dymo Label-programvaren

Hvis du har problemer med å skrive ut strekkodeetiketter med Dymo Label-programvaren, kan du prøve disse trinnene etter feilsøking av skriveroppsettet:

Hvis du fortsatt har problemer etter feilsøking av Dymo Label-programvaren, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte.

Prøv å øke bredden-feilmelding

Hvis du får Prøve å øke bredden-feilmeldingen, er strekkoden for stor for etiketten. Du kan endre størrelse på strekkodeobjektet i layouten for å gjøre strekkodeobjektet bredere på etiketten.

Hvis du har gjort strekkodeobjektet så bredt som mulig og du fremdeles ser feilmeldingen Prøv å øke bredden, må du bruke en større etikettstørrelse.

Følgende maksimale antall tegn får plass på hver etikettstørrelse for strekkoder:

• Stor: 40 tegn
  • Middels: 22 tegn
  • Liten: 8 tegn
  • Ekstra liten: 12 tegn.

Hvis du bruker bokstaver eller symboler i strekkodene vil disse tegnene bruke mer plass på etiketten enn siffer.

Kan ikke skanne tilpassede strekkodeetiketter

Hvis du ikke kan skanne de egendefinerte strekkodeetikettene du trykte med Dymo Label-programvaren, må du kontrollere at du har valgt Strekkode-kolonnen i CSV-filen da du skrev ut de tilpassede etikettene.