Feilsøking av Flow-feil og bruksgrenser

Dette dokumentet beskriver vanlige feil og grenser, hvorfor de oppstår og hvordan du løser dem. Du kan støte på to typer feil i Flow, permanente feil og forbigående feil.

Forbigående feil

Forbigående feil er midlertidige feil som oppstår når Flow ikke kan fullføre en oppgave. Disse feilene blir utført på nytt til de går gjennom eller når grensen for tidsavbrudd. Hvis Flow ikke får kontakt med en partner når du utfører en tilkoblingshandling, prøver Flow å utføre oppgaven på nytt flere ganger før den gir opp.

Forsøkene spres ut over tid, og utsettelsen mellom hvert påfølgende forsøk økes fra forrige utsettelse. Når en arbeidsflyt opplever forbigående feil forblir den vanligvis i løpende tilstand i lang tid mens forsøk på oppgaver utføres på nytt.

Når forsøk på oppgaver utføres på nytt, fortsetter arbeidsflyten. Hvis en oppgave som er forsøkt på nytt fører til en permanent feil, vil arbeidsflyten avbrytes. Hver arbeidsflytseksjon har en kombinert øvre kjøringsgrense på 36 timer. Hvis et trinn med forbigående feil ikke løses før grensen nås, regnes arbeidsflyten som mislykket.

Arbeidsflyter med ventetrinn er delt i seksjoner, som påvirker hvordan tidsavbruddsgrenser beregnes i en arbeidsflyt. Hver enkelt seksjon er en gruppe oppgaver som kjøres sammen, og hver av dem har en tidsgrense på 36 timer. Hvis en arbeidsflyt har et ventetrinn som venter i én time, vil oppgavene før ventetrinnet utføres sammen i én seksjon, og oppgavene etter ventetrinnet blir utført sammen i en annen seksjon. Hvis en arbeidsflyt har flere ventetrinn, blir oppgavene mellom hvert ventetrinn utført sammen i én seksjon. Arbeidsflyter uten et ventetrinn anses som én seksjon.

Sporadiske forbigående feil er vanlige. Hvis du har en arbeidsflyt som konsekvent støter på den samme forbigående feilen på tvers av flere kjøringer, kan det imidlertid være at arbeidsflyten må konfigureres på nytt.

Trinnet gikk ut på tid

Step timed out feil oppstår vanligvis når en oppgave i arbeidsflyten forsøker å hente for mye data i én seksjon. Denne feilen oppstår ofte i arbeidsflyter som gjentas i lister, spesielt nestede lister, som er for store til å hentes inn på tiden.

Når en arbeidsflyt opplever denne feilen, vises utløser- eller ventetrinnet som en retrying.

For å løse dette må du sjekke betingelser som bruker lister og nøstede lister for å sikre at de stemmer. Et vanlig problem er at en betingelse kontrollerer alle produkter i en butikk, og ikke bare produktene i en bestilling.

5xx-status

For de fleste Flow-handlinger må du utføre HTTP-anrop. Av og til kan nettverksbygging eller andre serverproblemer føre til at HTTP-anrop ikke når gjennom og returnerer en feilkode mellom 500 og 599. En forekomst av denne feilen betyr ikke nødvendigvis at noe er feil, men gjentatte tilfeller kan tyde på at det er et problem med serveren som håndterer oppgaven, ikke hvordan trinnet konfigureres.

Denne typen feil vises oftest i Send HTTP-forespørsel-handlingen , men det kan skje med de fleste oppgaver.

GraphQL ble bremset

Det totale volumet av arbeid som gjøres av en arbeidsflyt begrenses av API-prisgrensene, som bestemmes delvis av abonnementet ditt. Disse grensene nås vanligvis ikke med mindre en arbeidsflyt er svært komplisert eller har en utilsiktet utformingsfeil. Følgende er eksempler på scenarier som kan føre til denne feilen:

• Liquid eller tilstander i arbeidsflytløkke over en liste med store datamengder, som sjekking av metafeltverdier som inneholder HTML.
  • Liquid eller tilstander i arbeidsflytløkke i en stor liste, som gjentakelse av shop.orders i en stor butikk.
  • En arbeidsflyt fører til en uendelig løkke der arbeidsflyten fortsetter å opprette nye arbeidsflytkjøringer. Dette kan skje hvis arbeidsflyten bruker utløseren Kundetagger som er lagt til og inkluderer handlingen Legg til kundetagger.

Hvis grensen nås, får du en GraphQL throttled feil. Denne feilen kan påvirke andre arbeidsflyter når de prøver å kjøre, derfor må denne feilen løses umiddelbart hvis den oppstår.

Permanente feil

Permanente feil er feil som oppstår når Flow ikke kan fullføre en oppgave, og forsøk på oppgave ikke kan utføres på nytt. Hvis Flow ikke kan sende en e-post fordi e-postadressen er ugyldig, blir ingen nye forsøk utført. Arbeidsflyten blir ansett som ikke utført i stedet.

Flow har ikke tilgang til Google Regneark-kontoen din. Koble til kontoen din på nytt.

Google Regneark-tilkoblingen krever at du kobler Google-kontoen din til Flow for å ha tillatelse til å skrive til arket. Denne feilen kan oppstå når Flow ikke har tillatelse til å skrive til et ark, enten fordi kontoen er koblet fra Flow eller fordi kontoen ikke har tilgang til det arket.

For å løse dette må du sikre at kontoen som brukes for tilkoblingen kan åpne arket og har redigeringstilgang. Hvis feil konto er koblet til, kan du koble den fra og koble til en ny.

Trinn:

1. Åpne eller opprett en ny arbeidsflyt.
  2. Legg til en handling.
  3. Velg Google Regneark-tilkoblingen.
  4. Klikk på Koble fra, og klikk deretter på Koble til.

Flow-handlingen mottatt med ugyldige egenskaper. Kunden godtar ikke markedsføring.

Send markedsførings-e-post-handlingen sender ikke e-poster til kunder som ikke har godtatt å motta dem, og mislykkes permanent hvis arbeidsflyten forsøker å gjøre dette.

For å løse dette må du legge til en betingelse i arbeidsflyten som kontrollerer kundens abonnementsstatus. Du kan sikre at kundene har samtykket til å motta e-postmarkedsføring før du sender dem. Følg trinnene i Administrasjon av abonnentlister for e-post.

Manglende ressurs for [ressurstype]

Denne feilen tyder på at en ressurs, som customer eller order, ble slettet før arbeidsflyten kunne hente dataene sine. Oftest skjer dette etter et ventetrinn, men dette kan også skje med utløseren, hvis ressursen slettes svært raskt etter at utløserhendelsen er utført.

Bli varslet når det oppstår en feil

Hvis feil kan påvirke butikkdriften kan du konfigurere varsler når feil oppstår. Varsler om feil kan settes opp som en hvilken som helst annen arbeidsflyt, ved hjelp av utløseren Arbeidsflytfeil oppstått. Varsler om feil er utformet for å minimere støy, så du mottar bare ett varsel per arbeidsflytversjon.

Du kan bruke en av følgende maler for å komme i gang:

Prøve kjøringer på nytt

I noen tilfeller kan en arbeidsflytkjøring resultere i en feil, eller at den ikke kjøres som tiltenkt. Når du har feilsøkt og rettet problemene i den tilhørende arbeidsflyten, kan tidligere kjøringer prøves manuelt på nytt, for å løse problemer med tidligere kjøringer. Finn ut mer om å prøve arbeidsflytkjøringer på nytt.