Nieuwe klantaccounts instellen en beheren

Bij nieuwe klantaccounts kunnen je klanten inloggen met een eenmalige verificatiecode van zes cijfers die via e-mail wordt verstuurd. Een wachtwoord is niet verplicht om in te loggen. Zowel klassieke als nieuwe klantaccounts zijn beschikbaar voor jou en kunnen worden gebruikt door je klanten.

Nieuwe klantaccounts ondersteunen b2b, maar geen Multipass. Hier vind je meer informatie over de verschillen tussen klassieke en nieuwe klantaccounts.

Nieuwe klantaccounts instellen

Je kunt nieuwe klantaccounts instellen in de instellingen van het Shopify-beheercentrum voor klantaccounts.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Klantaccounts.
  2. Klik in de sectie Accounts in webshop en checkout op Bewerken.
  3. Selecteer het selectievakje Aanmeldingslink weergeven in de koptekst van de webshop en bij de checkout om de aanmeldingslink in je winkel weer te geven.
  4. Selecteer Nieuwe klantaccounts in het gedeelte Kies welke versie van de klantaccounts je wilt gebruiken.
  5. Klik op Opslaan.

Opgeslagen betaalmethoden

Met opgeslagen betaalmethoden kan de klant creditcardgegevens op diens account opslaan bij je winkel. Hierdoor worden de checkouts in de toekomst sneller en eenvoudiger en worden vervolgaankopen gestimuleerd. Nadat een klant een account heeft aangemaakt, kan diegene andere creditcards toevoegen, creditcardgegevens bewerken of kaarten verwijderen.

'Opgeslagen betaalmethoden' is compatibel met Shop Pay. Je kunt beide functies tegelijkertijd inschakelen. Bij de checkout kunnen klanten hun voorkeursmethode kiezen.

Opgeslagen betaalmethoden activeren

Opgeslagen betaalmethoden zijn standaard uitgeschakeld. Je kunt opgeslagen betaalmethoden activeren vanuit het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

Een klantaccount deactiveren

Bij nieuwe klantaccounts kun je geen individuele accounts deactiveren. Je kunt een klantprofiel verwijderen, maar als je klant opnieuw inlogt met die e-mail, wordt een nieuw klantprofiel aangemaakt.

Branding en aanpassing

Je kunt de huisstijl voor je nieuwe klantaccountpagina's aanpassen door de stijl van je checkout te bewerken. De stijl van de checkout wordt automatisch op pagina's van nieuwe klantaccounts toegepast, behalve op de inlogpagina. Voor de inlogpagina wordt alleen het checkoutlogo gebruikt. De kleur van de knop is standaard blauw en kan niet worden gewijzigd.

De volgende instellingen voor de stijl van je checkout zijn niet van toepassing op de nieuwe klantaccountpagina's:

• Positie van logo
  • Grootte van logo
  • Achtergrond hoofdgedeelte content

Het standaarddomein wijzigen

Als je het standaarddomein wilt wijzigen, kun je een extern domein koppelen aan Shopify voor je nieuwe pagina met klantaccounts.

Huisstijl en aanpassing voor Shopify Plus-merchants

Als je winkel Shopify Plus heeft, kun je je huisstijl aanpassen en een voorbeeld van de nieuwe klantaccountpagina's bekijken in de checkout-editor. De stijl van de checkout wordt automatisch op pagina's van nieuwe klantaccounts toegepast, behalve op de inlogpagina. Voor de inlogpagina wordt alleen het checkoutlogo gebruikt. De kleur van de knop is standaard blauw en kan niet worden gewijzigd.

De volgende instellingen voor de stijl van je checkout zijn niet van toepassing op de nieuwe klantaccountpagina's:

• Positie van logo
  • Logo-uitlijning
  • Maximale logo-breedte
  • Achtergrondafbeelding checkout-koptekst
  • Achtergrond 1

Nieuwe klantaccounts verbergen

Als je wil dat klanten geen toegang meer hebben tot klantaccounts vanuit je webshop of checkout, kun je de links naar klantaccounts verbergen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Klantaccounts.
  2. Klik in de sectie Accounts in webshop en checkout op Bewerken.
  3. Zorg ervoor dat het selectievakje in de sectie Loginervaring is uitgevinkt.
  4. Klik op Opslaan.

Klantervaring

Bekijk de volgende functies voor meer informatie over de klantervaring met nieuwe klantaccounts:

Klantaccount en aanmeldingsgegevens aanmaken

Als er een klantprofiel staat in het Shopify-beheercentrum, heeft die klant al een account. Ze kunnen inloggen met het e-mailadres dat is gekoppeld aan hun klantprofiel om bestellingen en accountgegevens te bekijken. Wanneer klanten hun e-mailadres invoeren, ontvangen ze een e-mail met een eenmalige code van zes cijfers die ze kunnen invoeren om in te loggen.

Als iemand inlogt met een e-mailadres dat niet is gekoppeld aan een bestaand klantprofiel, wordt automatisch een nieuw klantprofiel aangemaakt.

Als je klanten een Shop-account hebben, krijgen ze de keuze om in te loggen met Shop of met een eenmalige code die ze via e-mail toegestuurd krijgen.Met beide methoden kunnen klanten inloggen of een account aanmaken.Klanten die zijn ingelogd met Shop, zien dat hun opgeslagen winkelgegevens bij de checkout al zijn ingevuld, waar ze standaard met één tik met Shop Pay kunnen afrekenen.

Voeg het klantprofiel van de klant toe aan een bedrijf om deze toegang te geven tot de b2b-koopervaring in diens account.

Nieuwe klantaccounts bijwerken

Klanten kunnen hun accountgegevens bijwerken door zich in te loggen bij hun account via de webwinkel.

Stappen:

1. De klant navigeert naar je webshop en klikt op de inlogknop.
  2. De klant voert diens e-mailadres in. Na ontvangst van een e-mail met inlogcode voert je klant deze code in om toegang te krijgen tot zijn of haar accountpagina.
  3. De klant klikt op de accountpagina op zijn of haar initialen rechtsboven en daarna op Accountgegevens.
  4. Om zijn naam te bewerken, klikt de klant op het potloodpictogram in het gedeelte Profiel.
  5. Om de verzendgegevens te bewerken, klikt de klant op het potloodpictogram naast hun adres in het gedeelte Adressen.

Inloggen bij Shop

Als je Shop Pay hebt geactiveerd, kunnen klanten inloggen met hun Shop-inloggegevens en opgeslagen wachtwoorden. Inloggen bij Shop wordt automatisch geactiveerd voor nieuwe klantaccounts en kan alleen worden verwijderd uit je winkel als je Shop Pay deactiveert.

Aandachtspunten bij het overschakelen naar nieuwe klantaccounts

Wanneer je overschakelt naar nieuwe klantaccounts, kunnen in je winkel de volgende wijzigingen optreden:

• Apps of liquid-aanpassingen die zijn toegevoegd aan de klantaccountpagina's van je thema, zijn niet van toepassing op nieuwe klantaccounts. Je klanten zullen toegang tot die aanpassingen verliezen.
  • Workflow-triggers of automatiseringen op basis van klassieke klantaccounts worden niet ondersteund in nieuwe klantaccounts.
  • Alle links naar klassieke klantaccounts worden omgeleid naar nieuwe klantaccounts.

Je kunt op elk moment terugschakelen naar klassieke klantaccounts om je vorige ervaring te herstellen.