Försäljning av hampaprodukter på Shopify

På den här sidan får du mer information om kraven för att få sälja hampa- och cannabisprodukter som handlare i USA eller Kanada, samt om aviseringsalternativ, leveransriktlinjer, strategier för försäljning i butik och möjligheter till samarbete med Shopify-partner.

Krav för försäljning av hampaprodukter

Om du är en amerikansk handlare som säljer hampaprodukter eller en kanadensisk handlare som säljer cannabisprodukter måste du godkänna de krav som ställs av Shopify. Kraven säkerställer att du förstår och kommer att följa reglerna för att få sälja de här produkterna på Shopify. Läs mer om de specifika kraven för försäljning av hampa i USA och försäljning av cannabis i Kanada.

Det är ditt ansvar att följa federala, regionala och lokala lagar samt policyer från Shopify, dess app- och partnerekosystem och andra tredjepartsleverantörer. Om du har ytterligare frågor kan du kontakta tredjepartsleverantörerna direkt eller rådgöra med en jurist.

Sälja hampa på Shopify

1. Logga in på din Shopify-admin. Om du inte har en butik än kan du registrera dig för en utprovningsbutik på www.shopify.com/sell/cbd.
  2. Om du är baserad i Kanada eller USA ska du noggrant läsa igenom och godkänna kraven för att få sälja hampaprodukter och produkter framtagna från hampa i ditt land. Det är viktigt att du förstår och följer de här kraven innan du säljer några hampaprodukter.
  3. Välj och ansök om en betalnings-gateway från tredje part som stöder försäljning av hampaprodukter. Mer information om betalningsalternativ för försäljning av hampa.
  4. Ställ in kundaviseringar endast via e-post för order och leverans. SMS-aviseringar stöds för närvarande inte för handlare som säljer hampaprodukter.

Aviseringsalternativ för hampaprodukter

Om du säljer hampaprodukter på Shopify stöds inte SMS-aviseringar för denna specifika produktkategori. Därför kan du endast skicka order- och leveransaviseringar till dina kunder via e-post. Denna begränsning gäller specifikt för hampaprodukter. För andra typer av produkter kan SMS-aviseringar vara tillgängliga. Läs mer om SMS-aviseringar.

Leverans av hampaprodukter

Om du säljer hampaprodukter på Shopify är det viktigt att förstå vilka leveransalternativ som finns tillgängliga för dig. Det första steget är att rådfråga din egen juridiska rådgivare för att avgöra hur lagarna i din region och i den region där du säljer dina produkter kan påverka ditt företag och var du kan bedriva verksamhet.

När det gäller att skicka hampaprodukter kan du använda Shopify Shipping för att skicka varorna till dina kunder, förutsatt att aktuell transportör tillåter det. Du måste dock kontrollera med transportören att varorna som du skickar får skickas enligt deras policyer och om de kan skickas till din kunds jurisdiktion. Med leveransprofiler kan du ställa in och begränsa leveransplatser efter produkt.

Försäljning av hampaprodukter i butik

Om du vill sälja hampaprodukter personligen kan du använda Shopify kassasystem för att underlätta transaktionerna. Du kan dock inte använda någon maskinvara för kassasystem som kräver användning av Shopify Payments. Istället måste du använda en extern kortläsare från den betalnings-gateway du har valt för att behandla betalningar.

Arbeta med Shopify-partner för hampaprodukter

Om du säljer hampaprodukter och behöver professionell hjälp för att bygga upp och utöka ditt företag kan du använda Shopify Partner Directory för att hitta tjänster skräddarsydda för dina specifika företagsbehov.

Bläddra igenom partnerprofilerna som listas i katalogen för att hitta en partner som passar dina behov. När du har hittat en partnerprofil som stämmer överens med dina behov bör du kontakta dem direkt för att diskutera dina specifika krav och se till att den partner du väljer har nödvändig kunskap och kapacitet för att stödja ditt företag med hampaprodukter på ett effektivt sätt.