Åtgärder för att hantera villkorsöverträdelser

På Shopify anser vi att ett fritt och öppet utbyte av idéer och produkter är en viktig del av handeln, men vissa aktiviteter är inkompatibla med Shopifys mission om en bättre handel för alla. Vi tillämpar våra villkor enligt beskrivningen i Shopifys Policy för godtagbar användning, Användarvillkor och Ytterligare användarvillkor. Läs den här artikeln för att lära dig hur Shopify tillämpar sina riktlinjer och de potentiella konsekvenserna för att bryta mot dessa villkor.

Förstå Shopifys villkor

Vi är medvetna om att lagar och förordningar kan vara komplicerade och att det ibland uppstår missförstånd. Därför är Shopifys villkor noggrant övervägda för att skilja på genuina misstag och medvetna överträdelser. Beroende på problemets art kan vi vidta följande åtgärder om du bryter mot Shopifys villkor:

• Be om mer information via e-post och kräva att du svarar.
  • Hindra dig från att kontakta Shopify-support om du uppför dig kränkande mot Shopifys supportpersonal.
  • Ändra leveransinställningar i din butiks Shopify-admin för att förhindra försäljning eller leverans av vissa produkter till specifika regioner.
  • Kommunicera problemet via e-post och be dig ta bort visst innehåll.
  • Ta bort kränkande innehåll från din webbshop.
  • Hindra dig från att ta emot betalningar, köpa fraktsedlar, hantera avgifter, initiera återbetalningar eller överföra betalningar.
  • Ta tillfälligt bort åtkomsten till din Shopify-admin.
  • Låsa din webbshop tillfälligt.
  • Avsluta ditt konto.

Arbeta med Shopify för att åtgärda villkorsöverträdelser

Som Shopify-handlare är det viktigt att du förstår hur du hanterar och åtgärdar villkorsöverträdelser som kan uppstå när du använder plattformen.

Inaktivera betalningar till handlare

Betalningar till handlare kan tillfälligt inaktiveras av olika skäl, inklusive bedrägeribekämpningsåtgärder. Om du får ett e-postmeddelande som meddelar dig om inaktiverade betalningar måste du följa anvisningarna i e-postmeddelandet. Dessa instruktioner beskriver de steg du kan ta eller ger mer information om din specifika situation.

Borttagning av produkt

Shopify kan ta bort produkter från din webbshop i vissa situationer, till exempel potentiellt upphovsrätts- eller immaterialrättsintrång, eller om försäljningen av en produkt är olaglig eller bryter mot Policyn för godtagbar användning eller Användarvillkoren.

Om du får meddelande om att en produkt har tagits bort är det viktigt att granska instruktionerna i e-postmeddelandet eller meddelandet du fick från Shopify admin. Dessa instruktioner hjälper dig med nästa steg eller ger ytterligare information om din specifika situation.

Begränsad åtkomst till Shopify-admin

I sällsynta fall kan Shopify låsa administratörsåtkomsten till din webbshop om viktig information krävs och om du inte har svarat på våra e-postmeddelanden. Detta kan till exempel inkludera bevis för att du har rätt att sälja en reglerad produkt.

Om du inte kan komma åt din Shopify-admin, kontrollera din e-postadress för kommunikation från Shopify. E-postmeddelandet innehåller instruktioner om hur du går vidare och tillhandahåller den begärda informationen.

Shopify Payments-konto parkerat

Shopify kan av olika skäl tillfälligt eller permanent spärra eller begränsa din användning av Shopify Payments. Om ditt Shopify Payments-konto är spärrat löser du problemet snabbast genom att svara på e-postmeddelandet som Shopify skickade till dig. Läs mer om spärrade Shopify Payments-konton.

Uppsägning av Shopify-butik

Om din Shopify-butik har avslutats och tagits offline, och om du anser att denna åtgärd är ett misstag, tillhandahåller Shopify en process för att överklaga uppsägningen. Aviseringen som du erhållit via e-post beskriver hur du skickar in en överklagan. Shopify granskar din överklagan och informerar dig om din Shopify-butik kan öppnas igen.

Automatiserade processer och kontobegränsningar

Shopify använder en kombination av automatiserade och manuella granskningsprocesser för att identifiera och vidta åtgärder mot överträdelser av Shopifys Policy för godtagbar användning. Om ditt konto har begränsats har du möjlighet att överklaga beslutet. Varje överklagan granskas av en Shopify-teammedlem, vilket säkerställer en personlig granskning av ditt ärende.

Åberopa kontobegränsningar

Om ditt konto är begränsat på grund av en villkorsöverträdelse meddelar Shopify dig antingen via e-post eller i din Shopify-admin. Om du anser att det har skett ett misstag kan du skicka in en överklagan genom att följa anvisningarna i aviseringen. Vi tar hänsyn till den information du har tillhandahållit och kan kontakta oss för ytterligare information eller dokumentation. Shopify meddelar dig sedan via e-post huruvida din överklagan har godkänts eller avvisats.