Uppdatera din domänplatskarta

Aktivering av SSL-certifikat för din domän kan tillfälligt påverka webbplatsens organiska trafik. Om du använder webbmasterverktyg för att hantera din webbplats (såsom Google Webbmasterverktyg) kan du manuellt uppdatera din domänplatskarta och meddela sökmotorer omedelbart när dina webbadresser ändras från HTTP till HTTPS.

Denna process skiljer sig beroende på vilka webbmasterverktyg du använder.

Googles webbmasterverktyg

Det här exemplet visar hur du uppdaterar domänens platskarta med Googles webbmasterverktyg. Verifiera först din Shopify-domän om du inte har använt Googles webbmasterverktyg förut.

Steg:

1. Logga in på ditt Google Webmaster Tools-konto.
  2. Ange din domän (inklusive prefixet HTTPS://) i Sökkonsolen och klicka sedan på LÄGG TILL EGENSKAP.
  3. Klicka på domännamnet som har krypterats med SSL.
  4. Klicka på Crawl och klicka sedan på Platskarta.
  5. Klicka på LÄGG TILL/TESTA PLATSKARTA.
  6. Ange domänens nya HTTPS-platskarta (till exempel: https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml).
  7. Ta bort domänens HTTP-platskarta från dess profil.