Konfigurera leverans för Shopify Markets Pro

Se till att du har konfigurerat och granskat dina fraktkostnader innan du börjar leverera med Markets Pro.

Ladda ner din fraktkostnadstabell

Du kan ladda ner en CSV-fil med dina personliga fraktkostnader. Du kan använda dessa fraktkostnader som en referens för att uppdatera de fraktkostnader som du visar i din kassa.

Steg:

1. Gå till du Inställningar > Marknader i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Ladda ner fraktkostnadstabell i avsnittet Orderdistribution.
  4. Välj den filtyp som du vill exportera din fraktkostnadstabell till.
  5. Klicka på Godkänn och ladda ner.

Konfigurera DHL-fraktkostnader för Markets Pro-ordrar

Du kan lägga till fasta avgifter eller budberäknade avgifter till butiken. Du måste lägga till priser på alla marknader som hanteras av Markets Pro.

Ställa in en fast fraktkostnad

När du ställer in fasta fraktkostnader kan du konfigurera hur mycket du vill debitera dina kunder för fraktkostnaderna. Du måste ställa in fasta avgifter med leveranstid.

Nedan följer de fasta priser som visas för kunderna i kassan:

• Fasta priser för DHL eCommerce International Parcel Direct och DHL eCommerce International Parcel Standard visas som Economy International
  • DHL Express Worldwides fasta avgift visas som Express International
  • Fasta priser för UPS Standard och UPS Worldwide Expedited visas som Standard International

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Klicka på den leveransprofil som du vill lägga till fraktkostnader för.

3. I avsnittet Fraktzoner klickar du på Lägg till pris bredvid den fraktzon för vilken du vill hantera fraktkostnader.

4. Välj Ställ in dina egna priser och gör sedan något av följande:

• Om du vill lägga till en fast fraktkostnad för DHL e-handel väljer du Standard internationell (2 till 3 arbetsdagar) i avsnittet Leveranstid.
    • Om du vill lägga till en fast fraktkostnad för DHL Express väljer du Express internationell (1 till 2 arbetsdagar) i avsnittet Leveranstid.
  5. I fältet Pris anger du hur mycket du vill debitera dina kunder för fraktkostnaden.

6. Klicka på Klar.

7. Klicka på Spara.

Konfigurera budberäknade fraktkostnader

Budberäknade avgifter beräknas automatiskt i kassan. Fraktavgiften som din kund behöver betala beror på flera faktorer, till exempel leveransens vikt och mått samt destinationsadress. Nedan följer budberäknade avgifter som visas för dina kunder i kassan:

• DHL:s transportörsberäknade pris för e-handel beräknas som DHL eCommerce Parcel International Direct eller DHL eCommerce Parcel International Standard
  • DHL Express transportörsberäknade pris visas som DHL Express Worldwide
  • UPS budberäknad avgift visas som UPS Standard eller UPS Worldwide Expedited

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Klicka på den leveransprofil som du vill lägga till fraktkostnader för.

3. I avsnittet Fraktzoner klickar du på Lägg till pris bredvid den fraktzon för vilken du vill hantera fraktkostnader.

4. Välj Använd transportörs- eller appberäknade priser och gör sedan något av följande:

• Om du vill lägga till DHL eCommerce budberäknade fraktavgifter så väljer du DHL eCommerce (Rabatterade priser från Shopify).
    • Om du vill lägga till DHL Express budberäknade fraktavgifter så väljer du DHL Express (Rabatterade priser från Shopify).
    • Om du vill lägga till UPS budberäknade avgift så väljer du UPS (Rabatterade priser från Shopify).
  5. I avsnittet Tjänster väljer du alla tillämpliga frakttjänster.

6. Klicka på Klar.

7. Klicka på Spara.