Att konfigurera din butik

Beroende på hur många produkter du planerar att erbjuda, kan det mest tidskrävande steget i att skapa en Shopify-butik vara att lägga till och organisera dina produktförteckningar. Att organisera din butik är värt besväret, en välorganiserad butik är lättare för dina kunder att använda, och hjälper dem att snabbt hitta de produkter de vill ha.

Lägg till fler produkter i din butik

Processen med att lägga till fler produkter i din butik är densamma som när du lägger till din första.

Steg:

Organisera dina produkter

Du kan skapa produktserier för att organisera dina produkter, vilket gör det lättare för dina kunder att hitta. Du kan till exempel skapa följande typer av serier:

• kläder för män, kvinnor eller barn
  • föremål av en viss typ, såsom lampor, kuddar eller mattor
  • reavaror
  • varor i en viss storlek eller färg
  • säsongsbetonade produkter, såsom semesterkort och dekorationer

Steg:

1. På sidan Serier klickar du på Skapa serie.
  2. Ange en Titel och Beskrivning för serien.
  3. Välj försäljningskanalerna för din produktserie genom att slutföra följande steg:

1. Klicka på Hantera i avsnittet Publicering.
    2. I dialogrutan väljer du eller avmarkerar dina försäljningskanaler. Exempel på försäljningskanaler är din Shopify-webbshop, Shopify POS, Messenger, Linkpop, Köpknappen med flera.
    3. Klicka på Klar.
  4. Välj om produkter ska läggas till i serien manuellt eller automatiskt. Du kommer inte att kunna ändra serietypen senare.

5. Om du väljer Automatiserad, lägg till urvalskriterierna under Villkor. Läs mer om villkor för serier.

6. Klicka på Spara.

7. Om du skapar en manuell serie kommer du kunna lägga till produkter. Se till att du klickar på Spara efter det att du har lagt till produkter. Du kan lägga till samma produkt i valfritt antal olika serier.

8. Om du skapar en automatisk serie kommer produkter som matchar dina villkor läggas till automatiskt. Välj en sorteringsordning i rullgardinsmenyn och klicka sedan på Spara.

Lägg till "Om oss" och "Kontakta oss" som informationssidor för din butik

Om du har information som du vill att dina kunder ska känna till och som inte kommer förändras ofta, till exempel uppgifter om din organisation eller kontaktinformation för din butik, kan du skapa sidor för din butik för att ge innehållet en permanent plats.

Steg:

Lägg till en meny och länkar till din butik

Du behöver en meny och länkar för att hjälpa dina kunder utforska din butik. Som standard innehåller huvudmenyn länkar till Hemsidan och Katalogsidan, sidfoten innehåller en länk till Söksidan.

Steg:

Nästa steg

När du har slutfört konfigureringen av din butik, är det dags att välja dina butikshanteringsinställningar.